Vaříme při bastlení II
Moderátor: Moderátoři
já už zkoušel dle rad, namočit do horký vody, osušit a péct, propichovat na vnitřní straně, dokonce i radili lehce obalit moukou apod.
Všechny rady fungujou. Ale tak 50/50, praskne/nepraskne...
Zkusím tedy taky tu MW.
No, zase tak často je nemáme, takže pokusy jsou jen jednou za čas a podle mě asi stejně nejvíc záleží na tom jak jsou udělaný (střívko, nacpání a tak....)
Všechny rady fungujou. Ale tak 50/50, praskne/nepraskne...
Zkusím tedy taky tu MW.
No, zase tak často je nemáme, takže pokusy jsou jen jednou za čas a podle mě asi stejně nejvíc záleží na tom jak jsou udělaný (střívko, nacpání a tak....)
........Nedůvěřuji velbloudům a obecně nikomu, kdo dokáže týden nepít........
- ZdenekHQ
- Administrátor
- Příspěvky: 25593
- Registrován: 21 črc 2006, 02:00
- Bydliště: skoro Brno
- Kontaktovat uživatele:
Je zvláštní, že třeba při opečení nepraskla, ale když jsem ji nechal dojít pod poklicí, aby se prohřála (místo té MW, ale to je na pár desítek vteřin), tak jsem ji našel svlečenou jak roztouženou babu.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Ono jde taky o to, z jakýho "matroše" ty střívka jsou. Každý prasca nemá stejně kvalitní a ani zpracovatelé to nedělaj všichni stejný kvality. Ani nevím, jestli se jitrnice někdy nedávaly do uměliny od Viscofanu. Nepíšu samozřejmě o domácí zabíjačce.
Nojo, hovězí střevo by to vydrželo. Překvapilo mě, že se z něj dělaly balonety do Zeppelínů. Za 1. W.W. jedinnej známej matroš, co nepropouštěl vodík a přitom byl dostatečně pevnej a pružnej.
Nojo, hovězí střevo by to vydrželo. Překvapilo mě, že se z něj dělaly balonety do Zeppelínů. Za 1. W.W. jedinnej známej matroš, co nepropouštěl vodík a přitom byl dostatečně pevnej a pružnej.
Jirka
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
- ZdenekHQ
- Administrátor
- Příspěvky: 25593
- Registrován: 21 črc 2006, 02:00
- Bydliště: skoro Brno
- Kontaktovat uživatele:
No já to tenkrát reklamoval, že není možný, aby se přírodní střívko z celý jitrnice srazilo na velikost malé třešně, ale dušovali se, že umělý nepoužívají.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- ZdenekHQ
- Administrátor
- Příspěvky: 25593
- Registrován: 21 črc 2006, 02:00
- Bydliště: skoro Brno
- Kontaktovat uživatele:
Mimochodem, koupil jsem půl kila hovězí mletý na hamburgery, vakuově balený, starý asi 10 dnů. Už bylo vidět, jak šedne a trošku pouští šťávu, prostě to zraje.
Z toho je tak super gulášová polívka, takovou jsem si už dlouho neuvařil. Ono to sice dá trošku práce a času, ale výsledek stojí za to. A je krásně mastná, žádný dietní piliny. Z toho jsem měl trošku strach.
Z toho je tak super gulášová polívka, takovou jsem si už dlouho neuvařil. Ono to sice dá trošku práce a času, ale výsledek stojí za to. A je krásně mastná, žádný dietní piliny. Z toho jsem měl trošku strach.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- maxijaroslav
- Příspěvky: 237
- Registrován: 02 čer 2020, 02:00
- Bydliště: Brno KrPole
Niekdo zháòal návod na výrobu jaterníc .
https://www.youtube.com/watch?v=YDOVyP_L5uc
https://www.youtube.com/watch?v=YDOVyP_L5uc
![Smile :-)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![Smile :-)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Úspìch je špatný uèitel. Kvùli nìmu si chytøí lidé myslí, že nemohou prohrát. (Bill Gates)
Tady se teda dlouho nevařilo.
Mám dotaz: Vlašáky ořechy se vyloupou a jádra se nasypou do zavařovacích sklenic. Vrazí se to do mikrovlnky a pak zavíčkuje.
Prý vydrží i nekolik let a nežluknou. Problém je, že nevím na jakej výkon a čas nastavit mikrovlnku. A taky zda zavíčkovat před nebo po mikrovlnce, obracet sklenice nebo né.
Na netu je sice pár návodů ale papír a elektronická média snesou vše.
Zkoušel jste to někdo?
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
Mám dotaz: Vlašáky ořechy se vyloupou a jádra se nasypou do zavařovacích sklenic. Vrazí se to do mikrovlnky a pak zavíčkuje.
Prý vydrží i nekolik let a nežluknou. Problém je, že nevím na jakej výkon a čas nastavit mikrovlnku. A taky zda zavíčkovat před nebo po mikrovlnce, obracet sklenice nebo né.
Na netu je sice pár návodů ale papír a elektronická média snesou vše.
Zkoušel jste to někdo?
Jirka
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
- hafca
- Příspěvky: 4401
- Registrován: 27 črc 2004, 02:00
- Bydliště: 25km na západ od Prahy
- Kontaktovat uživatele:
Děláme to už dlouho. Nejdřív okurky a časem když byla nadúroda i ořechy. Na velkou sklenici (720ml) je čas 90 sec při 800W výkonu trouby. Takže na 4 sklenice je to 6 minut. Podobně děláme okurky, jen je tam na sklenici 4 minuty.
Dával jsem je tam i s víčky a trouba neprotestovala. Byly jen položené a neutažené. Ale v poslední době je dávám bez víček. Ty mám připravené a jak sklenice vyndavám hned je zavíčkuji a otočím dnem vzhůru. Ořechy drží bez problému několik let. Nedávno jsme otvírali zapomenutou sklenici z roku 2016.
A ještě jeden poznatek, víčka drží tak, že je musím podrýpnout. Jinak je rukou jako ty z obchoddu neotevřu.
Ten výkon trouby není úplně kritický. Mívali jsme troubu 800W, teď má 1000W a rozdíl žádný nepozoruji.
Dával jsem je tam i s víčky a trouba neprotestovala. Byly jen položené a neutažené. Ale v poslední době je dávám bez víček. Ty mám připravené a jak sklenice vyndavám hned je zavíčkuji a otočím dnem vzhůru. Ořechy drží bez problému několik let. Nedávno jsme otvírali zapomenutou sklenici z roku 2016.
A ještě jeden poznatek, víčka drží tak, že je musím podrýpnout. Jinak je rukou jako ty z obchoddu neotevřu.
Ten výkon trouby není úplně kritický. Mívali jsme troubu 800W, teď má 1000W a rozdíl žádný nepozoruji.
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Vlašáky? Já je mám ve taky ve tmě, větraným sklepě při asi 8°C a za dva roky od sklizně byly do vánočního cukroví nepoužitelný. Přeschlý, nažluklý a hořký.kejki píše:Skladované v kvelbu, ve tmě, jsem ty z roku 2018 vyhodnotil, že to není ono. A ty z roku 2020, které jsem asi trochu přehřál, ty byly excelentní.
Proto zkouším to zavaření v mikrovlně.
Jirka
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!