Stránka 10 z 88

Napsal: 28 srp 2014, 21:24
od jiriS
I hezké.

Napsal: 29 srp 2014, 01:03
od Celeron
Hergot, kde to žiju? Podlehl jsem médiím že na houby nutno s trakařem a vyrazil s košíkem do lesa. 2 hodiny šmajdání po lese a neviděl jsem ani prašivku, zato jsem na sobě našel 3 klíšťata. V polabí prej nepršelo... No nevím, pár průtrží jsem zaregistroval.
Jirka

Napsal: 29 srp 2014, 07:00
od konosuke
To chce čtvery brejle, na dálku, na čtení, na hledání těch dvou a na houby...
jinak pěkná fotka Jirisi, hodí se do příručky pro houbaře.

Napsal: 29 srp 2014, 13:09
od jiriS
Dík.
Letos je hub poměrně dost, ale před několika lety se daly bez potíží naplnit nůše. Ale co potom s tím?

Napsal: 29 srp 2014, 16:10
od ZdenekHQ
Celeron píše:...zato jsem na sobě našel 3 klíšťata.
No vidíš, já jsem klíště viděl jen na jaře na kočce, jinak totální nula. A to samozřejmě chodím do lesa, i do vysoké trávy. Stejně jako komáři, už asi dva měsíce mám vypnutej komárovač a nic, žádný ranní jódlování u ucha.

P.S. Ona mě před dvěma měsíci utekla žena "za lepším", možná to bude ono.. :D

Napsal: 29 srp 2014, 19:47
od Celeron
Tak je to lokální, dnes jsem jel pro synovce odvýzt ze Špindlu z letní hotelový praxe. Za Horalem v lese za 20 minut krabice křemeňáků a kozáku a celkem velkejch 12-17 cm výška. Jo a čerstvě vyhozenej nezmoklej barevnej Oravan. :lol: Obojí se u nás v polabí v lese nevidí... Nepotřebujete z něj někdo něco, vypadá kompletní jen potlouklý dekly.
Jirka

Napsal: 29 srp 2014, 20:10
od konosuke
No vidíš...Sony from the wood

Napsal: 30 srp 2014, 22:19
od Celeron
Tak jsem Oravana 2 vofouk kompresorem, strčil do zásuvky a.... reprák šumí a na obrazárně je zrno, který reaguje na jas a kontrast! 8O Doufám, že v zásobách vyhrabu DIN šestikolík na videovstup z STB. Zapojení pro připojení VCR jsem našel a tak doufám, že to na STB bude stejný.
Jo a houby jsou usušený.
Jirka

Napsal: 31 srp 2014, 11:47
od jiriS
Jak je sušíš? Mě to nějak nejde, zplesnivějí nebo na ně zapomenu...
Slyšel jsem, že na sluníčku nebo v troubě, jiný zdroje říkají pomalu ve stínu.
Jirka

Napsal: 31 srp 2014, 12:50
od Davidsev
Tohle znáš?

Napsal: 31 srp 2014, 14:43
od jiriS
Už jsem o tom slyšel :)
Spíš jsem myslel nějaký postup s využitím přírody.

Napsal: 31 srp 2014, 15:54
od serviceman
S využitím přírody se osvědčilo prudké slunce. Stínu netřeba, houba není léčivá bylina. V nouzi postačí také trouba asi na 70°C s pootevřenými dvířky. Mě se osvědčilo vysušit je až na "kost" a pak nechat přes noc v místnosti, ať si natáhnou trochu vlhkosti a jsou ohebné do sklenice. Touto cestou se vysuší stejně i nestejně nakrájené kousky (tlusté, tenké).

Napsal: 31 srp 2014, 16:11
od Celeron
Hodně natenko nakrájet, dát jeden proužek vedle druhýho na černý plechy z trouby na přímý slunce a večer ty plechy vrznout do trouby na 100 st a dosušit. No a druhej den se tyčákem v strojku na mletí ořechů nasekaj na malý kousky, co se pak celej rok dávaj do guláše, bramborajdy a hovězího na nich. Sypeš to tam jako když pepříš. :) V celku se neosvědčilo kvůli namáčení a taky se nám do toho jednou v pytlíku daly breberky. Tenhle skladnej šmelc se uchovává v uzavřenejch zavařovačkách, nic do toho nevleze.
Jirka

Napsal: 31 srp 2014, 19:05
od pajosek2
Ano rostou,ale tohle bych nejedl.

Napsal: 31 srp 2014, 22:27
od jiriS
Co to je???

Díky za tipy, zkusím to sluníčko (když bude).