Sháním atyp "jehelníček" na napichování bůčku
Moderátor: Moderátoři
- ZdenekHQ
- Administrátor
- Příspěvky: 25593
- Registrován: 21 črc 2006, 02:00
- Bydliště: skoro Brno
- Kontaktovat uživatele:
Sháním atyp "jehelníček" na napichování bůčku
Když už je ta okurková sezóna, rozhodl jsem se oprášit některé svoje staré recepty. To na obrázku slouží k lepšímu vstřebání slané vody či marinády do bůčku. Pouze do bůčku. Proto nechci žádné "razítko" na steaky a podobné hrůzy, co mají hromadu jehel na malé ploše.
Tuhle "hračku" na obrázku si kdysi vyrobil můj děda, z druhé strany byly dvě ouška, aby to drželo na prstech. Svoji práci to udělalo, ale materiál bídný.
Já bych to chtěl z nerezi, ale nevím, jestli se dá něco pobnýho sehnat a upravit, nebo jestli to někdo z EB nedokáže vyrobit. Rozteč je 20mm, délka "jehel" 30mm. Klidně jich místo 4 může být 6, o to to bude delší.
Než začnu otravovat místní borce, co dělají s nerezí, nemáte nějakej nápad či přímo nabídku?
Dík.
Tuhle "hračku" na obrázku si kdysi vyrobil můj děda, z druhé strany byly dvě ouška, aby to drželo na prstech. Svoji práci to udělalo, ale materiál bídný.
Já bych to chtěl z nerezi, ale nevím, jestli se dá něco pobnýho sehnat a upravit, nebo jestli to někdo z EB nedokáže vyrobit. Rozteč je 20mm, délka "jehel" 30mm. Klidně jich místo 4 může být 6, o to to bude delší.
Než začnu otravovat místní borce, co dělají s nerezí, nemáte nějakej nápad či přímo nabídku?
Dík.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- ZdenekHQ
- Administrátor
- Příspěvky: 25593
- Registrován: 21 črc 2006, 02:00
- Bydliště: skoro Brno
- Kontaktovat uživatele:
Vidličku mám, dokonce i lepší. Ale to není ono.
Ta styčníková deska je zajímavá, jen ty hroty se mně zdají nějaký tlustý. A doufám, že ta nerez není pokovená zinkem, jak tam píšou.
Já ten bůček nechci rozbít, jen do něj za 3 dny dostat lák či marinádu. To funguje a je to vyzkoušený. I bez rychlosoli.
Mimochodem, jakej máte názor na zinkovaný povrchy u věcí, co přichází do styku s potravinama? Třeba zbastlenej rošt na gril. Prý je to pěkný svinstvo.
Ta styčníková deska je zajímavá, jen ty hroty se mně zdají nějaký tlustý. A doufám, že ta nerez není pokovená zinkem, jak tam píšou.
Já ten bůček nechci rozbít, jen do něj za 3 dny dostat lák či marinádu. To funguje a je to vyzkoušený. I bez rychlosoli.
Mimochodem, jakej máte názor na zinkovaný povrchy u věcí, co přichází do styku s potravinama? Třeba zbastlenej rošt na gril. Prý je to pěkný svinstvo.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- ZdenekHQ
- Administrátor
- Příspěvky: 25593
- Registrován: 21 črc 2006, 02:00
- Bydliště: skoro Brno
- Kontaktovat uživatele:
Kdyby chtěl někdo namítat, že za 3 dny to bez rychlosoli nejde, tak přikládám fotku z prvních pokusů před hromadou let. Je tam vidět, že ta příruční udírna ještě moc topila, ale to jsou klasický začátečnický chyby bez teploměru, když člověk zkouší vlastní postupy.
Navíc postupy, co nejspíš už vyzkoušela hromada lidí před ním a s úspěchem, jen o tom nemluví. Někteří to raději suší v udírně tak dlouho, že se to pak musí dovařit, přitom ten postup stačí otočit (ale nevařit).
Navíc postupy, co nejspíš už vyzkoušela hromada lidí před ním a s úspěchem, jen o tom nemluví. Někteří to raději suší v udírně tak dlouho, že se to pak musí dovařit, přitom ten postup stačí otočit (ale nevařit).
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Netusim jak to ma fungovat, ale neco takoveho by pouzit neslo?
Pokud se ti zda jehel moc, neni snad problem jich par odstranit.
https://www.google.com/search?q=drzak+c ... 8&dpr=1.25
Pokud se ti zda jehel moc, neni snad problem jich par odstranit.
https://www.google.com/search?q=drzak+c ... 8&dpr=1.25
Zinek nebrat. Nerez, chrom, přinejhorším tvrdej elektrolytickej nikl. Zinek ne, "smejvá se" do jídla.ZdenekHQ píše:...
Mimochodem, jakej máte názor na zinkovaný povrchy u věcí, co přichází do styku s potravinama? Třeba zbastlenej rošt na gril. Prý je to pěkný svinstvo.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě !!!
A kutilmile - nelituju tě !!!
- ZdenekHQ
- Administrátor
- Příspěvky: 25593
- Registrován: 21 črc 2006, 02:00
- Bydliště: skoro Brno
- Kontaktovat uživatele:
No, kdyby si na netu nepletli chromovou a chromovanou ocel, byl by si člověk taky jistější. Potřebuju "obracečku na ryby" a to je taky zážitek s tou nabídkou. Jenže já v tom dělám chlapský steaky a půlky kuřat.
@Termit - to stojí za zamyšlení. Hezká inspirace. Jen aby to po prvním použití nebylo olezlý a ohnutý...
@Termit - to stojí za zamyšlení. Hezká inspirace. Jen aby to po prvním použití nebylo olezlý a ohnutý...
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Jakej by dávalo smysl zinkovat nerez? Pokud to teda vůbec jde.ZdenekHQ píše:Vidličku mám, dokonce i lepší. Ale to není ono.
Ta styčníková deska je zajímavá, jen ty hroty se mně zdají nějaký tlustý. A doufám, že ta nerez není pokovená zinkem, jak tam píšou.
Já ten bůček nechci rozbít, jen do něj za 3 dny dostat lák či marinádu. To funguje a je to vyzkoušený. I bez rychlosoli.
Mimochodem, jakej máte názor na zinkovaný povrchy u věcí, co přichází do styku s potravinama? Třeba zbastlenej rošt na gril. Prý je to pěkný svinstvo.
Ty hroty styčníků jsou tupý jak pr del. Jedině že bys to do bůčku mlátil velkým kladivem, na což je to vlastně určený.ZdenekHQ píše: Ta styčníková deska je zajímavá, jen ty hroty se mně zdají nějaký tlustý.
Byl jsem před chvílí pro zavařovací víčka v místním kovomatu a nerezový hřebíky na rozdíl od vrutů nevedou. Na ty desky jsem se tam koukal a je to pozink, tedy nepoužitelný. A místní spojmat dnes zavíral už v 15 hodin.
Karle, zas si nemusíš kupovat zinek na podporu vitality a plodnosti v lékárně. A až se odrbe, tak to bude zase s přídavkem železa, ten je taky potřeba.
Jirka
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
není nic jednoduššího než si je nabrousitCeleron píše:ty hroty se mně zdají nějaký tlustý.
nebo použít věc k tomu určenou
https://www.oriondomacipotreby.cz/tende ... aso-141419
Alebo niečo štýlovejšie
https://ic.pics.livejournal.com/dimmel/ ... 18_600.jpg
https://ic.pics.livejournal.com/dimmel/ ... 18_600.jpg