"Cukr přidaný do moštů pro výrobu vín stolních, zemských nebo jakostních prokvasí na alkohol stejně jako vlastní cukry vytvořené v hroznech. V hroznech je obsaženo v drtivé většině glukóza (hroznový cukr) a fruktóza (ovocný cukr). Přidávaná sacharóza se před kvašením také na tyto dva cukry rozpadne a prokvasí."
Celý text o doslazování:
http://www.znovin.cz/aktualni-tema-cukr-a-vino
Nepasuji se na odborníka, ale o výrobě vína vím rozhodně víc než EKKAR. Můžu říct, že jsem za svůj život vymetl spoustu vinných sklepů a sklípků, ale všude doslazovali, když bylo potřeba řepným cukrem. A mnohdy byli majitelé vinaři, kteří nic jiného v životě nedělali, jak kolem vína.
Takže koho tato debata kolem vína zajímá si určitě udělá svůj názor.
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)