Křen
Moderátor: Moderátoři
Pokud chcete skutečně dobrej pálivej strouhanej křen, ta doporučuju Kania Strouhaný křen z Lidlu. Na nic lepšího v této podobě jsem dosud nenarazil. Nebo Křen s wasabi z Penny, ale ten už má zelenou barvu.
Člověk se celý život učí jenom proto, aby ve stáří všechno zapomněl.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
p32 píše:Ty to opravdu nechápeš nebo si děláš srandu?Radimosso píše:To bude jako když někdo ředí ocet vodou k cibuli a tlačence...
taky nechápu.... nakyslá voda k tlačence?
No nechápu, já si to polívám jenom octem a to mi chutná...
Naředěné vodou je hnus....
Možná to je na někoho moc silné , tak ať si to ředí...
No, někdo nemusí být na zkyselé víno. Pokud používáš obyčejný 6-8% ocet, tak to taky neředím, ale pokud použiješ 10% nebo 20% ocet, tak si to naředíš určitě. Znám lidi, co si ředí vodou i normální červené víno, ale to už je mimo mé chápání. Tu jednolitrovou otevřenou láhev červeného musíme stejně dopít, aby z toho nebyl na druhý den už jen ten ocet, tak na co to ještě ředit?
20% a potravinářskej? Myslíš tím kvasnej ocet a nebo technickej z kyseliny octový? Kdysi jsem byl na exkurzi v Konzervárnách a lihovarech Liptovský Mikuláš, kde vyráběli kvasnej ocet a matně vzpomínám, že dělali jen dvojnásobnou koncentraci toho v běžným prodeji. Prý se s ním dobře ledasco čistilo.p32 píše: pokud použiješ 10% nebo 20% ocet,
Jirka
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Já si ještě pamatuju, že v 70.letech bejval ve vesnický Jednotě na dědině kde jsme bydleli ke koupi ocet jak 4%, tak 8% - a bábinka ten 8% ředila převařenou vodou "halb und halb", když nakládala okurky do láku DEKO na "kvašáky", protože tam byl předepsanej 4% ocet. Pak už ten "rychlokvaškovej" lák nebyl k dostání - byla to směs soli a koření v zalepeným pytlíku, vloženým v kartónový krabičce spolu s výsekem z dřevěný dýhy, kterým se okurky v pětilitrový láhvi zašprajcovaly, aby při kvašení nevylezly ven a prostě se tahle varianta přestala dodávat nebo kýho vejra, už jsem to prostě pak nikde neviděl. A přestal se prodávat i ten 4% ocet, tehdá ještě ve vysoký skleněný 1litrový láhvi - v tu dobu začaly na trhu bejt s octem výhradně poloprůhledný LD-polyetylénový láhve s bílým šroubovacím víčkem...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě !!!
A kutilmile - nelituju tě !!!
To jde i s tím součastným. Dám jednou za měsíc dvoudecák do rychlovarky a zapnu. Při asi 60 st začne zběsilá reakce a bubliny vyžerou i ten slabej povlak na stěnách. Synovec se s rychlovarkou vůbec nepatlá, u tý s celokovovým dnem ji pustí bez vody až do vypnutí tepelný pojistky a ten nános kamene na dně odstřelí. Dělá to i přes mý varování asi 2 roky a konvice stále drží.
Jirka
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!