Jaký elektrický sporák?
Moderátor: Moderátoři
Jaký elektrický sporák?
Kterou znaèku byste doporuèili? Je to pro máti a ta na starém i zavaøuje. Udržela by sklokeramika váhu toho velkého zavaøovacího hrnce nebo radìji klasické plotýnky? Sám mám doma sklokeramickou varnou desku MORA, která šlape už víc než 10 let a horkovzdušnou troubu téže znaèky.
Já se teď taky rozhoduju pro sklokeramiku... Je tam možnost vyměnit to topné těleso, pokud by se přepálilo, nebo je to zalitý a musí se vyhodit celá deska?
Máte s tím někdo takovéto zkušenosti nebo se to na sklokeramice nestává?
Ono Mora sice dává záruku 5 let na sporák a taky 5 let na bezplatnou výměnu při prasknutí desky, ale i tak by mě to zajímalo.
Konkrétně se zajímám o Mora MEC67322FW - šířka 60 cm a má pořádnou troubu, veme 2 plechy naráz - stejně mamka vždycky peče dvojnásobnou dávku, tak se to vyplatí![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Máte s tím někdo takovéto zkušenosti nebo se to na sklokeramice nestává?
Ono Mora sice dává záruku 5 let na sporák a taky 5 let na bezplatnou výměnu při prasknutí desky, ale i tak by mě to zajímalo.
Konkrétně se zajímám o Mora MEC67322FW - šířka 60 cm a má pořádnou troubu, veme 2 plechy naráz - stejně mamka vždycky peče dvojnásobnou dávku, tak se to vyplatí
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Na indukční sporák za slušnou cenu jsem nikde nenarazil (pokud vůbec nějaké jsou). A kupovat desku a troubu zvlášť a ještě to zabudovávat do linky - to je u indukce šílená pálka - přesahuje rozpočet. Proto než obyč indukci, tak radši lepší sklokeramiku - s dvojitejma zónama, oválnou zónou na pekáč, velká multifunkční trouba, třída A a to do 15 000 mi přijde dobrá volba, akorát nevím, jak je to s těma tělesama. Jako zboží nebo náhradní díly jsem to nenašel, jenom samé litinové plotýnky. Proto se ptám ![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
- hafca
- Příspěvky: 4401
- Registrován: 27 črc 2004, 02:00
- Bydliště: 25km na západ od Prahy
- Kontaktovat uživatele:
Podívej se po účinnosti sklokeramiky a indukce, třeba změníš názor. http://www.ekolist.cz/dotaz.shtml?x=2068655 Případně koukni někam na diskuze, kde se tím zabývají a přečti si zkušenosti s jednotlivými deskami. Všeobecně si tam víc chválí indukci. Něco je je třeba tady http://forum.living.cz/viewtopic.php?f= ... it=indukce nebo http://forum.living.cz/viewtopic.php?f= ... 4%8Dinnost
- Přílohy
-
- indukceorez.jpg
- (17.65 KiB) Staženo 125 x
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
topná tìlesa lze u sklokeramik celkem jednoduše vymìnit (nic zalitého tam není), obèas se stane že nìjaké odejde, ale nebývá to nijak èastá závadapospisjak píše:Je tam možnost vymìnit to topné tìleso, pokud by se pøepálilo, nebo je to zalitý a musí se vyhodit celá deska?
Máte s tím nìkdo takovéto zkušenosti nebo se to na sklokeramice nestává?
Trochu starej (2006) pùvodní dotaz, já jsem pøed rokem na chatu kupoval sporák klasickej plotýnkovej s troubou co má i ventilátor a to Zanussi ZCE560MW1 a funguje bez problémù. Sklokeramika je vhodná pro nové kuchynì, s použitím vhodného nádobí (starej zavaøovák by se ohøíval naprosto neúèinnì), my to máme taky - proto klasika