Umíte někdo ovládat a používat multifunkční hrnec?

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Uživatelský avatar
dobrman
Příspěvky: 1470
Registrován: 12 srp 2012, 02:00
Bydliště: J H

#16 Příspěvek od dobrman »

Třeba u tohohle za spotřebu to nebude tak hrozný jako ta pořizovací cena :D :D
Přílohy
Screenshot_25.jpg
........Nedůvěřuji velbloudům a obecně nikomu, kdo dokáže týden nepít........

Uživatelský avatar
ZdenekHQ
Administrátor
Administrátor
Příspěvky: 25593
Registrován: 21 črc 2006, 02:00
Bydliště: skoro Brno
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od ZdenekHQ »

Řekl bych, že parní trouba by mohla stačit. Časem o ní budu uvažovat. Ideálně s integrovaným vpichovacím teploměrem.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]

Kremik
Příspěvky: 3467
Registrován: 30 bře 2012, 02:00
Bydliště: Havířov

#18 Příspěvek od Kremik »

Je k něčemu tlakový hrnec s vlastním ohřevem, v tepelné isolaci? Kdysi jsem to viděl, přemýšlel o jeho pořízení, ale mám indukci, kde mi k udržení varu v normálním hrnci stačí příkon kolem 150W.
Hrnec měl digitální řízení, nevím už co všechno.
Já nejsem žádnej vášnivej kuchař, vařím jenom pokud musím, kdyby mi to vaření usnadnilo, bylo by to ok, pokud je to jen žďorbo navíc, klidně se bez něj obejdu.
Pokud máte někdo zkušenosti, klidně se podělte.

Dotaz č.2
K čemu je vaření ve vakuu? Je to přece opak papiňáku, kde se tlaku využívá ke zvýšení teploty varu, při podtlaku se bude voda vařit pod 100 stupni, to je nějaká výhoda?
Jestli budu držet třeba maso v dejme tomu 80° vodě, tak už je snad přece jedno jestli ta voda vaří nebo ne.
Nebo je to jinak?

Uživatelský avatar
milosak
Příspěvky: 425
Registrován: 27 lis 2018, 01:00
Bydliště: Praha zapad

#19 Příspěvek od milosak »

asi to má význam na rybu, kuře, jinak nevim

hlavně pro nemocný lidi s žaludkem !!

Uživatelský avatar
keemo
Příspěvky: 4996
Registrován: 10 zář 2007, 02:00
Bydliště: Ostrava, Bratislava

#20 Příspěvek od keemo »

dobrman píše:Třeba u tohohle za spotřebu to nebude tak hrozný jako ta pořizovací cena :D :D
:D asi tak, nasel jsem taky nejaky co by vlezl i do normalni kuchyne ale v cene lehce prez 1500€ :D

Uživatelský avatar
ZdenekHQ
Administrátor
Administrátor
Příspěvky: 25593
Registrován: 21 črc 2006, 02:00
Bydliště: skoro Brno
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od ZdenekHQ »

Dobrý je z toho vepřový koleno, spojí to uvaření s marinováním.

Druhá možnost je si v tom přes noc předpřipravit třeba to koleno či bůček a až pak přijde vhodná chvíle, roztopí se gril a budete do hodiny king.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]

Uživatelský avatar
hafca
Příspěvky: 4401
Registrován: 27 črc 2004, 02:00
Bydliště: 25km na západ od Prahy
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od hafca »

Kdysi jsem byl na školení pneumatických systémů u firmy Festo. A tam nám školitel přidal tip na vaření. Kdo má doma nějakou nádobu na vakuové uchování potravin, může v ní perfektně marinovat. My máme vývěvu jako doplněk k tyčovému robotu Bosh. Vyzkoušel jsem a používám. Zvlášť, když není moc času. V podtlaku se marináda do masa natahuje podstatně rychleji a hlouběji.
A ty multifunkční hrnce mě moc neoslovily. I přesto, že mám rád všelijaké vychytávky do kuchyně. Mám takový neodbytný pocit, že to je jen celá řada kompromisů. Asi jediná výhoda je, že ušetří místo.
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.

Uživatelský avatar
Crifodo
Příspěvky: 14471
Registrován: 11 říj 2005, 02:00

#23 Příspěvek od Crifodo »

kejki píše: Asi je téma spíš pro babské weby, bylo to na dámě, ale smazali to a snad bude něco na mimibazaru.
Napřed možná, pak to bude téma pro EB. Osobně mi kombinace tlačítka + displej + plasty + voda + tepelný zdroje + baba + made in China nepřipadají zrovna bezproblémová, dost často i na základě zkušeností.
Vycházím z toho, že kuchaři hodnýmu toho jména kupodivu stačí litinová pánev a hrnce pár velikostí a vyšije na tom menu ze kterýho každý slintá.
Dost zákulisí v restauracích jsem prošel, včetně těch malých spíš dimenzováním podobných domácnostem. Takový hračičkování bych tam nenašel.
Další věc je, jak to vypadá po čase, když se to používáním zasere, plasty zežloutnou, spolu i izolací zkřehnou, fastony se vypálí, členitý povrchy zapatlaný nečistitelným čímsi. Pekáče a rendlíky se dají vydrbat, na konvektomat jako šatník se dá dejme tomu aplikovat sanitární den s kýblem Sava, stejně to počase smrdí jak popelářský auto. Do těch titěrností se nikdo nedostane.
Jsem v tom konzerva, na základě zkušeností. Toleruju snad akorát mixery, hnětače a tak, co ušetří ruce a dřinu, ovšem taky tam jsou plasty často neštěstí. Displeje a mikrospínače tam snad ještě nedorazily.
Jak si rozumí salmonela s pomalým vaření je otázka, jiná je zase jak si rozumí se zdravím teflony na plochách a vysoký teploty, k fritování se ani nevyslovuju, to je věc dotyčného žaludku :roll:

