Stránka 9 z 24

Napsal: 18 úno 2011, 06:53
od bu2520
jen aby lidi věděli jak skutečné potraviny chutnali . Když vidím jak mnozí vychvalují hambáče a pizzy co se tu prodávají a považují to za gurmánský zážitek :twisted:

Napsal: 18 úno 2011, 10:45
od ZdenekHQ
Včera jsem poprvé v životě dělal paštiku z domácího prasete - asi 2 kg, v malým vařit neumím. Je dobrá, trošku jsem nezvládl technologii sterilizace, ale to už je do budoucna vyřešený. Je to nezvyklá chuť, prostě normální dobrá paštika. Protože kvůli malýmu málo solím, měl jsem strach, jestli jsem ji nepřesolil.

Tak jsem ochutnal paštiku z Hamé, kterou náš malej začal odmítat jíst (vůbec je divný, že mu to ta moje dává) a vůbec se mu nedivím - až se mě nohy sevřely v pěst, jakej to byl rozdíl v chuti a hlavně v dusitanové soli, aby to mělo "barvu".

Napsal: 18 úno 2011, 11:43
od helios
Na Slovensku začali rušiť mliekové automaty na surové mlieko, v ďalších obmedzili výdaj na 2 dni v týždni. Údajne pre malý záujem zákazníkov. Výrobcovia krabicových bielych emulzií, ktoré vyvolávajú rôzne alergie, sa musia tešiť. Je náš spotrebiteľ fakt už tak otupený alebo hlúpy, že mu je jedno, čo pije a je? Mám z toho dosť čudný, zlý pocit... :cry:

Napsal: 18 úno 2011, 13:23
od kejki
ZdenekHQ píše:Včera jsem poprvé v životě dělal paštiku z domácího prasete - asi 2 kg, v malým vařit neumím. Je dobrá, trošku jsem nezvládl technologii sterilizace, ale to už je do budoucna vyřešený. Je to nezvyklá chuť, prostě normální dobrá paštika. Protože kvůli malýmu málo solím, měl jsem strach, jestli jsem ji nepřesolil.

Tak jsem ochutnal paštiku z Hamé, kterou náš malej začal odmítat jíst (vůbec je divný, že mu to ta moje dává) a vůbec se mu nedivím - až se mě nohy sevřely v pěst, jakej to byl rozdíl v chuti a hlavně v dusitanové soli, aby to mělo "barvu".
Tak hlavně jsi tam asi nedal tolik kyselinou přešlých a následně louhem neutralizovaných kůží.

Napsal: 18 úno 2011, 13:31
od Crifodo
Domácí prase je pěkné, když si dokážeš pohlídat jeho potravní řetězec, spousta lidí to krmí tím, co přitáhne z hospod a jídelen, tím si už moc nepomůžou.
Kdyby se člověk chtěl důsledně orientovat na poctivé, kvalitní žrádlo, tak zjistí že je mezi standardem a kvalitou (kdysi samozřejmou) už tak obrovský a přitom latentní cenový skok, že to je pro spoustu lidí k nezaplacení.
A dnes zprávy o zařazení žrádla do 20% DPH. Aby bylo na penzijní reformu, kterou vlády rozebraly a která v budoucnu stejně skončí dalším tunelem. Nevolnictví, jak tažný dobytek a krmení šlichtou.

Napsal: 18 úno 2011, 13:45
od rnbw
Zvyknete si, u nas je na (skoro) vsetko rovnaka DPH uz dlho...

Napsal: 18 úno 2011, 14:17
od ZdenekHQ
kejki píše:Tak hlavně jsi tam asi nedal tolik kyselinou přešlých a následně louhem neutralizovaných kůží.
Kůže už dávno dostal pes (kromě té trošky, co jsem namlel do tlačenky).

Ona to není žádná sranda dostat na stůl 80kg "půlku" prasete (ze které se ještě kouří) rozbouranou jen na základní části a bojuj! I já starej mazák jsem měl docela sevřenej zadek, přece jenom řezník je řemeslo a nějaký zkušenosti mít musí.. :)

Napsal: 18 úno 2011, 18:42
od kejki
V masokombinátu je málo psů :lol:

http://ekonomika.idnes.cz/specialni-pri ... vinach.htm + ještě mají o nápojích.

Napsal: 22 úno 2011, 22:53
od stepa
Prostě není na čerstvé domácí :) Sice dřina, nikdo to nezaplatí...ale ta chuť...k nezaplacení

Napsal: 22 úno 2011, 23:09
od EKKAR
Asi se o víkendu pozvu do Lovčic....

Napsal: 22 úno 2011, 23:35
od stepa
Jestli máš cestu, tak se zastav...poštou to posílat nebudu :lol:. Vyražte ke tchýni a dostaneš výslužku :wink:

Napsal: 23 úno 2011, 17:57
od EKKAR
Tchýně utře, tohle by byl výpad jen kousek za Chlumec....

Napsal: 23 úno 2011, 18:05
od stepa
Takže Tě mám čekat :-) ?

Napsal: 23 úno 2011, 18:14
od ZdenekHQ
Moje milá vymyslela, že bude brát malýmu obědy ze školky. Já jsem z polívky omdlel už první den (Pohlreicha na ně), milá rezignovala až dnes - už tři dny máme stejnou polívku ze stejné zahušťovací chemie a s téměř stejnou chutí, dva dny jsme nepoznali, co to je zač - ovšem dneska jsem podle malého lístku kapusty usoudil, že to bude kapustová, milá tvrdila, že to je bramboračka, obojí spojuje troška česneku. Chudáci děti.

Napsal: 23 úno 2011, 22:42
od hafca
Dal bych sem odzkoušený recept na dobrou polívku. I ty klobásy co jsou o kousek výš by se v ní hezky vyjímaly. Ale pořád mi vrtá hlaou, jestli by se tu nenašel nějaký koutek vaření. V něm by to nezapadlo a určitě by se našlo víc vyzkoušených dobrot. Nakonec, je to taky tak trochu bastlení, nebo ne? :wink: