Vaříme při bastlení II

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Uživatelský avatar
dobrman
Příspěvky: 1470
Registrován: 12 srp 2012, 02:00
Bydliště: J H

#286 Příspěvek od dobrman »

já už zkoušel dle rad, namočit do horký vody, osušit a péct, propichovat na vnitřní straně, dokonce i radili lehce obalit moukou apod.
Všechny rady fungujou. Ale tak 50/50, praskne/nepraskne...
Zkusím tedy taky tu MW.
No, zase tak často je nemáme, takže pokusy jsou jen jednou za čas a podle mě asi stejně nejvíc záleží na tom jak jsou udělaný (střívko, nacpání a tak....)
........Nedůvěřuji velbloudům a obecně nikomu, kdo dokáže týden nepít........

Uživatelský avatar
ZdenekHQ
Administrátor
Administrátor
Příspěvky: 25593
Registrován: 21 črc 2006, 02:00
Bydliště: skoro Brno
Kontaktovat uživatele:

#287 Příspěvek od ZdenekHQ »

Je zvláštní, že třeba při opečení nepraskla, ale když jsem ji nechal dojít pod poklicí, aby se prohřála (místo té MW, ale to je na pár desítek vteřin), tak jsem ji našel svlečenou jak roztouženou babu.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]

Uživatelský avatar
Celeron
Příspěvky: 16140
Registrován: 02 dub 2011, 02:00
Bydliště: Nový Bydžov

#288 Příspěvek od Celeron »

Ono jde taky o to, z jakýho "matroše" ty střívka jsou. Každý prasca nemá stejně kvalitní a ani zpracovatelé to nedělaj všichni stejný kvality. Ani nevím, jestli se jitrnice někdy nedávaly do uměliny od Viscofanu. Nepíšu samozřejmě o domácí zabíjačce.
Nojo, hovězí střevo by to vydrželo. Překvapilo mě, že se z něj dělaly balonety do Zeppelínů. Za 1. W.W. jedinnej známej matroš, co nepropouštěl vodík a přitom byl dostatečně pevnej a pružnej.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!

Uživatelský avatar
ZdenekHQ
Administrátor
Administrátor
Příspěvky: 25593
Registrován: 21 črc 2006, 02:00
Bydliště: skoro Brno
Kontaktovat uživatele:

#289 Příspěvek od ZdenekHQ »

No já to tenkrát reklamoval, že není možný, aby se přírodní střívko z celý jitrnice srazilo na velikost malé třešně, ale dušovali se, že umělý nepoužívají.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]

Uživatelský avatar
Celeron
Příspěvky: 16140
Registrován: 02 dub 2011, 02:00
Bydliště: Nový Bydžov

#290 Příspěvek od Celeron »

Kecaj, to právě dělá kolagen. Přírodní dělaj srulovanou nudli.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!

Uživatelský avatar
ZdenekHQ
Administrátor
Administrátor
Příspěvky: 25593
Registrován: 21 črc 2006, 02:00
Bydliště: skoro Brno
Kontaktovat uživatele:

#291 Příspěvek od ZdenekHQ »

Mimochodem, koupil jsem půl kila hovězí mletý na hamburgery, vakuově balený, starý asi 10 dnů. Už bylo vidět, jak šedne a trošku pouští šťávu, prostě to zraje.

Z toho je tak super gulášová polívka, takovou jsem si už dlouho neuvařil. Ono to sice dá trošku práce a času, ale výsledek stojí za to. A je krásně mastná, žádný dietní piliny. Z toho jsem měl trošku strach.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]

Uživatelský avatar
ok1hga
Příspěvky: 11485
Registrován: 28 lis 2006, 01:00
Bydliště: Česká Třebová

#292 Příspěvek od ok1hga »

. . . a co vy na vánoce připravujete ?

https://youtu.be/wfZ8ZCwpgFQ

Uživatelský avatar
maxijaroslav
Příspěvky: 237
Registrován: 02 čer 2020, 02:00
Bydliště: Brno KrPole

#293 Příspěvek od maxijaroslav »

