Vaříme při bastlení (odděleno, uzamčeno)
Moderátor: Moderátoři
V rámci chemicko- fyzikálně- bastlířských pokusů jsem nahradil mdlou chuť brokolice větším množstvím pórku a ještě pikantnější cibulkou (dal jsem půlku, radši by jsem tam viděl celou, ale nikde jsem celou neukořistil). Chuťově už se to podařilo vyladit na stejnou, nebo dokonce trochu lepší úroveň, než vaří kámoška amazonka- a ta vaří zatím nejlíp, co jsem měl možnost ochutnat. Tak bacha na věc!
Podařilo se mně zapamatovat si i nějaká ta koření (kromě těch složek o příspěvek výš):
paprika
pepř
kari
majoránka
kmín (trocha)
podběl (trocha)
A ještě ve skorohomeopatických množstvích nějaký tři druhy, ale nevím, co to přesně bylo, jen jsem očuchal, vokoštoval a přisypal.
Pro dnešek k tomu mám dva knedlíky (budu držet dietu).
Podařilo se mně zapamatovat si i nějaká ta koření (kromě těch složek o příspěvek výš):
paprika
pepř
kari
majoránka
kmín (trocha)
podběl (trocha)
A ještě ve skorohomeopatických množstvích nějaký tři druhy, ale nevím, co to přesně bylo, jen jsem očuchal, vokoštoval a přisypal.
Pro dnešek k tomu mám dva knedlíky (budu držet dietu).
Nejsu žádným fóristem, ale když něco negómu, tož, přindu se zeptat. A když se nesnesitelně nudím, nebo když jsu na plech, někdy se může stát, že se i pokusím poradit. Zdraví Jura!
Tož, ále dobré, a to betelně.
Ale ten podběl fakt jen homeopaticky!
Začínám mít takovou potřebu uvařit ještě verzi 1.2...
Ale ten podběl fakt jen homeopaticky!
Začínám mít takovou potřebu uvařit ještě verzi 1.2...
Nejsu žádným fóristem, ale když něco negómu, tož, přindu se zeptat. A když se nesnesitelně nudím, nebo když jsu na plech, někdy se může stát, že se i pokusím poradit. Zdraví Jura!
Celej ten recept bych vyhodnotil jako omezeně využitelný a polopaticky upravil na kilo hovězí kližky namísto té brokolice und pórku - můj tělní operační systém s těmito moderními fujwarovými vymyšlenostmi odmítá korektně fungovat a navíc produkuje kvanta jen těžko snesitelnýho smradu...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě !!!
A kutilmile - nelituju tě !!!
Fúúúúj, kusy mrtvol nežeru. Stejně to maso má chuťově a aromaticky skoro nulovou hodnotu, je to jen hmota bez chuti. Ale teď trochu objektivněji- vždyť je to o vkusu, ne? Já jsem zrovna dneska nadával na emailu, že je to tak dobrý, že mně to nutí se přežírat.
Jinak, ve verzi 1.1 jsem ten kus brokolice vypustil. Je tam problém kolem difúze. A později taky problém s tím metanem a dalšími plyny, a taky kouře (kouř= pevné částice, rozptýlené v plynu, třeba ve vzduchu, bacha na to třeba v autobuse, pokud tam jako cestující jede prase, což nikdy zásadně není můj případ, páč nejsem bezohledný hovádko boží). Každopádně, můžu bét hodně rád, že tady zrovna nemám žádnou ženskou. Pokud by tady nějaká byla, zažíval by jsem muka- otázkou je, zdalipak by nastala dřív exploze, a nebo povolení bezpečnostního ventilu. Myslím, že bezpečnostní ventily v nejvýrazněji symetricky rozdělené části těla jsou sakramensky spolehlivá záležitost. Ale třeba se mýlím, kdyžtak mě opravte. Navíc, bezpečnostní prvky se v praxi často odmontovávají, ošizují, odpojují...
A když už jsme u toho zákona akce a reakce. Dneska dovařím finální verzi 1.2, na cca 36 hodin. Po 36+ hoďkách dostanu hlad. Tak jsem si říkal, že skloubím vaření a kosmonautiku- co takhle zkusit uvařit fazolky? Jen chybí ta inspirace... To jsou jen fazole a koření, nebo se do toho dává ještě nějaká další fligna????? Recepty na internetu, jak jsem zjistil, jako skoro všechno na internetu, jsou nepoužitelný...
Sory, že tak kecám, zase si užívám pivní radovánky, tak nevím co roupama. A navíc, tohle téma o vaření je docela nuda.
Jinak, ve verzi 1.1 jsem ten kus brokolice vypustil. Je tam problém kolem difúze. A později taky problém s tím metanem a dalšími plyny, a taky kouře (kouř= pevné částice, rozptýlené v plynu, třeba ve vzduchu, bacha na to třeba v autobuse, pokud tam jako cestující jede prase, což nikdy zásadně není můj případ, páč nejsem bezohledný hovádko boží). Každopádně, můžu bét hodně rád, že tady zrovna nemám žádnou ženskou. Pokud by tady nějaká byla, zažíval by jsem muka- otázkou je, zdalipak by nastala dřív exploze, a nebo povolení bezpečnostního ventilu. Myslím, že bezpečnostní ventily v nejvýrazněji symetricky rozdělené části těla jsou sakramensky spolehlivá záležitost. Ale třeba se mýlím, kdyžtak mě opravte. Navíc, bezpečnostní prvky se v praxi často odmontovávají, ošizují, odpojují...
A když už jsme u toho zákona akce a reakce. Dneska dovařím finální verzi 1.2, na cca 36 hodin. Po 36+ hoďkách dostanu hlad. Tak jsem si říkal, že skloubím vaření a kosmonautiku- co takhle zkusit uvařit fazolky? Jen chybí ta inspirace... To jsou jen fazole a koření, nebo se do toho dává ještě nějaká další fligna????? Recepty na internetu, jak jsem zjistil, jako skoro všechno na internetu, jsou nepoužitelný...
Sory, že tak kecám, zase si užívám pivní radovánky, tak nevím co roupama. A navíc, tohle téma o vaření je docela nuda.
Nejsu žádným fóristem, ale když něco negómu, tož, přindu se zeptat. A když se nesnesitelně nudím, nebo když jsu na plech, někdy se může stát, že se i pokusím poradit. Zdraví Jura!
Operace s brokolicí ve vařeném stavu je zásadní chyba, protože to je zelenina, která se plnohodnotně uplatní naopak v syrovém stavu. Vařená ztratí jak konzistenci, tak hlavně barvu, a vznikne něco podobného hadru na podlahu, i výživná hodnota bude asi podobná. Maximálně ji rychle krátce spařit.jura80 píše:V rámci chemicko- fyzikálně- bastlířských pokusů jsem nahradil mdlou chuť brokolice
Syrová brokolice do zeleninových nebo těstovinových salátů, kde vytváří strukturou i barvou jednu z kontrastních dominant.
Pak může klidně následovat ta hlívová dršťkovka nebo ovar, jak je libo.
- Přílohy
-
- ensalada 002.jpg
- (184.23 KiB) Staženo 39 x
Jak takovejhle BLÁBOL NA KVADRÁT může někdo napsat...???jura80 píše:Fúúúúj, kusy mrtvol nežeru. Stejně to maso má chuťově a aromaticky skoro nulovou hodnotu, je to jen hmota bez chuti...
VSKUTKU, papír snese všecko - a internet ještě víc...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě !!!
A kutilmile - nelituju tě !!!
Díky za tip s brokolicí, omrknul jsem, zapamatoval jsem si!
Hele, tak nejsu na maso, už hromadu let, no, to je toho. Jiní zase nepijou pivo, a taky jim to nevyčítám.
Hele, tak nejsu na maso, už hromadu let, no, to je toho. Jiní zase nepijou pivo, a taky jim to nevyčítám.
Nejsu žádným fóristem, ale když něco negómu, tož, přindu se zeptat. A když se nesnesitelně nudím, nebo když jsu na plech, někdy se může stát, že se i pokusím poradit. Zdraví Jura!
U mne je brokolice NO PASARAN! v jakékoliv formě.
Sežeru sice ledacos, včetně karfiólových placek (do měkka uvařený karfiól, rozštouchaný na kaši, zahuštěný strouhankou, opepřený a osolený, vylepšený na drobno pokrájeným uzeným a slepený vajíčkem, plesknutý na olej na pánvi ve formě placičky a následně oboustranně osmažený), krupicový kaše ("bejby-guláš") a "brgulu" (erteplovýho "buřtguláše"), ale jisté plodiny prostě nemají nárok na přechod přes mou ústní dutinu...
Sežeru sice ledacos, včetně karfiólových placek (do měkka uvařený karfiól, rozštouchaný na kaši, zahuštěný strouhankou, opepřený a osolený, vylepšený na drobno pokrájeným uzeným a slepený vajíčkem, plesknutý na olej na pánvi ve formě placičky a následně oboustranně osmažený), krupicový kaše ("bejby-guláš") a "brgulu" (erteplovýho "buřtguláše"), ale jisté plodiny prostě nemají nárok na přechod přes mou ústní dutinu...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě !!!
