rybí polévka
Moderátor: Moderátoři
rybí polévka
Zdravím přátelé.
Je mezi vámi někdo , kdo má rád rybí speciality?
Dnes jsem vařil rybí polévku.
Klasický základ.
Cibulka na másle , petržel , mrkev a celer.
Vše do zlatova a pak po přidání vývaru z hlavy a skeletu rozmixovat.
Dnes jsem tam vrazil 4 lístky šalvěje a citronovou kůru!
Nemá to chybu!
Je mezi vámi někdo , kdo má rád rybí speciality?
Dnes jsem vařil rybí polévku.
Klasický základ.
Cibulka na másle , petržel , mrkev a celer.
Vše do zlatova a pak po přidání vývaru z hlavy a skeletu rozmixovat.
Dnes jsem tam vrazil 4 lístky šalvěje a citronovou kůru!
Nemá to chybu!
Lepší vrabec v hrsti nežli blechy v srsti.
No vidíš, nečekal bych téma rybí polévky v půli roku. Ale proč ne?
Mám k tomu jen pár praktických poznámek- hlavně pro ty, kdo ještě nevařili.
1. podstatné je z hlavy vytáhnout celá žábra. Beze zbytku. Používám k tomu prsty, vytrhnu je ven, doberu zbytky. Nesmí zůstat ani kousek, jinak polévka zhořkne!
2. Vydloubu oči. Možná nemají vliv na chuť, ale ten pohled...
3 Osobně nemusím mlíčí, ale jikry tam musejí být, jinak to nejde.
4. Není špatné vzít tyčový mixér, zeleninový základ pomixovat s první částí masa z hlavy. Polévka je potom krémová, jemná.
5. Asi by se našlo víc věcí, ale 20 let už nechodím na ryby, tak zapomínám....
Ale jinak přeji dobrou chuť
Mám k tomu jen pár praktických poznámek- hlavně pro ty, kdo ještě nevařili.
1. podstatné je z hlavy vytáhnout celá žábra. Beze zbytku. Používám k tomu prsty, vytrhnu je ven, doberu zbytky. Nesmí zůstat ani kousek, jinak polévka zhořkne!
2. Vydloubu oči. Možná nemají vliv na chuť, ale ten pohled...
3 Osobně nemusím mlíčí, ale jikry tam musejí být, jinak to nejde.
4. Není špatné vzít tyčový mixér, zeleninový základ pomixovat s první částí masa z hlavy. Polévka je potom krémová, jemná.
5. Asi by se našlo víc věcí, ale 20 let už nechodím na ryby, tak zapomínám....
Ale jinak přeji dobrou chuť
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Že se musí řádně vykrvit platí pro všechno co chcete sníst. Jinak, že se rybí vývar musí dělat dlouho je nesmysl. Z hlavy ani případně z ploutví, pokud je tam někdo dává, se už nic nezíská. Za třicet minut varu je hotovo a ze žáber nemá co odpadnout. Navíc vývar vždy cedíme a až poté přidáváme část obraného masa a zeleninu na mix, pak osmažené jikry a zbytek obraného masa. Jinak k počtení je něco tady
Jen blbec se učí svými chybami opakovaně....
No každý to dělá trochu jinak, u nás se vaří hodinu až dvě - taky koření pustí chuť a vůni do vývaru optimálně.
Naposledy upravil(a) Sendyx dne 24 čer 2017, 12:15, celkem upraveno 1 x.
Curvetraceristé všech zemí spojte se!
Jelikož hlavy obírám sám , jediný co žena sabotuje , tak pro mne žádný problém . To jsem si dal halaslé s kaprem a sumcem , ale zlatá domácí . A to jsem byl ve speciálce . To podání právě rozkvedlaného-rozvařeného masa s paprikou - červená polévka s kousky masa druhů výše uvedených , mi nejela a za ty prachy již vůbec .
To mě přinesli na talíři v maďarské hospodě kdysi v minulém století. Oko bych asi nepozřel, ale jinak polévka nebyla špatná. Bylo v ní spousta rybího masa a v té půlce hlavy byly i žábry.Sendyx píše:... každý měl na talíři půlku neobrané vařené rybí hlavy, i s okem, a vývar byl bílý...
Jen blbec se učí svými chybami opakovaně....