Taky vám pořád rostou ruce?
Moderátor: Moderátoři
Možná proto se nemá koukat do kuchyně, hlavní je, že jídlo chutná. Kdybych viděla, jak se vraždí zvířátka co pak s chutí baštím, třeba bych je taky nejedla.
Banán musí být žlutý, když je nazelenalý (třeba jen špička), tak není dobrý a když černá ještě zelený, tak bude hnusný. Nejlepší je žlutý lehce černající.
Banány jsou všechny z jednoho stromu, tak stačí dát pozor na správnou barvu. ![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
Banán musí být žlutý, když je nazelenalý (třeba jen špička), tak není dobrý a když černá ještě zelený, tak bude hnusný. Nejlepší je žlutý lehce černající.
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
- hafca
- Příspěvky: 4401
- Registrován: 27 črc 2004, 02:00
- Bydliště: 25km na západ od Prahy
- Kontaktovat uživatele:
Meruňkový si děláme sami. Alespoň mám jistotu, co do toho dávám. A dávám tam samý dobroty, mimo meruněk ještě kiwi a rum. ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Andrea má pravdu, je lepší nevědět. Dělal jsem několik let v masokombinátu a ze začátku jsem myslel, že se stanu vegetariánem. Pak jsem mluvil s bratrancem, který začal dělat v mlékárně, to mi přešla chuť na mléko a mléčné výrobky. Aby toho nebylo dost, ségra šla na brigádu do pekáren....![Cry :cry:](./images/smilies/icon_crying.gif)
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Andrea má pravdu, je lepší nevědět. Dělal jsem několik let v masokombinátu a ze začátku jsem myslel, že se stanu vegetariánem. Pak jsem mluvil s bratrancem, který začal dělat v mlékárně, to mi přešla chuť na mléko a mléčné výrobky. Aby toho nebylo dost, ségra šla na brigádu do pekáren....
![Cry :cry:](./images/smilies/icon_crying.gif)
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
- ZdenekHQ
- Administrátor
- Příspěvky: 25593
- Registrován: 21 črc 2006, 02:00
- Bydliště: skoro Brno
- Kontaktovat uživatele:
Už týden leží venku na přístřešku tvarohový závin z nejmenovaného supermarketu. Čekal jsem, že to ptáci sežerou. Ani se toho nedotkli, kromě zvědavé sojky...
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Meruňkový džem je příjemná vonná práce na čtvrt odpoledne, surovina: samosběr ze sadů, podmínka je aspoň 20 kg přepravka. Za chvíli hotovo a pak už se jen rok konzumuje, ale vyrábět rajčatový džus se mi jaksi nechce a nevyplatí a banány si taky nevypěstuju.
Makrobiotici mají jako mantru sojové tofu, docela rád bych viděl (stačilo by bez čichových pocitů) jak se to vyrábí
Až nebudou jablka a z eurojablek to pyré nepůjde, čím se bude nastavovat pomerančový džus, meruňkový džem a rajský protlak? Možná chinskou cuketou.
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
Makrobiotici mají jako mantru sojové tofu, docela rád bych viděl (stačilo by bez čichových pocitů) jak se to vyrábí
![Evil or Very Mad :evil:](./images/smilies/icon_evil.gif)
Až nebudou jablka a z eurojablek to pyré nepůjde, čím se bude nastavovat pomerančový džus, meruňkový džem a rajský protlak? Možná chinskou cuketou.
Jablek je dost, na to dáva EU dotace.
Jinak meruněk bylo loni tolik, že jsem nestíhal a část zmrazil. K vaření marmelády jsem se dostal znovu v lednu. Ještě tam 4kg jsou. Letos údajně pomrzly, tak se zásobička šikne. A konzervant tam mám, přiznávám, protože dělat tu přeslazenou odpařenou hmotu jako babička nehodlám.
Ad rajčatová šťáva, zas tak pracné to není. Stačí prohnat odšťavovačem do zavařovaček a sterilovat. Mně to chutná jenom jako rajská omáčka, ale asi je to i k pití. Barvu to neudrží, protože to není UHT, ale klasická sterilace.
Prostě mi momentálně kyne těsto na karásky, přes noc vykyne chleba a na rozdíl od doby před 20 lety je to i levnější, než hotové. Tomu říkám kapitalismus.
Včera jsem měl brambory na crisp pánvi a můžou mi s louhovanými smradlavými polotovary políbit šos.
Jinak meruněk bylo loni tolik, že jsem nestíhal a část zmrazil. K vaření marmelády jsem se dostal znovu v lednu. Ještě tam 4kg jsou. Letos údajně pomrzly, tak se zásobička šikne. A konzervant tam mám, přiznávám, protože dělat tu přeslazenou odpařenou hmotu jako babička nehodlám.
Ad rajčatová šťáva, zas tak pracné to není. Stačí prohnat odšťavovačem do zavařovaček a sterilovat. Mně to chutná jenom jako rajská omáčka, ale asi je to i k pití. Barvu to neudrží, protože to není UHT, ale klasická sterilace.
Prostě mi momentálně kyne těsto na karásky, přes noc vykyne chleba a na rozdíl od doby před 20 lety je to i levnější, než hotové. Tomu říkám kapitalismus.
![Confused :?](./images/smilies/icon_confused.gif)
Včera jsem měl brambory na crisp pánvi a můžou mi s louhovanými smradlavými polotovary políbit šos.