Jsme to co jíme...
Moderátor: Moderátoři
- ZdenekHQ
- Administrátor
- Příspěvky: 25593
- Registrován: 21 črc 2006, 02:00
- Bydliště: skoro Brno
- Kontaktovat uživatele:
Vaříme při bastlení už tady je, jen to zapadlo, tak jsem to zvýraznil. Když to nevyhoví, založ si třeba Recepty při bastlení.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
TESCO v číne :
http://www.mojevideo.sk/video/cc0f/tesco_v_cine.html
http://www.mojevideo.sk/video/cc0f/tesco_v_cine.html
- ZdenekHQ
- Administrátor
- Příspěvky: 25593
- Registrován: 21 črc 2006, 02:00
- Bydliště: skoro Brno
- Kontaktovat uživatele:
Včera jsem do míchaných vajíček pro malýho přidal dětskou šunku. Tím teplem se z ní vyloučila jakási dusitanová pachuť, která mě tedy vůbec nezaujala.
Milá dostala za úkol koupit 3kg krkovičky na gril. Samozřejmě třetina z toho byla víceméně kotleta, kterou buď musím udělat "médium" - a pak ji baby nebudou chtít, že je syrová, nebo ji propeču durch a bude tvrdá a zase budou frflat.
Taky jsem chtěl po tchyni, aby rozkrojený jabko pro malýho skladovala v ledničce a ne dva dny na okně.
A tak jsem se dozvěděl, že si v poslední době pořád jen stěžuju. Jen nevím, čím jsem si to zasloužil.
Milá dostala za úkol koupit 3kg krkovičky na gril. Samozřejmě třetina z toho byla víceméně kotleta, kterou buď musím udělat "médium" - a pak ji baby nebudou chtít, že je syrová, nebo ji propeču durch a bude tvrdá a zase budou frflat.
Taky jsem chtěl po tchyni, aby rozkrojený jabko pro malýho skladovala v ledničce a ne dva dny na okně.
A tak jsem se dozvěděl, že si v poslední době pořád jen stěžuju. Jen nevím, čím jsem si to zasloužil.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Hlavně aby tě nenechali hladovýho...Cust píše:Kurňa pánové - to jídlo....
Řeknu vám, po tomto zapomenu na všechny problémy.
http://getentrepreneurial.com/images/de ... y-cust.jpg
Už delší dobu pozoruju, že chleba se nedá jíst. Už jsme vyzkoušeli různý druhy, dokonce včera jsme 2 druhy přivezli z Rakouska a je to skoro stejnej humus jako ty naše. A přitom jeden bochníček stál 3,20 E. Jediný slušný pečivo v našem městě jsou dalamánky. Z dětství mi utkvěla v hlavě vzpomínka, kdy pekař Vaverka z vedlejší vesnice vozil po válce chleba bryčkou i do naší vsi. Vonělo to po celý dědině. I chleba za bolševika byl k jídlu. Nejde mi o peníze, chci jen pořádnej chutnej chleba. Ze zoufalství se chystám ho píct doma. Nemá někdo nějakej dobrej recept? To co se prodává v kšeftech je k jídlu maximálně první den.
Tak z pekárny je dobrý, ale není to chleba z kvásku. To je totiž docela alchymie, i když to někdo doma zvládá. Zase podle líčení táty jim stačil nátěstek od minula a bylo. Stále si slibuji, že koupím sušený kvásek a udělám to jak to má být, ale...
Osobně beru občas jen jeden druh chleba z Kauflandu a přestože si v globusu dělají vlastní a nemají dopékárnu, tak už to tam taky značně kolísá a odnaučil jsem se tam chleba kupovat. Jinak pekárna. Ale bacha na recepty, ty u pekárny jsou většinou na draka a Moulinexky často slabě pečou, ty jsou na francouzskou pšeničnou buchtu. Perfektní rady k pekárnám a pečení jsou na dama.cz
Chutná mi směs na bavorský chléb z lídlu a ze směsí to vychází cenově nejlíp. A taky jsem si kupoval chleba při cestách v Německu, ale taky musíte hledat svou chuť.
Osobně beru občas jen jeden druh chleba z Kauflandu a přestože si v globusu dělají vlastní a nemají dopékárnu, tak už to tam taky značně kolísá a odnaučil jsem se tam chleba kupovat. Jinak pekárna. Ale bacha na recepty, ty u pekárny jsou většinou na draka a Moulinexky často slabě pečou, ty jsou na francouzskou pšeničnou buchtu. Perfektní rady k pekárnám a pečení jsou na dama.cz
Chutná mi směs na bavorský chléb z lídlu a ze směsí to vychází cenově nejlíp. A taky jsem si kupoval chleba při cestách v Německu, ale taky musíte hledat svou chuť.
- hafca
- Příspěvky: 4401
- Registrován: 27 črc 2004, 02:00
- Bydliště: 25km na západ od Prahy
- Kontaktovat uživatele:
Směsi jsem opustil už dávno. Je to to samé, co koupíš hotové. Hromada chemie navíc a cena taky nic moc. Ze sušeného kvásku to ani nezkoušej, nejspíš to ani nepoznáš. Jednou jsem koupil kvásek v Holešovické tržnici a nějak mi nenadchnul. Zkoušel jsem ho dělat doma, ale nějak se nevedl a tak peču bez něj a chleba je taky dobrý. Peču v pekárně a z mouky, kterou koupím v Kaufladndu. Je tam k dostání už přímo namíchaná na chleba a nemá chybu.
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
@kejki: no s tymi moulinexkami neviem,nemam pocit ze by slabo dopekala.su tam 2 telesa,jedno hore,druhe dolu. Napln az na 1,5kg chlieb...
http://domace-pekarne.heureka.sk/moulin ... -baguette/
Obvykle mam nastavenu strednu farbu kurky a je to ako z obchodu,pekne zlatiste...
Robim v tom chlieb, sladky mliecny bochnik, sladke ulitky a bagetky.
http://domace-pekarne.heureka.sk/moulin ... -baguette/
Obvykle mam nastavenu strednu farbu kurky a je to ako z obchodu,pekne zlatiste...
Robim v tom chlieb, sladky mliecny bochnik, sladke ulitky a bagetky.