restaurace-stravování
Moderátor: Moderátoři
- vasilceral
- Příspěvky: 380
- Registrován: 09 led 2011, 01:00
- Bydliště: Hradec Králové
restaurace-stravování
Pánové, courám se po republice a občas mám i hlad. A tak nezbývá než navštívit ňákou krčmu. V sobotu jsme se vraceli z Brna- Špilberk a tak jsme někde chtěli pojíst. Burger přeplněný a tak jsme jeli dál. A tu u cesty motorest Zlatá studna v Sebranicích. Kéž by nám někdo zlámal nohy před vchodem, plný lokál, hosté asi spokojený a tak jsme objednali jídlo. Do půl hodiny už bylo na stole, hlad je hlad ale ta pachuť na patře, nic horšího se z naším zdravím nestalo. Ale takové kuchaře by v koších měli máčet dlouhodobě ve Vltavě či podobných tocích. Máme pár vyzkoušených šenků kde se slušně nadlábnete a bude Vám chutit. Jestli znáte výborné restaurace tak sem s nimi, hodně se motám po státě a dám na vaše rady. Má je v Lázních Bohdaneč na náměstí, ve Dvoře Králové v rohu náměstí a penzion ve Staré Pace. Místní pojmenování už nemám v kebuli, jen vizuálně místa.
- ZdenekHQ
- Administrátor
- Příspěvky: 25593
- Registrován: 21 črc 2006, 02:00
- Bydliště: skoro Brno
- Kontaktovat uživatele:
Co se týká Moravy, tak zatím nikdy nezklamala http://www.uhavlu.cz/ a hospoda v Protivanově na náměstí - http://www.pohostinstvialfa.cz/
Ale nějakej čas jsem ani v jedné nebyl, takže bez záruky.
Ale nějakej čas jsem ani v jedné nebyl, takže bez záruky.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Sice jsem už tam nějakou dobu nebyl, ale když jsem kolem dost často jezdil, vždy jsem se stavil na oběd a výborně a levně vařili... zouzel
https://www.facebook.com/Motorest-Na-V% ... 559090739/
https://www.facebook.com/Motorest-Na-V% ... 559090739/
- ZdenekHQ
- Administrátor
- Příspěvky: 25593
- Registrován: 21 črc 2006, 02:00
- Bydliště: skoro Brno
- Kontaktovat uživatele:
Škoda třeba Zlatýho muflona ve Šternberku, tam pamatuju časy, že sice jídlo stálo dvojnásobek,než v jiných hospodách, ale přinesli narvanej velkej talíř jídlem a přílohu na druhým talíři, protože by se tam nevlezla.
Pak se začaly zmenšovat talíře, porce, atd.
Ale jinak prostředí super, v létě tam dělali i nějaký venkovní akce.
Ovšem oni jsou "minutkoví". Guláš, co jsme si narychlo dali a půl hodiny si počkali, byl otřesnej, protože maso dělaný extra a k tomu dodělaná "omáčka". Něco málo za ty léta vaření už poznám.
Já jsem na hotovky.
Pak se začaly zmenšovat talíře, porce, atd.
Ale jinak prostředí super, v létě tam dělali i nějaký venkovní akce.
Ovšem oni jsou "minutkoví". Guláš, co jsme si narychlo dali a půl hodiny si počkali, byl otřesnej, protože maso dělaný extra a k tomu dodělaná "omáčka". Něco málo za ty léta vaření už poznám.
Já jsem na hotovky.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- vasilceral
- Příspěvky: 380
- Registrován: 09 led 2011, 01:00
- Bydliště: Hradec Králové
Kolegové díky za info, založím si adresy. A pro ostatní kolegy, berte tyto info pro další rozšíření dobrého bydla jak v naší vlasti, tak můžem i v okolní krajině. Mě opět čeká cesta na sever a tak mohu sem dát info o dobrém parkingu a kam se posílit aby to unes náš měšec. Přeju štastné návraty k rodině a žádný karambol. Osobně řídím 51 let a krom karambolu v mlze, na služebním Trabantu prasklý blinkr a renovované NSU připravené na novou renovaci. Ahoj.
