Tohle si vyprosujuMarie Fůrie píše:Není on ten plží sliz to samé jako rybí sliz? Nepochází plž z ryby?
64 členů online
Moderátor: Moderátoři
Tak to nevím, tak dalece jsem je nezkoumal a ryby nejím. Takže nedokážu posoudit.. Nicméně tam u vás na Borskej jsou pěkně nevychovaný. Do všeho nalezou a nakonec tam i chcípnou a nejde to ničím vyčistit. Už jsem si jich takhle pár "přestěhoval" nevědomky až do auta a potom bezmála až domů..Marie Fůrie píše:Není on ten plží sliz to samé jako rybí sliz? Nepochází plž z ryby?
Killroy
Ale kdepak všechno: ještě pár témat zbývá.stepa při uzavírání příspěvku píše:Koukam tady v tom threadu propereme uplne vsechno
Tak jedno nahodím - na www.elektrika.cz zavedli novou šarži "Nejlepší bavič diskusí" (např. http://diskuse.elektrika.cz/index.php/t ... 82.15.html ).
Potěšilo mne, že konečně.
Tedy, ne, že by to byl původní nápad, zkoušeli jsme to i u nás, nakonec to spravil, řekl bych slušivý, avatár, ale zdá se, že se to úspěšně šíří a že na některé korekce stačí i dobromyslné poďoubnutí místo hrubosti či dokonce nekompromisního smazání vlákna nebo BANánu.
Ale tohle vlákno se mi jinak líbí...
nechci do toho moc kecat, vaření moc nerozumím (při vaření se řídím heslem: když tam dám samé dobré věci, tak to nemůže být špatné, ne?), ale ten název kedlubnové zelí mi nějak nedává smyslpajosek2 píše:Když jsi se dala na kedlubny,tak si udělej kedlubnové zelí.Je to opravdová lahůdka,teda pokud to ještě neznáš.
To samé heslo propagovali Pejsek a Kočička,když dělali ten dort.Mohlo to být fajn,protože tam dali samé dobré věci.Cust píše:nechci do toho moc kecat, vaření moc nerozumím (při vaření se řídím heslem: když tam dám samé dobré věci, tak to nemůže být špatné, ne?), ale ten název kedlubnové zelí mi nějak nedává smyslpajosek2 píše:Když jsi se dala na kedlubny,tak si udělej kedlubnové zelí.Je to opravdová lahůdka,teda pokud to ještě neznáš.
Kedlubnové zelí je trochu zcestné pojmenování toho pokrmu,ale jak by jsi to chtěl nazvat,kedlubní? Jde o to,že se zachová postup pro vaření zelí a výchozí surovina se použije kedluben. Jen se musí vařit zelí Valašské,tan český způsob by asi nebyl to pravé.
To,že někdo dělá věci jinak než by jsi je dělal Ty ještě neznamená,že to dělá špatně.
Nemám zájem o korekci pravopisu.
Nemám zájem o korekci pravopisu.
No my teda zeli nejdriv nakladame do kamenaku a nasledne zavarime do sklenic, vari/spise dusi se az pred samotnou konzumaci.
A co jsem teda zjistil o tom kedlubnovem zeli, tak se osmahne cibulka, nato se da nakrouhana kedlubna, ochuti se, podusi se a nakonec zahusti jiskou.
Jak to teda delas ty, kdyz to varis?
A co jsem teda zjistil o tom kedlubnovem zeli, tak se osmahne cibulka, nato se da nakrouhana kedlubna, ochuti se, podusi se a nakonec zahusti jiskou.
Jak to teda delas ty, kdyz to varis?
...to co pisu nemyslim zle, ikdyz to tak muze vyznit...
Dušení = vaření pod pokličkou ve vlastní šťávě & páře. Pája to vyjádřil obecněji, skutečně přesně je to "dušené zelí" nebo "dušené kedlubnové zelí" - ale proč slovíčkařit - člověk řekne, že jde něco uvařit, i když výsledkem jsou SMAŽENÉ palačinky nebo řízky anebo PEČENÉ kuře...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě !!!
A kutilmile - nelituju tě !!!
To je pravda,prostě se jde něco uvařit. Stejně pořád platí: TCHÝNĚ A UZENÉ NEJLEPŠÍ STUDENÉ"EKKAR píše:Dušení = vaření pod pokličkou ve vlastní šťávě & páře. Pája to vyjádřil obecněji, skutečně přesně je to "dušené zelí" nebo "dušené kedlubnové zelí" - ale proč slovíčkařit - člověk řekne, že jde něco uvařit, i když výsledkem jsou SMAŽENÉ palačinky nebo řízky anebo PEČENÉ kuře...
To,že někdo dělá věci jinak než by jsi je dělal Ty ještě neznamená,že to dělá špatně.
Nemám zájem o korekci pravopisu.
Nemám zájem o korekci pravopisu.
Nj, ono to stejně jako květák nebo i samotné hlávkové zelí při vaření/dušení nevoní zrovna lákavě, prostě je to brukev... Zkoušeli jste kysané zelí podusit na zezlátnuté cibulce, přisladit obyčejným cukrem a pak dusit až do téměř vypečení veškeré šťávy - aby se přidaný cukr zlehounka zkaramelizoval a zelí dostalo nahnědlou barvu? Ne připálit, mělo by pak hnusnou příchuť spáleniny, ale to lehounce zezlátlé jako příloha k bramborovým knedlíkům s uzeným... ňam ňam!!
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě !!!
A kutilmile - nelituju tě !!!