Škůdce
Moderátor: Moderátoři
Škůdce
Nemůžu identifikovat původce okousaných ovocných stromků. S příchodem dešťů krásně vyrazily listy ale taky vzápětí začaly být perforované nebo od okrajů ožrané. Příznaky neodpovídají ničemu co jsem hledal na webu, žádný ten lalokonosec nebo zavíječ, obalovač. Mizí hlavně mladé lístky jabloní, o něco míň třešně, skoro nedotčené jsou hrušně a švestky. Každý den rapidně přibývají díry v listech a nepodařilo se mi najít nějakého brouka, ani v noci při lovu s baterkou. Ráno dnes nahodile na jednom listu klasický škvor, jinde slunéčko zmutované vícetečné, nikde žádná housenka nebo žeroucí brouk.
Co to je za škůdce a čím ho zlikvidovat, když tam viditelně nikdy nic není? Nějakým insekticidem?
Co to je za škůdce a čím ho zlikvidovat, když tam viditelně nikdy nic není? Nějakým insekticidem?
- ZdenekHQ
- Administrátor
- Příspěvky: 25593
- Registrován: 21 črc 2006, 02:00
- Bydliště: skoro Brno
- Kontaktovat uživatele:
Údajně to dělají píďalky. Ne ty zelený housenky, ale noční motýli.
https://cs.wikipedia.org/wiki/P%C3%AD%C4%8Falky
https://cs.wikipedia.org/wiki/Tmavoskvr ... oubn%C3%BD
https://cs.wikipedia.org/wiki/P%C3%AD%C4%8Falky
https://cs.wikipedia.org/wiki/Tmavoskvr ... oubn%C3%BD
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- ZdenekHQ
- Administrátor
- Příspěvky: 25593
- Registrován: 21 črc 2006, 02:00
- Bydliště: skoro Brno
- Kontaktovat uživatele:
No vidíš, my tady nemáme ani jednu housenku, a listy jsou děravý (letos teda ne). Kámoš dokonce přišel s teorií, že to dělají kroupy. Ale ty jaksi nebyly. Inu jinej kraj, jinej škůdce.
Jo na růžích nebo borovici, to jsou jiný potvory. Ale tam jsou ty housenky vidět.
Jo na růžích nebo borovici, to jsou jiný potvory. Ale tam jsou ty housenky vidět.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- ZdenekHQ
- Administrátor
- Příspěvky: 25593
- Registrován: 21 črc 2006, 02:00
- Bydliště: skoro Brno
- Kontaktovat uživatele:
Taky opadávají po postříkání isopropanolem...
To byla poslední nouzová záchrana mladé borovice, jinak bylo po ní. Ale ty jsou černý. Pak jsem koupil postřik.
Co je divný, že by si jich nikdo nevšiml. Ten okus bývá obrovskej, to není pro deset housenek. Leda by každou noc šplhaly a po přežrání se zase opadaly. To beru.
Sousedovi tady sežraly krušpánek, ale ty se daly sbírat po hrstech. Na ISO nereagovaly.
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
To byla poslední nouzová záchrana mladé borovice, jinak bylo po ní. Ale ty jsou černý. Pak jsem koupil postřik.
Co je divný, že by si jich nikdo nevšiml. Ten okus bývá obrovskej, to není pro deset housenek. Leda by každou noc šplhaly a po přežrání se zase opadaly. To beru.
Sousedovi tady sežraly krušpánek, ale ty se daly sbírat po hrstech. Na ISO nereagovaly.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- ZdenekHQ
- Administrátor
- Příspěvky: 25593
- Registrován: 21 črc 2006, 02:00
- Bydliště: skoro Brno
- Kontaktovat uživatele:
Krušpánek řešil soused pilou. U země. Bohužel. Předtím si ho pracně ostříhal do tvaru koule.
Ta detekce "chroustání a přežvykování" je zajímavej námět. Mám zkušební lísku jak hrom.![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Ta detekce "chroustání a přežvykování" je zajímavej námět. Mám zkušební lísku jak hrom.
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]