Jestli myslíš tuhle knajpu vpravo, tak s ní mám neblahý zkušenosti. Zašel jsem tam na dlabanec když jsem čekal než máti propustí z lázní. No už tam nikdá nevstoupím, cca 6 hodin po té jsem se pos..l až za uši.vasilceral píše: Má je v Lázních Bohdaneč na náměstí,
Jirka
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Bejvávalo, že vyhlášená kuchyň se dala vošmakovat v hospodě v Česticích na I/11 mezi Častolovicema a Týništěm nad Orlicou, ale už to taky vodnés čas. Slušně nadlábnout se dá v restauraci Lípa ve stejnojmenný dědině na tý samý silnici, jen o cca kilák a půl dál směrem k Týništi. Hned vedle je i benzínka, tudíž lze napojit i koně. Aktuálně ji vede tuším uherskej MOL. Další slušná reštyka je Roubenka v samotným Týništi n/O - je hned u prvního sjezdu z I/11 do města, schovaná vpravo od cesty za Billou. Těsně před sjezdem je ve směru od Vamberka i další pumpa, ta dlouhý léta patří Benzině (Orlen Pšonsko). Tenhle výčet platí pro směr do Hradce Králové. Další hospody na I/11 jsou mimo moje častější trasy.
Na cestě I/14 mezi Vamberkem a Svitavama/Lanškrounem můžu doporučit formanskou hospodu v Libchavách - akorát má zavříno o víkendech. Slušně pojíst v Libchavách jde i dál směrem k Ústí n/O v hospodě U džbánu. V samotným Údolí Opic u cesty není žádná slušná dlabancovna, možná mě někdo prokleje, ale přímo u cesty tam fakt není nic. Musí se zajet do centra, nebo navopak pár kiláků mimo. Kdo si troufne na trať závodů do vrchu "Ústecká 21", může zkusit odbočit z tranzitního průtahu I/14 směrem na Litomyšl, podjet koleje hlavního koridoru, za nima přejet mostek přes říčku Třebovku a za mostkem už tam rvát za dva za tři serpentinama krpálem málem jak střecha až na vršek k "Chatě na Andrlově chlumu". Vaří tam mimo obyčejnýho jídla i zvěřinu jako hotovky i jako minutky a musím říct že dobře. Další fest gut reštyka je v ústecký části Hylváty, říká se tam "Na rychtě", ale to už je docela hustá snobárna na vobyčejnou českou držku. Ceny tomu odpovídají, i když kvalita tam fakt je.
U nás v Český Vepřový je to tak nějak všelijak. Restaurant Bohemia hned na kraji ve směru od Ú/O je takovej střídavě oblačno. Mají období, kdy tam je good cook a stojí za to tam zapadnout a jsou doby, kdy tam málem nemá kdo vařit a jídlo je spíš za trest. Mění se to tam jak počasí v dubenci a já už se tam odmítám chodit ztrapňovat tím, že když si poručím jídlo bez navrchu pohozenýho a zapečenýho sejra, tak že trvám na tom, aby tam nebyly ani stopy po tom, že tam někdo ten sejra stejně hodil a pak nahonem lžičkou sundával pryč a obsluha aby se mě nesnažila přesvědčovat vo tom, že ty stružky roztavenýho hermelínu jsou neupečenej bílek z volskýho voka. Prostě takhle se přede mnou shodili naposledy - i přes to se najdou lidi, kterým tam chutná.
Další "vyhlášená" hospoda je "Pivovar u Faltusů" - v centru hned vedle historickýho Starýho námèstí v Moravský ulici. Mají tam vlastní minipivovar, ale kuchyně chutná jen někomu - je to mix český a patrně skopčácký, italský a žabožroutský kuchyně, ale recepty jsou takový moc do světova - normální maso s omáčkou a knedlíkem nebo řízek s bramborem tam nenajdete, když už je řízek, tak s bavorským bramb.salátem s kapustičkama a podobný vylomeniny. Prostě než tam, to už jdu radši k Číňanům na kung-pao z kuřeciny.