To je hezké

Uživatelský avatar
SMITH
Příspěvky: 1259
Registrován: 07 čer 2004, 02:00
Bydliště: Púchov , SLOVENSKO

#294 Příspěvek od SMITH »

Niekdo zháòal návod na výrobu jaterníc .
https://www.youtube.com/watch?v=YDOVyP_L5uc
:-) Nikdy neøíkejte, že nìco nejde, protože vždy se najde blbec, který neví, že to nejde, a udìlá to ! :-)
Úspìch je špatný uèitel. Kvùli nìmu si chytøí lidé myslí, že nemohou prohrát. (Bill Gates)

Uživatelský avatar
Celeron
Příspěvky: 16140
Registrován: 02 dub 2011, 02:00
Bydliště: Nový Bydžov

#295 Příspěvek od Celeron »

Tady se teda dlouho nevařilo. :roll:
Mám dotaz: Vlašáky ořechy se vyloupou a jádra se nasypou do zavařovacích sklenic. Vrazí se to do mikrovlnky a pak zavíčkuje.
Prý vydrží i nekolik let a nežluknou. Problém je, že nevím na jakej výkon a čas nastavit mikrovlnku. A taky zda zavíčkovat před nebo po mikrovlnce, obracet sklenice nebo né.
Na netu je sice pár návodů ale papír a elektronická média snesou vše.
Zkoušel jste to někdo?
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!

Uživatelský avatar
hafca
Příspěvky: 4401
Registrován: 27 črc 2004, 02:00
Bydliště: 25km na západ od Prahy
Kontaktovat uživatele:

#296 Příspěvek od hafca »

Děláme to už dlouho. Nejdřív okurky a časem když byla nadúroda i ořechy. Na velkou sklenici (720ml) je čas 90 sec při 800W výkonu trouby. Takže na 4 sklenice je to 6 minut. Podobně děláme okurky, jen je tam na sklenici 4 minuty.
Dával jsem je tam i s víčky a trouba neprotestovala. Byly jen položené a neutažené. Ale v poslední době je dávám bez víček. Ty mám připravené a jak sklenice vyndavám hned je zavíčkuji a otočím dnem vzhůru. Ořechy drží bez problému několik let. Nedávno jsme otvírali zapomenutou sklenici z roku 2016.
A ještě jeden poznatek, víčka drží tak, že je musím podrýpnout. Jinak je rukou jako ty z obchoddu neotevřu.
Ten výkon trouby není úplně kritický. Mívali jsme troubu 800W, teď má 1000W a rozdíl žádný nepozoruji.
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.

Uživatelský avatar
Celeron
Příspěvky: 16140
Registrován: 02 dub 2011, 02:00
Bydliště: Nový Bydžov

#297 Příspěvek od Celeron »

Dobrý, díky za odzkoušený návod.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!

Uživatelský avatar
kejki
Příspěvky: 2270
Registrován: 10 lis 2009, 01:00
Bydliště: u Velvar, mezi D8 a R7

#298 Příspěvek od kejki »

Skladované v kvelbu, ve tmě, jsem ty z roku 2018 vyhodnotil, že to není ono. A ty z roku 2020, které jsem asi trochu přehřál, ty byly excelentní.

Uživatelský avatar
Celeron
Příspěvky: 16140
Registrován: 02 dub 2011, 02:00
Bydliště: Nový Bydžov

#299 Příspěvek od Celeron »

kejki píše:Skladované v kvelbu, ve tmě, jsem ty z roku 2018 vyhodnotil, že to není ono. A ty z roku 2020, které jsem asi trochu přehřál, ty byly excelentní.
Vlašáky? Já je mám ve taky ve tmě, větraným sklepě při asi 8°C a za dva roky od sklizně byly do vánočního cukroví nepoužitelný. Přeschlý, nažluklý a hořký.
Proto zkouším to zavaření v mikrovlně.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!

Uživatelský avatar
kejki
Příspěvky: 2270
Registrován: 10 lis 2009, 01:00
Bydliště: u Velvar, mezi D8 a R7

#300 Příspěvek od kejki »

Mluvím o zavařených, ty 4 roky jsou moc.

Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“