Uživatelský avatar
kejki
Příspěvky: 2270
Registrován: 10 lis 2009, 01:00
Bydliště: u Velvar, mezi D8 a R7

#24 Příspěvek od kejki »

Už se to prodává dost dlouho a myslím, že opravy budou vzácné, jako opravy rychlovarných konvic. Ta diskuze na dama.cz byla 10 let stará. Vlastně jsem tam vlezl kvůli chytré mikrovlnce a jeden příspěvek byl "sršely blesky z boku, tak jsme jí vyhodili a už mám novou"
Opravy pekáren už se tu probíraly, taky tam je elektronika v teple a spíš to trpí mechanicky.


K užitečnosti - horkovzdušná fritéza - někdo v tom udělá suché hranolky a odloží to k dalším krámům. Někdo na kutilské poradně se nemohl nabažit špízů 7* týdně (Dokupuje se na to stojánek). Číňani k tomu nabízí mističky na minibuchty, pro nás je koláč o velikosti 17 cm zbytečně ušpiněné nádobí, ale třeba si ho někde chce dělat denně. V těch větších je možnost otočného roštu na malé kuře, nebo špízů. Je to plastová trouba s elektronikou.
Elektrický tlakový hrnec - používá to nižší stupeň tlaku, hlídá to čas, takže třeba pro poletování na zahradě to má smysl. Vložky pro vaření přílohy současně s masem v papiňáku nabízel už Kelomat v roce '63. Vnitřní hrnec je buď nerez, nebo nepřilnavá úprava. Pro hodně kuchařek je vysvobození program Rýže, koneckonců se prodávají i jednoúčelové rýžovary.
Horkovzdušné trouby a konvektomaty - jednou už tu někdo na to sháněl díl. Je to chytřejší než Remoska, protože to má termostat a časovač, někdy i programy pro běžná jídla.

Uživatelský avatar
josef_novak
Příspěvky: 685
Registrován: 06 kvě 2017, 02:00

#25 Příspěvek od josef_novak »

Ze srandy by chtěl Crifodo vidět tvou troubu, jak ji máš vypíglovanou.
V horkovzdušných hrncích, parních troubách nebo konvektomatech je přetlak a na to stačí úplně běžná údržba. Proč by se mělo něco dostat do titěrností? Když přestane foukat, tak vše spadne max. na dno.

Uživatelský avatar
forbidden
Příspěvky: 8808
Registrován: 14 úno 2005, 01:00
Bydliště: Brno (JN89GF)
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od forbidden »

Máme nějakej Tefal, ale primárně určenej k vaření rýže, i když umí od jogurtů po polívky a kde co. Kromě nějakých jáhlových kaší jsem nic, než rýži, nezkoušel. Osobně se mi líbí, že nastavím čas a jdeme ven, jak přijdeme, rýže je hotová.

Uživatelský avatar
ZdenekHQ
Administrátor
Administrátor
Příspěvky: 25593
Registrován: 21 črc 2006, 02:00
Bydliště: skoro Brno
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od ZdenekHQ »

U těch rejží jsou obrovský rozdíly i krabice od krabice, i v rámci jednoho výrobce. Je docela dřina si hlídat jednoho dodavatele, aby ty výsledky byly stabilní. Už jsem jich hezkých pár vyhodil. Je to jak s pivem, stejný v pivo v plechu je úplně jiný, než ve skle.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]

Uživatelský avatar
kejki
Příspěvky: 2270
Registrován: 10 lis 2009, 01:00
Bydliště: u Velvar, mezi D8 a R7

#28 Příspěvek od kejki »

S pohankou taky, jedna je za pět minut akorát a druhá na kaši.

Uživatelský avatar
forbidden
Příspěvky: 8808
Registrován: 14 úno 2005, 01:00
Bydliště: Brno (JN89GF)
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od forbidden »

Jestli to nebyla lámanka. :) Pohanku jsem vlastně taky zkoušel, naslano i nasladko, ale vždy jako kaše, takže nějaký rozvaření mě netrápí.

Uživatelský avatar
milosak
Příspěvky: 425
Registrován: 27 lis 2018, 01:00
Bydliště: Praha zapad

#30 Příspěvek od milosak »

Když tady padla ta kvalita rýže.

Ať mně prosím někdo rozumně vysvětlí situaci, když z jednoho pytle thajský rýže z Makra
já osobně uvařím hrnec, kde rýže je DOHROMADY měkká i tvrdá ! Abych to vysvětlil
po vypnutí rýžovaru naberu lžíci z prostředku hrnce a v tý lžíci je smíchaný
obsah, kde cca 50% je vyloženě měkčí než je požadováno a 50% je zase tvrdší než
se dá pozřít !! Syn to třeba sněd, ale já ne protože vím, že už jsem tu mizernou rejži
udělal 100x lépe.

Technicky rýže je pořád ze stejného pytle, vodu dávám cca 2 -3 cm nad okraj, 2x propláchnu
před vařenim ve studené vodě, trochu osolim, tak kde je chyba ?? Příště koupim od jinýho
výrobce, ale manželka jí uvaří lepší, i když minule jí měla trochu rozvařenou ... :D

Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“