Vyběr elektrického sporáku
Moderátor: Moderátoři
jemný piškot po teniskách získá nevídané necítěné aroma.Achab píše:a pak v troubě nanejvýš suším tenisky.
elektrické vaření je z hlediska zacházení se surovinami nejpitomější, nejdelší cesta energie s mnoha přeměnami a ztrátami, i když topná spirála ponořená do vody má pak na samém konci nejlepší účinnost.
No pokud je to přípojka plynu v bytě, tak je asi pravděpodobné, že je to jen pro ten vařič. Já takový plyn zrušil. Platit za nájem budíku 150 měsíčně se spotřebou pár kubíků plynu do roka sem přepojil z 1x25A na 3x20A a nemusím se ohlížet na nic. Jenže to bylo v době, kdy sem předělával komplet byt. S použitím indukce sem nadšený. Ony i některé indukce umí nastavit v menu hodnotu jističe a výkon si dle toho pak trochu stahují.
Sice je to o sporáku ale, sklokeramiku bych doporučil snad jen největšímu nepříteli. Mám varnou desku AEG, příkon dohromady všech zón je 9kW, vařit se na tom nedá protože ta regulace kdy se plotna neustále vypíná a zapíná je k ničemu, než se začne vařit litr vody trvá to věčnost takže vodu předvařuji v konvici atd... když smažím je to buď moc a nebo málo.
Doporučuji poohlednout se buď po indukci, dělají se jedno a dvouplotýnkové vařiče normálně do zásuvky ale nevím jak je to s kvalitou.
Doporučuji poohlednout se buď po indukci, dělají se jedno a dvouplotýnkové vařiče normálně do zásuvky ale nevím jak je to s kvalitou.
Kombinaci plyn plotny, el. trouba, jsem ocenil mockrát, přesněji 2 plotny el., 2 plyn MORA Esper. Odezva výkonu je v sekundách, když je třeba vybalancovat něco ve varu, nedostižný. Poslední roky není vzácnost 3/4 denní výpadek, jak čezáci furt upgradujou trafačky nebo řeší bouchání vn kabelů v zemi, pak si člověk aspoň k tomu nasrání může uvařit kafe nebo guláš. Už jsem uvažoval i o zemní plynové kogeneraci, kdyby ty blackouty měly být pravidlem.
Indukce je hezká a v "Nikola Tesla" stylu, ale než člověk čumí na rozstřelený IGBT po přepětí v síti. china forever... to odporová plotna vydrží.
Indukce je hezká a v "Nikola Tesla" stylu, ale než člověk čumí na rozstřelený IGBT po přepětí v síti. china forever... to odporová plotna vydrží.
- ZdenekHQ
- Administrátor
- Příspěvky: 25593
- Registrován: 21 črc 2006, 02:00
- Bydliště: skoro Brno
- Kontaktovat uživatele:
To je věc, kterou dělám automaticky, že si hodím do konvice vařit vodu, na plotnu dám jen hrnec s minimem vody. Než konvice dovaří, vaří i ta voda na sporáku. Máš křivý hrnce.JirkaCZ píše:...protože ta regulace kdy se plotna neustále vypíná a zapíná je k ničemu, než se začne vařit litr vody trvá to věčnost...
Ale to snad tak často nepoužíváš, ne? Snad tak na špagety či ovar. Třeba vařený brambory oloupeš a zaliješ horkou vodou, ne že je máčíš ve studené.
Plyn tady není a indukce je zbytečně složitej sporák... Ale každej ať si vybere, co mu vyhovuje.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- ZdenekHQ
- Administrátor
- Příspěvky: 25593
- Registrován: 21 črc 2006, 02:00
- Bydliště: skoro Brno
- Kontaktovat uživatele:
Napadlo mě, jestli troubu nepoužívá jako sušičku a nenechává pootevřený dvířka.Ondra2 píše:Zkušenosti s morou u velmi často vařící důchodkyně jsou výměna knoflíků každý rok.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
...my vaøíme brambory v mikrovlnce.
...teda tady v CR a "my" dìti, neb je to rychlé a nemusí se to hlídat.
V US máme v kuhyni klasický odporový "resistive" vaøiè.
Jo a prej je dobrý na ten odporový polejt trochu vody, aby byl lepší tepelný kontakt s plotnou, ale jeví se mi jako blbost, neb H2O se vypaøí ne? A navíc to z rezne a nebo zkoroduje /ta plotna/.
