Umíte někdo ovládat a používat multifunkční hrnec?

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Uživatelský avatar
Crifodo
Příspěvky: 14471
Registrován: 11 říj 2005, 02:00

#31 Příspěvek od Crifodo »

milosak píše:z jednoho pytle thajský rýže z Makra
...
já osobně uvařím hrnec, kde rýže je DOHROMADY měkká i tvrdá !
napadá mě ten poněkud nechutný vtip o smažených liškách, co se dají jíst 2x.

Uživatelský avatar
kejki
Příspěvky: 2270
Registrován: 10 lis 2009, 01:00
Bydliště: u Velvar, mezi D8 a R7

#32 Příspěvek od kejki »

U levnějších druhů rýže smíchají 3 partie a neuděláš nic. Druhá věc je víc vody, aby ta nedovařená se dovařila. Třetí věc je, že Vietnamci jí prý v rýžovaru nesolí. A lepší rýžovar má čtyři programy podle druhu rýže.
Osobně dělám orestovanou a pak vařenou.
A sypká ve vyvařovně bývá z konvektomatu.

Uživatelský avatar
ZdenekHQ
Administrátor
Administrátor
Příspěvky: 25593
Registrován: 21 črc 2006, 02:00
Bydliště: skoro Brno
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od ZdenekHQ »

Já na rýži moc nejsu, ale mám tady třeba Basmati, kdyby někdo chtěl.

Pro sebe si potupně kupuju parboiled ve varných sáčcích Lagris, protože u ní jsem zjistil, že to dává stabilní výsledky, není tvrdá ani převařená. Uvařím téměř do měkka ve vodě s máslem, sliju, vysypu zpátky do hrnce a nechám v té páře dojít. A ten jeden pytlík, to je tak ideál dávka na pořádnou večeři.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]

Uživatelský avatar
milosak
Příspěvky: 425
Registrován: 27 lis 2018, 01:00
Bydliště: Praha zapad

#34 Příspěvek od milosak »

kejki
zkusim teda nesolit, manželka rejži nepere, já tak 2x, 3x propláchnu

V tom rejžovaru je asi nějak nastavenej čas oproti váze ?? Mám ten zákl. model
s dvou tlačítkama COOK a WARM

Uživatelský avatar
kejki
Příspěvky: 2270
Registrován: 10 lis 2009, 01:00
Bydliště: u Velvar, mezi D8 a R7

#35 Příspěvek od kejki »

Já ti nevím, tohle byly rady, když se dohadovaly jak na to, baby u receptu. Já tedy solím, ale napřed orestuji cibulku, pak rýži a pak dám vodu. Ten hrnec má maximálně nějaký termostat a magnet, nerozliší druhy rýže.

Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“