Stránka 2 z 2

Napsal: 13 úno 2018, 21:19
od Celeron
Já zas nežeru kolínka od tý doby, co na mě v závodce koukalo z jejich dutinek pár moučnejch červů, nebo co to bylo.

Napsal: 13 úno 2018, 21:27
od Achab
Ten brouk nebo červi jsou možná zdravější než ty potraviny...

Napsal: 13 úno 2018, 21:30
od ZdenekHQ
Taky jsem omáčku zahustil moukou, co chodila, ale to se vstřebalo. Tihle červíci mně nevadí. Od té doby raději přesypávám mouku do sklinek s víčkem, abych měl jistotu, že to je z obchodu a ne ode mě...

Ale když chcete zamíchat domácí vývar a ona tam plave vyvařená houba na mytí nádobí, to je jiný kafe. Napřed chcete volat do šaškecu, že jste se zbláznili, a pak zjistíte, že stačilo na chvilku odložit pokličku na linku a koukat přitom jinam, houba se zespodu přilepila a pak v hrnci zase odpadla...

Napsal: 13 úno 2018, 21:57
od forbidden
No stane se. Nejlepší jsou zavařený třešně, tam vždycky plave červíků. Jenže je mám rád, tak se na ně při jídle nedívám a je to. :D
Stejně bysme si měli zvykat, hmyz je jako jídlo velice výživnej. Jak se planeta bude zalidňovat, tak se třeba maso bude postupně stávat luxusním jídlem. Je třeba hledat alternativní zdroje, řasy, hmyz a podobný věci. Něco nenáročnýho na chov/pěstování a co rychle roste a má dost živin. Zbytek bude už chemie.

Napsal: 13 úno 2018, 22:07
od ZdenekHQ
Co zavařený, ale ty přímo ze stromu před mým domem (tu sázel ještě můj děda). Jsou roky, co je červík skoro v každý, jenže ty srdcovky jsou tak dobrý, že je každej rovnou sní...

Hlavně je baští turisti, protože "soudruzi" před cca 10 lety vykáceli ulici zvanou "třešňovka" a nasázeli tam cosi, co směle může konkurovat citronu.

Napsal: 13 úno 2018, 22:10
od forbidden
Když jím třešně přímo ze stromu, tak se dovnitř nikdy nedívám. Koukám jen do meruněk.

Napsal: 13 úno 2018, 22:17
od rnbw
Az podla chuti clovek zisti, ze to bolo cervave :D

Napsal: 13 úno 2018, 22:22
od Hubert_79
Když mi bylo asi třináct (počátkem devadesátých let), jedl jsem rohlík. Normální rohlík. Žvýkám a cosi rozžvýkat nešlo - vyplivnu to a tam vajgl.
Takže nejrychlejší cesta na WC a tam jsem si popovídal s panem porcelánovým...

Napsal: 13 úno 2018, 22:50
od jogo9
Sa to tu rozjelo, ďakujem za reakcie, inak s košom pôjdem až ráno, keby niekto mal záujem, za poštovné by sme sa možno nejako dohodli..

Pridám aj ja: po revolúcii malý prezent, ako sa vtedy po dobrej robote patrilo - a v darovanej sedmičke šalátu priamo z konzervárne hruda cudzieho skla - ja som si ju otvoril doma k poľovníckej špecialite, žuvacie svaly jely nadoraz, odniesli to tri stoličky -ale v podstate môžem ďakovať -že sa takto prišlo na dva tunely v nich..

Po ZVS som, vďaka zážitku tam, vždy pri krájaní chleba ešte dlho vídaval rozkrojenú krvavú myš -bol som rád, že sa mi o tom aj nesnilo..

Napsal: 14 úno 2018, 07:14
od MetalGod
Nedávno si koupím jogurt, kelímek byl poněkud promáčklej, hliníkový víčko taky, ale odmala jsem byl učenej, že naopak, jak je to nafouklý, je to špatný. Záruka platila ještě 2 tejdny. Odtrhnu víčko, puch a na jogurtu ostrov šedý plísně, kolem světlá nahnědlá kapalina.
Předtím zase houska s podložkovou náplní, prostě v ní byla zapečená zinkovaná podložka.
No a nakonec kremžská hořčice od vietconga - to jsem se ještě nedíval na datum spotřeby. Po rozdělání tmavší barva, konzistence poněkud víc homogenní, ale příšerná chuť, smrad jak hovna z červotoče. Jen asi rok a půl prošlá.
Od tý doby k vietcongům nepáchnu, protože to není poprvý, co prodávali něco prošlýho :evil:.

Napsal: 14 úno 2018, 08:23
od rnbw
Presne to som videl aj ja - ked je "vcucnuty" obal, tak je to plesnive. Ked je nafuknuty, tak skysnute.

Napsal: 14 úno 2018, 09:23
od Hubert_79
Jo, ty jogurty někdy jsou plesnivý. Stalo se mi to i v Lidlu, ale čert ví, třeba byla v tom víčku malá dírka a ta to způsobila...
Na co si dávám bacha, když si kupuju eidam na strouhání, ten bloček. Každý obal skusím po obvodu zmáčknout, jestli se jinde nafoukne - nemá dírku. Pokud jo, tak se ten sýr může celý vyhodit protože je na něm takové to bílé a smrdí to hůř než nohy.

Napsal: 14 úno 2018, 10:39
od MetalGod
Zajímavý je, že ovocnej jogurt, mimochodem českej vynález, vzniknul právě kvůli zabránění plesnivění, kdy se před uzavřením navrch kydla marmeláda.

Napsal: 14 úno 2018, 16:12
od Celeron
O tom mě vyprávěj. Jako 15-ti letej jsem chodil na brigádu do PMV Nový Bydžov. Celejch 14 dní jsem růčo čepoval do sklenic se širokým hrdlem bílej jogurt sklenici z sklenicí. Další za mnou navrch šprkali tu jahodovou marmeládu prý z červený řepy a dávali víčka ze staniolu a sázeli do hliníkovejch přepravek. Pak se to na vozejkách zavezlo do vytápěný komory a tam to zrálo. Jen tak pro představu kolik toho bylo, jogurt se míchal ve vaně poloměru cca 1m, dýlky cca 3 m. Většinou 6-7 tisíc sklenic 0,3 litrů... Jímá mě hrůza ještě teď. 8 kaček na hodinu. Tenkrát to dalo na dva páry GD607/GD617 a něco drobnýho k tomu.