...teda tady v CR a "my" dìti, neb je to rychlé a nemusí se to hlídat.
V US máme v kuhyni klasický odporový "resistive" vaøiè.
Jo a prej je dobrý na ten odporový polejt trochu vody, aby byl lepší tepelný kontakt s plotnou, ale jeví se mi jako blbost, neb H2O se vypaøí ne? A navíc to z rezne a nebo zkoroduje /ta plotna/.
Naposledy upravil(a) pida_m dne 15 črc 2018, 16:01, celkem upraveno 1 x.
píïa
tak si běžně přitápějí ukrajinští zedníci, jsou to kur.vy vynalézavé, pustí dvouplotýnkáč na plný koule naprázdno, ubalí tu svoji machorku, rozeřvou rádio a je jim dobře. Poslední várka ještě čuměla na ukrajinský hitparády na malým LCD přes mobilní internet. "Zedníci" jdou s dobou.
to se pak řekne "levní a pracovití agenturní dělníci, ne jako českej lempl."
to se pak řekne "levní a pracovití agenturní dělníci, ne jako českej lempl."
To neustále vypínání a zapínání u plotynky mě děsně štve. Hrnec, pánvička má broušené dno, dokonalá rovina. Možné je že je unavený bimetal a pak to tedy vypíná častěji. U sporáku spolehám na plotinku hi-light, mám pocit že se na ni líp vaří, tu mám teď jednu a u nového jsou 3 nebo 4 takové. Kamoš říkal že sežene sporák, prý indukce a na konci je kabel do zásuvky. Moc se v technice neorientuje ale co je kabel do zásuvky snad ví. Tak uvidím s čím příjde. Plynoměr v díře nad záchodem nemám, jen je tam konec trubky s ucpávkou, takže by to znamenalo nechat odb. firmou namontovat plynoměr a k tomu nechat dorobit přívod do kuchyně.
Trochu to tu zastaralo, tak vykopávám jednu aktuální zkušenost: Electrolux LKI564202W.
Ségra si přála klasický el. sporák s indukční deskou bez dotykáčů. Moc jich na trhu není, tohle jsem vyhodnotil jako dobrý poměr cena/výkon. A víceméně skutečně ano, sám jsem překvapený, jak to všechno může krásně fungovat - klasické knoflíky, žádné sakrování nad nereagujícím dotykovým senzorem.
Jediná (a bohužel ne nezanedbatelná) nevýhoda je hluk (nejspíš ventilátory chladící indukci zespodu), který tedy předčí všechno indukční, s čím jsem zatím měl tu čest. Bohužel. Jinak by to byla dokonalost sama.
(Vyjížděcí šuplík na plechy namísto prostých otevíracích dvířek do temného ráje pavouků v prostoru pod troubou je taky bonus.)
Ségra si přála klasický el. sporák s indukční deskou bez dotykáčů. Moc jich na trhu není, tohle jsem vyhodnotil jako dobrý poměr cena/výkon. A víceméně skutečně ano, sám jsem překvapený, jak to všechno může krásně fungovat - klasické knoflíky, žádné sakrování nad nereagujícím dotykovým senzorem.
Jediná (a bohužel ne nezanedbatelná) nevýhoda je hluk (nejspíš ventilátory chladící indukci zespodu), který tedy předčí všechno indukční, s čím jsem zatím měl tu čest. Bohužel. Jinak by to byla dokonalost sama.
(Vyjížděcí šuplík na plechy namísto prostých otevíracích dvířek do temného ráje pavouků v prostoru pod troubou je taky bonus.)
- ZdenekHQ
- Administrátor
- Příspěvky: 25593
- Registrován: 21 črc 2006, 02:00
- Bydliště: skoro Brno
- Kontaktovat uživatele:
Teď jsem koupil klasickou bílou digestoř Mora, když už mám sporák Mora a teda žádnej zázrak. Mohl jsem mít stejnej krám za 2/3 ceny. Nepřístupné otvory pro uchycení, jiná rozteč šroubů na zavěšení než původní a ani ten filtrační hadr za 50Kč tam není. Uhlík nepotřebuju. Motor lehce drhne. No nadával jsem celý odpoledne, protože ta zeď za sporákem je opravdu slušně řečeno problematická. Vercajku jsem nanosil do kuchyně víc, než kdybych rozdělával buldozer.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]