A kutilmile - nelituju tě !!!
Jídlo líných studentů:
Chleboun - klasika
--------------------
Dva plátky chleba o tloušťce 15 mm pokryjeme souvislou vrstvou kečupu (tak 2 mm). Přidáme alespoň 3 mm tlusté plátky tvrdého sýra, 4 mm kroužky cibule a případně i rajčete. Zapečeme na 3 mm v mikrovlnné troubě.
Ďáblův chleboun
------------------
Stejné jako u chlebounu, ale plátky chleba by měli mít tloušťku 7.5 mm. Tentokrát zapečeme v toustovači - krásně křupavý povrch.
Poznámka: Šuplera nutná.
==========================================
Musli zdravého bobra
-----------------------
Ingredience si zvolte podle chuti. Já je dělám z:
300 g ovesných vloček
100 g slunečnicových semínek
100 g loupané tykve
100 g strouhaného kokosu
50 až 100 g lískových ořechů
100 g para ořechů
100 g hrozinek
100 g brusinek
100 g hořké čokolády - používám clever čokoládu (50 % kakaové sušiny)
Ovesné vločky, slunečnici, tykev promíchat a buď dát na cca 20 min do trouby na pekáč na pečící papír. Nebo já je dělám na pánvi dokud nezačne směs "zvonit" při promíchávání. Do mísy mezitím nejlépe rozdrtit (případně nastrouhat) na hrubé kousky ořechy. Čokoládu dát na cca 3 - 4 minuty do mrazáku, aby se lépe strouhala a člověk neměl prsty obalované v čokoládě. Nastrouhat čokoládu, přidat kokos, brusinky, hrozinky a zamíchat. Vločky by pomalinku měli už být. Nechápe je zchladnout na cca 61.15 oC a vysypeme je mísy. Pořádně promícháme a čokoláda by měla vytvořit zhruba rovnoměrnou vrstvu na každé komponentě musli. Necháme vychladnout za občasného promíchání.
Já je mám rád pak se zakysanou smetanou a trochou mlíka, případně s bílým jogurtem.
Množství/cena:
950 g/130 Kč
Víc toho prakticky neumím. Toto je vrchol mého kuchařského umění.
Chleboun - klasika
--------------------
Dva plátky chleba o tloušťce 15 mm pokryjeme souvislou vrstvou kečupu (tak 2 mm). Přidáme alespoň 3 mm tlusté plátky tvrdého sýra, 4 mm kroužky cibule a případně i rajčete. Zapečeme na 3 mm v mikrovlnné troubě.
Ďáblův chleboun
------------------
Stejné jako u chlebounu, ale plátky chleba by měli mít tloušťku 7.5 mm. Tentokrát zapečeme v toustovači - krásně křupavý povrch.
Poznámka: Šuplera nutná.
==========================================
Musli zdravého bobra
-----------------------
Ingredience si zvolte podle chuti. Já je dělám z:
300 g ovesných vloček
100 g slunečnicových semínek
100 g loupané tykve
100 g strouhaného kokosu
50 až 100 g lískových ořechů
100 g para ořechů
100 g hrozinek
100 g brusinek
100 g hořké čokolády - používám clever čokoládu (50 % kakaové sušiny)
Ovesné vločky, slunečnici, tykev promíchat a buď dát na cca 20 min do trouby na pekáč na pečící papír. Nebo já je dělám na pánvi dokud nezačne směs "zvonit" při promíchávání. Do mísy mezitím nejlépe rozdrtit (případně nastrouhat) na hrubé kousky ořechy. Čokoládu dát na cca 3 - 4 minuty do mrazáku, aby se lépe strouhala a člověk neměl prsty obalované v čokoládě. Nastrouhat čokoládu, přidat kokos, brusinky, hrozinky a zamíchat. Vločky by pomalinku měli už být. Nechápe je zchladnout na cca 61.15 oC a vysypeme je mísy. Pořádně promícháme a čokoláda by měla vytvořit zhruba rovnoměrnou vrstvu na každé komponentě musli. Necháme vychladnout za občasného promíchání.
Já je mám rád pak se zakysanou smetanou a trochou mlíka, případně s bílým jogurtem.
Množství/cena:
950 g/130 Kč
Víc toho prakticky neumím. Toto je vrchol mého kuchařského umění.
- Přílohy
-
- DSCF2300.JPG
- (134.8 KiB) Staženo 31 x
Šílený web šíleného člověka, jak mi kdosi řekl: The Imaginary World - imaginaryworld.xf.cz