Dál směrem na Svitavy v obci Opatovec se vyplatí zabočit z novýho obchvatu na konci u opatoveckýho rybníka (prostě ten konec blíž ke Svitavům) - hospoda je hned u cesty přes dědinu v jedný moderní stavbě se samoškou. Vařej tam dobře vždycky, ale když v kuchyni šéfuje chlap, vařej výborně. Druhej mančaft šéfovanej babou už takovou pověstnost nemá.
Dál na Moravu bych Vasila poslal ne do Sebranic, ale o pár kiláků dál do Lipůvky, kde mají formanku taky a výbornou. Za Lipůvkou je zas pumpa MOL. Dobře se žere i v reštyku "Ve sladovně" v Černý Hoře nebo i naproti za kruhákem v non-stopu. Aktuálně se přes kruhák jezdí jen od Šalingradu, bo před ním tam mají ten most zralej na spadnutí jak v talošský Padově... Včil už mě žádná doporučeníhodná putyka nenapadá, možná časem ještě něco vyplave.
Na cestě I/14 mezi Vamberkem a Svitavama/Lanškrounem můžu doporučit formanskou hospodu v Libchavách - akorát má zavříno o víkendech. Slušně pojíst v Libchavách jde i dál směrem k Ústí n/O v hospodě U džbánu. V samotným Údolí Opic u cesty není žádná slušná dlabancovna, možná mě někdo prokleje, ale přímo u cesty tam fakt není nic. Musí se zajet do centra, nebo navopak pár kiláků mimo. Kdo si troufne na trať závodů do vrchu "Ústecká 21", může zkusit odbočit z tranzitního průtahu I/14 směrem na Litomyšl, podjet koleje hlavního koridoru, za nima přejet mostek přes říčku Třebovku a za mostkem už tam rvát za dva za tři serpentinama krpálem málem jak střecha až na vršek k "Chatě na Andrlově chlumu". Vaří tam mimo obyčejnýho jídla i zvěřinu jako hotovky i jako minutky a musím říct že dobře. Další fest gut reštyka je v ústecký části Hylváty, říká se tam "Na rychtě", ale to už je docela hustá snobárna na vobyčejnou českou držku. Ceny tomu odpovídají, i když kvalita tam fakt je.
U nás v Český Vepřový je to tak nějak všelijak. Restaurant Bohemia hned na kraji ve směru od Ú/O je takovej střídavě oblačno. Mají období, kdy tam je good cook a stojí za to tam zapadnout a jsou doby, kdy tam málem nemá kdo vařit a jídlo je spíš za trest. Mění se to tam jak počasí v dubenci a já už se tam odmítám chodit ztrapňovat tím, že když si poručím jídlo bez navrchu pohozenýho a zapečenýho sejra, tak že trvám na tom, aby tam nebyly ani stopy po tom, že tam někdo ten sejra stejně hodil a pak nahonem lžičkou sundával pryč a obsluha aby se mě nesnažila přesvědčovat vo tom, že ty stružky roztavenýho hermelínu jsou neupečenej bílek z volskýho voka. Prostě takhle se přede mnou shodili naposledy - i přes to se najdou lidi, kterým tam chutná.
Další "vyhlášená" hospoda je "Pivovar u Faltusů" - v centru hned vedle historickýho Starýho námèstí v Moravský ulici. Mají tam vlastní minipivovar, ale kuchyně chutná jen někomu - je to mix český a patrně skopčácký, italský a žabožroutský kuchyně, ale recepty jsou takový moc do světova - normální maso s omáčkou a knedlíkem nebo řízek s bramborem tam nenajdete, když už je řízek, tak s bavorským bramb.salátem s kapustičkama a podobný vylomeniny. Prostě než tam, to už jdu radši k Číňanům na kung-pao z kuřeciny.
Dál směrem na Svitavy v obci Opatovec se vyplatí zabočit z novýho obchvatu na konci u opatoveckýho rybníka (prostě ten konec blíž ke Svitavům) - hospoda je hned u cesty přes dědinu v jedný moderní stavbě se samoškou. Vařej tam dobře vždycky, ale když v kuchyni šéfuje chlap, vařej výborně. Druhej mančaft šéfovanej babou už takovou pověstnost nemá.
Dál na Moravu bych Vasila poslal ne do Sebranic, ale o pár kiláků dál do Lipůvky, kde mají formanku taky a výbornou. Za Lipůvkou je zas pumpa MOL. Dobře se žere i v reštyku "Ve sladovně" v Černý Hoře nebo i naproti za kruhákem v non-stopu. Aktuálně se přes kruhák jezdí jen od Šalingradu, bo před ním tam mají ten most zralej na spadnutí jak v talošský Padově... Včil už mě žádná doporučeníhodná putyka nenapadá, možná časem ještě něco vyplave.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě !!!
A kutilmile - nelituju tě !!!
Když jsem ještě jezdíval ven, směr D a dál, tak hlavně při návratu byla moje první zastávka ve vsi Hory, je to kousek z Varů směr Vojtanov,Pomezí.
Pravidelně jsem si dával řízek (přes celý talíř), 6 houskových knedlíků a zelí.
To byl orgasmíček ! a celý asi za 120,-Ká !
Jak to tam vypadá teď, nevím. Je to už asi 15let, ale pro nás s kakamionem to byla jasná volba .
Pravidelně jsem si dával řízek (přes celý talíř), 6 houskových knedlíků a zelí.
To byl orgasmíček ! a celý asi za 120,-Ká !
Jak to tam vypadá teď, nevím. Je to už asi 15let, ale pro nás s kakamionem to byla jasná volba .
a co se držet Zdendy ? https://prima.iprima.cz/porady/ano-sefe komu dal hvězdu tak tam nebudou vařit špatně
- ZdenekHQ
- Administrátor
- Příspěvky: 25593
- Registrován: 21 črc 2006, 02:00
- Bydliště: skoro Brno
- Kontaktovat uživatele:
Pokud vím, tak to má původ v Německu. Trochu divočina, ale protože je to celkem pracný, tak nebudu protestovat.
Jinak viz Pavlišovský řízek nebo Úpický řízek.
Jinak viz Pavlišovský řízek nebo Úpický řízek.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Přesně tak, obalenej, smaženej. Zove se Úpický, Pavlišovský, Plzeňský....to nejde popsat, to se musí prožít
Jen jedna blbka tuším někde v Tanvaldu, když jsem jí řekl co chci, tak nevěděla. Tak jsem jí řekl, že chci smaženej řízek, houskový knedlíky, zelí, a trošku přelejt šťávičkou.............
Přinesla mi řízek, knedlíky, zelí (ale červený !!! ) a k tomu polívkovou misku a v ní 1/2 litru nějakýho naředěnýho guláše. No, na zabití !!!
Jen jedna blbka tuším někde v Tanvaldu, když jsem jí řekl co chci, tak nevěděla. Tak jsem jí řekl, že chci smaženej řízek, houskový knedlíky, zelí, a trošku přelejt šťávičkou.............
Přinesla mi řízek, knedlíky, zelí (ale červený !!! ) a k tomu polívkovou misku a v ní 1/2 litru nějakýho naředěnýho guláše. No, na zabití !!!
- ZdenekHQ
- Administrátor
- Příspěvky: 25593
- Registrován: 21 črc 2006, 02:00
- Bydliště: skoro Brno
- Kontaktovat uživatele:
@Celeron. Samozřejmě. Pak je ale potřeba napsat, že je to německá specialita. Do podkrkonoší patří spíš houby, brambory, a i to zelí.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]