Příroda kolem nás
Moderátor: Moderátoři
- ZdenekHQ
- Administrátor
- Příspěvky: 25593
- Registrován: 21 črc 2006, 02:00
- Bydliště: skoro Brno
- Kontaktovat uživatele:
Tak si tak říkám, že bysme to mohli sjednotit do vlákna "Příroda kolem nás".
Záměrně používám "bysme" místo "bychom", protože dnešní čeština to už zahrnuje do běžné komunikace, aniž "bychom" něco snad porušili, hlavně u nás na Moravě...
Záměrně používám "bysme" místo "bychom", protože dnešní čeština to už zahrnuje do běžné komunikace, aniž "bychom" něco snad porušili, hlavně u nás na Moravě...
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- ZdenekHQ
- Administrátor
- Příspěvky: 25593
- Registrován: 21 črc 2006, 02:00
- Bydliště: skoro Brno
- Kontaktovat uživatele:
Ono je to jak se ženskou - přičichnu a vím... Jinak to nejde. Může být nabarvená a rozkvetlá, jak chce.
To vlevo vypadá jak tymián, ale může to být cokoliv.
Já se orientuju čichem, ty mladý kytky prostě nejdou jen tak rozeznat.
To vlevo vypadá jak tymián, ale může to být cokoliv.
Já se orientuju čichem, ty mladý kytky prostě nejdou jen tak rozeznat.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
napravo . . .
nalevo . . .
google v tom taky nemá jasno . . . jedině promnout mezi prsty a přivonět . . .
nalevo . . .
google v tom taky nemá jasno . . . jedině promnout mezi prsty a přivonět . . .
- ZdenekHQ
- Administrátor
- Příspěvky: 25593
- Registrován: 21 črc 2006, 02:00
- Bydliště: skoro Brno
- Kontaktovat uživatele:
Já to znám jen z vaření. Promnu mezi prsty a většinou tu vůni pak poznám i venku. Ale že bych to poznal jen podle lístků na mladým keříku z fotky, tak to fakt nedám, můžu jen odhadovat.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- hafca
- Příspěvky: 4401
- Registrován: 27 črc 2004, 02:00
- Bydliště: 25km na západ od Prahy
- Kontaktovat uživatele:
Mám v telefonu aplikaci jménem PlantNet. Ta umí identifikovat rostliny podle květu, plodu, listu a dalších znaků. Tak jsem to zkusil přes ní prohnat a hlásí mi z leva :
Saturejka
Mateřídouška
Majoránka
Jestli je to úplně spráně nevím, ale bývá to dost přesné.
Saturejka
Mateřídouška
Majoránka
Jestli je to úplně spráně nevím, ale bývá to dost přesné.
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
- hafca
- Příspěvky: 4401
- Registrován: 27 črc 2004, 02:00
- Bydliště: 25km na západ od Prahy
- Kontaktovat uživatele:
OT.ZdenekHQ píše:Já to znám jen z vaření. Promnu mezi prsty a většinou tu vůni pak poznám i venku. Ale že bych to poznal jen podle lístků na mladým keříku z fotky, tak to fakt nedám, můžu jen odhadovat.
To ti závidím. Já přišel o čich už snad před 15 roky. A jsem o tyhle vjemy dost ochuzenej.
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
- ZdenekHQ
- Administrátor
- Příspěvky: 25593
- Registrován: 21 črc 2006, 02:00
- Bydliště: skoro Brno
- Kontaktovat uživatele:
Buď rád.
Já jsem naopak "hyperčichač" a mám s tím taky dost problém. Ono to mimochodem souvisí s chutí, takže u vaření je to výhoda, ale jinak žádnej zázrak.
Když se "rozprdí" soused nebo rozbalím maso, co už to má za sebou v záruce, tak lítají hromy blesky.
Ale ty bylinky se budu muset naučit i podle vzhledu...
Já jsem naopak "hyperčichač" a mám s tím taky dost problém. Ono to mimochodem souvisí s chutí, takže u vaření je to výhoda, ale jinak žádnej zázrak.
Když se "rozprdí" soused nebo rozbalím maso, co už to má za sebou v záruce, tak lítají hromy blesky.
Ale ty bylinky se budu muset naučit i podle vzhledu...
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- Artaban001
- Příspěvky: 9457
- Registrován: 01 dub 2004, 02:00
- Bydliště: Pendrov
Přišel jsem o čuch jen při kovidu. Je zvláštní, že když se mi vracel zpět, nějakou dobu jsem cítil vše jinak - třeba Pepsi - kola byla něco jako asfalt, penetrák, nebo nafta - něco mezi tím. Prací prášky smrděly něčím, co doposud nedokážu pojmenovat. Naštěstí se to tak nějak postupně vrátilo zpět.
Identifikace rostlin pomocí "Lens", nebo jiné aplikace vyžaduje vyfotit jedinečnou část rostliny - květ, větvičku s listy a pod - a i tak není kolikrát výsledek jistej.
Identifikace rostlin pomocí "Lens", nebo jiné aplikace vyžaduje vyfotit jedinečnou část rostliny - květ, větvičku s listy a pod - a i tak není kolikrát výsledek jistej.