Jak TOMU říkáte doma?
Moderátor: Moderátoři
asi tak bývalému rumu se říká tuzemák, tak se pomazánkovému máslu bude říkat pomazánkové. Sice to jitří bývalé vzpomínky , ale upřímně já jsem rád když si koupím máslo a je v tom máslo, když koupím špekáček a je to špekáček a ne soja s kůží. Dříve u nás byly propracované normy a jakosti, dnes si člověk nemůže být jist co si koupil dokud neokusí. Tak že já vím a budu vědět co je tuzemák i pomazánkové a nemám s tím problém.
Já to pomazánkové máslo občas kupuji v TESCu. A někdy sáhnu po tom co se prodává pod značkou TESCO. A v sousedním regálu je kelímek skoro stejný, akorát na něm není napsáno "pomazánkové máslo", ale "pomazánkový krém". A tam už máslo není, je tam místo toho cosi rostlinného. Slavná C. & K. Evropská ůnyje mne naučila studovat složení potraviny než si ji dám do vozíku.
V jednom obchodu mají na nákupních vozících lupy, aby kupující mohli přečíst miniaturní písmenka co jsou na obalech zboží.
V jednom obchodu mají na nákupních vozících lupy, aby kupující mohli přečíst miniaturní písmenka co jsou na obalech zboží.
Svět je divadlo, které se jen proto tak špatně hraje, abych já se měl čemu smát. Ladislav Stroupežnický
Má to pomazánkové niečo s maslom, okrem slova "maslo" vôbec niečo spoločné? To čo sa u nás predáva s podobným názvom je totiž forma pokrmového tuku a s maslom nemá nič spoločné. Je to iba zavádzanie spotrebiteľa a budí v ňom domienku, že kupuje mliečny-maslový výrobok.
Elektronické súčiastky fungujú za pomoci dymu. Ak dym unikne, prestanú fungovať.
http://www.prozeny.cz/magazin/zdravi-a- ... a-jsou-nejjandu píše:Má to pomazánkové niečo s maslom, okrem slova "maslo" vôbec niečo spoločné?
Svět je divadlo, které se jen proto tak špatně hraje, abych já se měl čemu smát. Ladislav Stroupežnický
Aha, ja som mal na mysli balenie ako maslo, ale s názvom Masielko (a pod). Masielko nemá s maslom totiž nič spoločné.
http://peniaze.pravda.sk/spotrebitel/cl ... originaly/
http://peniaze.pravda.sk/spotrebitel/cl ... originaly/
Elektronické súčiastky fungujú za pomoci dymu. Ak dym unikne, prestanú fungovať.
Pomazánkový máslo, i když máslo neobsahuje, díky čemuž je název trochu zavádějící, je původní název, není důvod ho měnit, alespoň ne takovej, jako třeba u uzenin, co udírnu nikdy neviděly (namísto toho se koupaly v jakýsi pochybný lázni, jíž se říká kouřový aroma), jako třeba u "sýrů" z rostlinných tuků, stejně tak bych zakázal názvy úsporná žárovka, LED TV, LED žárovka, udávání výstupního výkonu podle PMPO a další.
- Přílohy
-
- 200W.jpg
- (26.02 KiB) Staženo 55 x
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
tady je vidět, k čemu vlastně tu "Evropu" máme !BOBOBO píše:My postaru . http://www.svobodni.cz/media/clanky/166 ... eho-masla/
zbytečně vyhozené peníze, které chybějí jinde !
. . . copak je tu všechno tak špatné ?
To já taky, ale tohle srovnání trochu kulhá. Zatímco se špekáček se sójou, kůžemi, dextrózou a ledem snaží tvářit jako pravý a je to hnus, tak pomazánkové "máslo" se jako pravé máslo tvářit nesnaží a není to ani jeho levná náhražka. Je to celkem kvalitní jiný výrobek, pouze s podobným jménem.bu2520 píše:ale upřímně já jsem rád když si koupím máslo a je v tom máslo, když koupím špekáček a je to špekáček a ne soja s kůží...
- sambiliong
- Příspěvky: 711
- Registrován: 13 dub 2005, 02:00
- Bydliště: Praha
Pé třicet dva: Tobě gůgl nefunguje? Třeba tenhle recept vypadá pěkně
A když se to povede, tady je recept od mýho kamaráda na utopence (jeho slovy):
Nálev:
1 litr vody
1 litr octa
smíchat, dát vařit, přidat pepř celý černý (20ks), nové koření (10ks), bobkový list (5ks), malinko tymiánu.
Vařit max 1 minutu. Nechat schladit, když to leješ do utopenců musí to být absolutně studený!!
Na 2 5l sklenice potřebuješ asi 12 špekáčků (kvalitní od řezníka, ne papírový z Kauflandu za 30 Kč kilo), nakrájet na osminy.
3-4 cibule nakrájet na půlkolečka
sklenici kysaného zelí (pokud možno domácí, hodně to ovlivní chuť)
chilli papričky
No a pak už jen do sklenic vkládáš jednotlivé ingredience a zaleješ nálevem (STUDENÝM!!), zavřeš sklenice a dáš na 2 týdny do lednice.
Po 2 týdnech to sežereš.
Pouze dodám, že za 15 minut jsme v šesti sežrali 2 pětilitrový sklenice, jak to bylo dobrý!
A když se to povede, tady je recept od mýho kamaráda na utopence (jeho slovy):
Nálev:
1 litr vody
1 litr octa
smíchat, dát vařit, přidat pepř celý černý (20ks), nové koření (10ks), bobkový list (5ks), malinko tymiánu.
Vařit max 1 minutu. Nechat schladit, když to leješ do utopenců musí to být absolutně studený!!
Na 2 5l sklenice potřebuješ asi 12 špekáčků (kvalitní od řezníka, ne papírový z Kauflandu za 30 Kč kilo), nakrájet na osminy.
3-4 cibule nakrájet na půlkolečka
sklenici kysaného zelí (pokud možno domácí, hodně to ovlivní chuť)
chilli papričky
No a pak už jen do sklenic vkládáš jednotlivé ingredience a zaleješ nálevem (STUDENÝM!!), zavřeš sklenice a dáš na 2 týdny do lednice.
Po 2 týdnech to sežereš.
Pouze dodám, že za 15 minut jsme v šesti sežrali 2 pětilitrový sklenice, jak to bylo dobrý!
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill