Jsme to co jíme...
Moderátor: Moderátoři
- ZdenekHQ
- Administrátor
- Příspěvky: 25593
- Registrován: 21 črc 2006, 02:00
- Bydliště: skoro Brno
- Kontaktovat uživatele:
Včera jsem poprvé v životě dělal paštiku z domácího prasete - asi 2 kg, v malým vařit neumím. Je dobrá, trošku jsem nezvládl technologii sterilizace, ale to už je do budoucna vyřešený. Je to nezvyklá chuť, prostě normální dobrá paštika. Protože kvůli malýmu málo solím, měl jsem strach, jestli jsem ji nepřesolil.
Tak jsem ochutnal paštiku z Hamé, kterou náš malej začal odmítat jíst (vůbec je divný, že mu to ta moje dává) a vůbec se mu nedivím - až se mě nohy sevřely v pěst, jakej to byl rozdíl v chuti a hlavně v dusitanové soli, aby to mělo "barvu".
Tak jsem ochutnal paštiku z Hamé, kterou náš malej začal odmítat jíst (vůbec je divný, že mu to ta moje dává) a vůbec se mu nedivím - až se mě nohy sevřely v pěst, jakej to byl rozdíl v chuti a hlavně v dusitanové soli, aby to mělo "barvu".
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Na Slovensku začali rušiť mliekové automaty na surové mlieko, v ďalších obmedzili výdaj na 2 dni v týždni. Údajne pre malý záujem zákazníkov. Výrobcovia krabicových bielych emulzií, ktoré vyvolávajú rôzne alergie, sa musia tešiť. Je náš spotrebiteľ fakt už tak otupený alebo hlúpy, že mu je jedno, čo pije a je? Mám z toho dosť čudný, zlý pocit...
Keď Vám hodia pod nohy polená, zakúrte s nimi.
Tak hlavně jsi tam asi nedal tolik kyselinou přešlých a následně louhem neutralizovaných kůží.ZdenekHQ píše:Včera jsem poprvé v životě dělal paštiku z domácího prasete - asi 2 kg, v malým vařit neumím. Je dobrá, trošku jsem nezvládl technologii sterilizace, ale to už je do budoucna vyřešený. Je to nezvyklá chuť, prostě normální dobrá paštika. Protože kvůli malýmu málo solím, měl jsem strach, jestli jsem ji nepřesolil.
Tak jsem ochutnal paštiku z Hamé, kterou náš malej začal odmítat jíst (vůbec je divný, že mu to ta moje dává) a vůbec se mu nedivím - až se mě nohy sevřely v pěst, jakej to byl rozdíl v chuti a hlavně v dusitanové soli, aby to mělo "barvu".
Domácí prase je pěkné, když si dokážeš pohlídat jeho potravní řetězec, spousta lidí to krmí tím, co přitáhne z hospod a jídelen, tím si už moc nepomůžou.
Kdyby se člověk chtěl důsledně orientovat na poctivé, kvalitní žrádlo, tak zjistí že je mezi standardem a kvalitou (kdysi samozřejmou) už tak obrovský a přitom latentní cenový skok, že to je pro spoustu lidí k nezaplacení.
A dnes zprávy o zařazení žrádla do 20% DPH. Aby bylo na penzijní reformu, kterou vlády rozebraly a která v budoucnu stejně skončí dalším tunelem. Nevolnictví, jak tažný dobytek a krmení šlichtou.
Kdyby se člověk chtěl důsledně orientovat na poctivé, kvalitní žrádlo, tak zjistí že je mezi standardem a kvalitou (kdysi samozřejmou) už tak obrovský a přitom latentní cenový skok, že to je pro spoustu lidí k nezaplacení.
A dnes zprávy o zařazení žrádla do 20% DPH. Aby bylo na penzijní reformu, kterou vlády rozebraly a která v budoucnu stejně skončí dalším tunelem. Nevolnictví, jak tažný dobytek a krmení šlichtou.
- ZdenekHQ
- Administrátor
- Příspěvky: 25593
- Registrován: 21 črc 2006, 02:00
- Bydliště: skoro Brno
- Kontaktovat uživatele:
Kůže už dávno dostal pes (kromě té trošky, co jsem namlel do tlačenky).kejki píše:Tak hlavně jsi tam asi nedal tolik kyselinou přešlých a následně louhem neutralizovaných kůží.
Ona to není žádná sranda dostat na stůl 80kg "půlku" prasete (ze které se ještě kouří) rozbouranou jen na základní části a bojuj! I já starej mazák jsem měl docela sevřenej zadek, přece jenom řezník je řemeslo a nějaký zkušenosti mít musí..
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
V masokombinátu je málo psů
http://ekonomika.idnes.cz/specialni-pri ... vinach.htm + ještě mají o nápojích.
http://ekonomika.idnes.cz/specialni-pri ... vinach.htm + ještě mají o nápojích.
Prostě není na čerstvé domácí Sice dřina, nikdo to nezaplatí...ale ta chuť...k nezaplacení
- Přílohy
-
- DSCF6834.JPG
- (173.64 KiB) Staženo 39 x
...to co pisu nemyslim zle, ikdyz to tak muze vyznit...
- ZdenekHQ
- Administrátor
- Příspěvky: 25593
- Registrován: 21 črc 2006, 02:00
- Bydliště: skoro Brno
- Kontaktovat uživatele:
Moje milá vymyslela, že bude brát malýmu obědy ze školky. Já jsem z polívky omdlel už první den (Pohlreicha na ně), milá rezignovala až dnes - už tři dny máme stejnou polívku ze stejné zahušťovací chemie a s téměř stejnou chutí, dva dny jsme nepoznali, co to je zač - ovšem dneska jsem podle malého lístku kapusty usoudil, že to bude kapustová, milá tvrdila, že to je bramboračka, obojí spojuje troška česneku. Chudáci děti.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- hafca
- Příspěvky: 4401
- Registrován: 27 črc 2004, 02:00
- Bydliště: 25km na západ od Prahy
- Kontaktovat uživatele:
Dal bych sem odzkoušený recept na dobrou polívku. I ty klobásy co jsou o kousek výš by se v ní hezky vyjímaly. Ale pořád mi vrtá hlaou, jestli by se tu nenašel nějaký koutek vaření. V něm by to nezapadlo a určitě by se našlo víc vyzkoušených dobrot. Nakonec, je to taky tak trochu bastlení, nebo ne?
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.