Stránka 2 z 2

Napsal: 18 srp 2015, 09:17
od janousek
Spolek je dobrá věc, ale dva jsou už moc. :bordel:

Napsal: 18 srp 2015, 10:08
od jiriS
Jo, a financovat tu církev budou ty lidi dobrovolnýma desátkama, a bude poctivá a pravdivá a inteligentní a pro lidi (jen proti některejm, ze začátku jiných věr, později se najdou i jiní jinačí), a vést ji budou lidi rozumný, co chtěj pro ostatní jen dobro, a nezištně a poctivě a láskyplně a ve prospěch chudejch, těch hloupějších, co jsou zblblí propagandama a ještě neviděj ty následky (těm se to nějak vysvětlí, že...)... ...
Jirka

Napsal: 19 srp 2015, 16:29
od weed_smoker
Tady u nás, když to bude na mase, bude to uplně normální běžný maso, jenom na to plácnou nálepku s arabskejma znakama a nápisem HALAL, okolo malejma písmenama "Dohlíží veterinář MVDr. Mohamed Vysmahlo a potvrzuje, že maso je dost HALAL."
Všecky náboženský extremisty (salafisty, takfiristy, wahabity(ISIL), sionisty, jehovisty a jiný blázny) bych cpal od rána do večera Methadonem a nikam bych je ze sklepa nepouštěl.

Napsal: 20 srp 2015, 08:12
od radioelectrum
Když v jedné likérce vyráběli na zakázku slivovici pro židy, tak tam po celou dobu výroby byl jejich člověk, co kontroloval, jestli to je pro ně nábožensky košér. Náboženské skupiny si vše dobře hlídají. Myslím si že i to maso budou muslimové kontrolovat přímo v masokombinátě.

Napsal: 20 srp 2015, 09:56
od lesana87
Přesně tak, oni jsou na to dost hákliví. A muslimáci by se s Dr. Vysmahlem moc nepárali, po halal porážce by skončil namletej do libových párků.

Napsal: 20 srp 2015, 16:53
od Artaban001
radioelectrum píše:Když v jedné likérce vyráběli na zakázku slivovici pro židy.....
Proč v jedné - Konkrétně Rudolf Jelínek dělá košer slivovici. někde na streamu bylo video. Chodí tam na to dohlížet nějakej rabín a když probíhá destilace z jejich "bečky", tak nepálí nic jinýho a navíc se před tím nějak dezinfikuje řetězec. A před tím při naložení materiálu do košer bečky se ta\ bečka zapečetí právě pod dohledem rabiho. Ošulit se to nedá, proto ta košer slivovice je dražší..

Napsal: 20 srp 2015, 17:38
od ohryzek36
U Jelínka se není čemu divit - sám Rudolf Jelínek byl žid a export košér destilátů (hlavně do USA) mu za první republiky dobře vydělával - tak překonal hospodářskou krizi a firma (podobně jak Baťa) dobře vzvétala, ale přítrž tomu všemu udělala 2. světová a následně (za 10 let) "vítězný" únor - pálenice dostala jeho jméno zpět až v 90 letech.

Napsal: 21 srp 2015, 16:17
od Habesan
Pominu-li fakt, že Rudolf Jelínek byl žid, tak samotná výroba slivovice by měla být košer už z principu.

Slované tradičně poráželi zvířata pomocí dřevěné palice, až ve století páry modernizované na železnou, to o sobě taky neví.

Napsal: 31 srp 2015, 16:37
od Artaban001

Napsal: 21 zář 2015, 17:06
od Habesan
Tak ona ta "Slivovice" Rudolf Jelínek a.s. není tak docela košer...
Složení podle nálepky: destilát ze švestek, alkohol.
Čistá slivovice by přece měla být jen a pouze destilát ze švestek.

Napsal: 21 zář 2015, 17:30
od Artaban001
Však i v čistém destilátu ze švestek je alkohol, ne?

Napsal: 21 zář 2015, 17:56
od Habesan
Alkohol je v teploměru...
Když tam nenapíšou z čeho je, může být z čehokoliv, jako to co se dává do Francovky, nebo to cosi trpké co používá likérka v Božkově.

Napsal: 21 zář 2015, 18:05
od xsc
Artaban001 píše:Však i v čistém destilátu ze švestek je alkohol, ne?
To ano, ale když to napíšou takhle, tak to vypadá, že kromě alkoholu, co vznikne destilací těch švestek, tam přidávají ještě další. A to už není ani košer ani dobré. Čert ví, z čeho je.