Stránka 10 z 17

Napsal: 07 kvě 2010, 12:53
od keemo
Ale no...a este mi napis ze ich pestuju razoviti obcania mesta tak budem mat dost....Mi nepovedz ze tebe tie banany co dozrievaju po ceste v kamione chutia?Netvrdim,najde sa aj vynimka ale takych spocitam na dvoch prstoch...

Napsal: 07 kvě 2010, 12:58
od Andrea
Vzhledem k tomu, že všechny banány jsou z dovozu, tak ano, chutnají mi banány z dovozu. A nejlepší jsou ty uleželý, co začínají černat :chlupus:
Ale občas se vyskytnou i takový, co se jíst moc nedají.

Napsal: 07 kvě 2010, 13:06
od Killroy
To Andrea: tady na Slovanech měla "velkopodnikatelka" ovocem a zeleninou pí.Valná zrajírnu banánů. A když se otočil vítr, bylo to cítit až na Sladkovskýho. A kdybys to viděla uvnitř, tak tě asi přejde chuť na banány navždy..

Killroy

Napsal: 07 kvě 2010, 13:23
od Crifodo
Killroy píše:A kdybys to viděla uvnitř, tak tě asi přejde chuť na banány navždy..
to asi platí o většině potravin a nejen potravin.

Napsal: 07 kvě 2010, 13:34
od Andrea
Možná proto se nemá koukat do kuchyně, hlavní je, že jídlo chutná. Kdybych viděla, jak se vraždí zvířátka co pak s chutí baštím, třeba bych je taky nejedla.
Banán musí být žlutý, když je nazelenalý (třeba jen špička), tak není dobrý a když černá ještě zelený, tak bude hnusný. Nejlepší je žlutý lehce černající. :) Banány jsou všechny z jednoho stromu, tak stačí dát pozor na správnou barvu. :wink:

Napsal: 07 kvě 2010, 13:40
od rnbw
Mne zase chutia banany bez ciernych flakov - zlte az mierne do zelena. A nie su vsetky rovnake. Minule som nejake kupil a boli hnusne bez ohladu na to, aku farbu momentalne mali.

Napsal: 07 kvě 2010, 13:57
od Andrea
To bude jako s vínem, někdo má radši polosladké, někdo suchou rašpli :)

Napsal: 07 kvě 2010, 16:00
od Crifodo
myslím, že tvrdé zelené banány by mohly úspěšně imitovat dřevotřískové piliny namočené v odstředěném mléce a pak mírně lisované.
Kakao už se taky najednou nedá koupit, jen light verze bez tuku a nebo rovnou syntetizovaná náhražka.

Napsal: 07 kvě 2010, 17:31
od Killroy
Džem meruňkový - marně hledám nějaký, který by nebyl z části nastavovaný nějakým jablečným pyré nebo tak něco (malým písmem uvedeno na obalu). Většinou původ Polsko, nedá se to žrát a ty od Hamé už taky stojí pěkně za prd. Schwartau zatím nic nenahradí.

Killroy

Napsal: 07 kvě 2010, 17:50
od hafca
Meruňkový si děláme sami. Alespoň mám jistotu, co do toho dávám. A dávám tam samý dobroty, mimo meruněk ještě kiwi a rum. :D
Andrea má pravdu, je lepší nevědět. Dělal jsem několik let v masokombinátu a ze začátku jsem myslel, že se stanu vegetariánem. Pak jsem mluvil s bratrancem, který začal dělat v mlékárně, to mi přešla chuť na mléko a mléčné výrobky. Aby toho nebylo dost, ségra šla na brigádu do pekáren.... :cry:

Napsal: 07 kvě 2010, 17:51
od rnbw
To je este dobre - ale ako tam vidim chemicke konzervacne latky (typicky benzoany), umele farbiva, prichute a sladidla, tak nekupujem. Momentalne mam Coop Jednota (vyrobca Hame).

Napsal: 07 kvě 2010, 18:20
od ZdenekHQ
Už týden leží venku na přístřešku tvarohový závin z nejmenovaného supermarketu. Čekal jsem, že to ptáci sežerou. Ani se toho nedotkli, kromě zvědavé sojky...

Napsal: 07 kvě 2010, 18:22
od drabek06
Počkej až půjde kolem nějakej bezdomovec :wink:

Napsal: 07 kvě 2010, 18:39
od Crifodo
Meruňkový džem je příjemná vonná práce na čtvrt odpoledne, surovina: samosběr ze sadů, podmínka je aspoň 20 kg přepravka. Za chvíli hotovo a pak už se jen rok konzumuje, ale vyrábět rajčatový džus se mi jaksi nechce a nevyplatí a banány si taky nevypěstuju. :roll:
Makrobiotici mají jako mantru sojové tofu, docela rád bych viděl (stačilo by bez čichových pocitů) jak se to vyrábí :evil:
Až nebudou jablka a z eurojablek to pyré nepůjde, čím se bude nastavovat pomerančový džus, meruňkový džem a rajský protlak? Možná chinskou cuketou.

Napsal: 07 kvě 2010, 18:57
od kejki
Jablek je dost, na to dáva EU dotace.
Jinak meruněk bylo loni tolik, že jsem nestíhal a část zmrazil. K vaření marmelády jsem se dostal znovu v lednu. Ještě tam 4kg jsou. Letos údajně pomrzly, tak se zásobička šikne. A konzervant tam mám, přiznávám, protože dělat tu přeslazenou odpařenou hmotu jako babička nehodlám.
Ad rajčatová šťáva, zas tak pracné to není. Stačí prohnat odšťavovačem do zavařovaček a sterilovat. Mně to chutná jenom jako rajská omáčka, ale asi je to i k pití. Barvu to neudrží, protože to není UHT, ale klasická sterilace.
Prostě mi momentálně kyne těsto na karásky, přes noc vykyne chleba a na rozdíl od doby před 20 lety je to i levnější, než hotové. Tomu říkám kapitalismus. :?
Včera jsem měl brambory na crisp pánvi a můžou mi s louhovanými smradlavými polotovary políbit šos.