Stránka 2 z 2

Napsal: 09 dub 2020, 20:27
od p32
Tomu se říká začátek konce.

Napsal: 09 dub 2020, 21:17
od MetalGod
Huš, ty vitamíny (až na céčko, je dobrý na klouby a šlachy) pomalu vysazuju, a jestli myslíš chilli, tak toho se nevzdám nikdy! Mám v sobě tolik kapsaicinu, že se mi nemoci vyhejbaj, a když mi berou krev, tak musej žáruvzdornou keramickou jehlou :D

Napsal: 09 dub 2020, 21:20
od forbidden
Vím, že to nebudeš chtít slyšet, ale začal bych změnou životního stylu. Až pak řešil co na co zabírá, abych do sebe nesypal kila prášků.
Jinak koukám, že asi máš taky rád chilli. Já si to dávám snad všude, i do jogurtu. Jen jsem to jednou přehnal, jsem zvyklej na dva svý dodavatele a jejich značení počtem papriček. Dostal jsem něco od jinýho, kterýho jsem zatím neznal, na obalu pět papriček, říkám si pohodička, šup do huby mokka lžičku na ochutnání. No, v hubě to pálilo, ale dalo se to snést, ale po cestě do žaludku a v něm to bylo peklo. Nesnesitelná bolest, byl jsem jak kdybych vylezl z vany. Trvalo to snad půl hodiny, než se to uklidnilo. Naga Bhut Jolokia není holt pro čajíčky. :D Už si dávám pozor. :lol:

Napsal: 09 dub 2020, 23:01
od AlesALF
se nedivím že to s tebou tak zamávalo :-) :

Bhut Jolokia
-První paprička na světě, která pokořila hranici 1 milión SHU
-Indický pomocník v léčitelství i v boji s divokou zvěří a duchy

Napsal: 10 dub 2020, 00:04
od MetalGod
Nepatřím mezi ty, co by si potřebovali něco odpírat, co by se do něčeho nutili, jsem holt paličatej a pohodlnej. Jiný si třeba řeknou, že tohle a tamto je nezdravý, tak budou žrát tofu, brokovnici, semínka a bobule, nebo když zmérčej, že maj půl kila nadváhu, tak si jdou dělat puchejře a kurit klouby běháním, přitom se potit a smrdět jak hokejová šatna. Ze sportu mi stačí, že si občas zahraju se psem fotbal, kterej miluje, ale to neznamená, že mám hroznou fyzičku, do kopce nechrochtám, schody vyběhnu, vylezl jsem od Štrbskýho Plesa na Predné Solisko (ale dolů to nešlo, od patnácti mám KO klouby a čéšky bez chrupavky, takže se mi zadřely :lol: - ale musel jsem se skutálet aspoň k lanovce, blížila se bouřka).
Prášků se ale tímhle zbavuju, zbavil jsem se Cinarizinu (lecitin), antidepresiv (MgCl₂ - 3 roky antidepresiva neberu) a minimalizoval šanci, že budu muset brát antibiotika (kyselina L-askorbová AKA vitamín C; beru ho kolem 6g denně (Pauling bral i desítky gramů, takže…) a nevím, co je nachlazení a pořádně nevím, co je zánět (tak jsem se po 13 letech obstřiků zbavil bolestivýho a omezujícího chronickýho zánětu ulnární mediální epikondylitidy po opakovaným natržení šlach, následujícím zánětem a nakonec nekrózou s kalcifikací, kterou vyřešila operace). Teď nemusím brát zhola nic a je mi fajn.

Chilli úplně miluju, jen jsem vůči kapsaicinu čím dál víc rezistentnější, už mě ani prdel nepálí. Dřív byl pro mě extrém Habanero, taky mi rozbouřilo žaludek (respektive jsem si myslel, že záda, bolí to stejně). Teď už mi nic nedělaj, maj skvělou chuť a relativně střední pálivost (feferónky necejtím), taky si ho teď pěstuju ve třech barvách, bílý, žlutý a červený, ALE, a nevím, jestli bys to mohl, Trinidad Scorpion Moruga (TSM) ve žlutý a červený barvě - to je asi 2x pálivější jak Bhut Jolokia a prej to musej sklízet v rukavicích :lol:
Loni jsem dělal chilli omáčku, zčásti Habanero, k tomu rajčata, česnek, ocet, cukr, sůl a koření, ale z druhý poloviny pasta z TSM, takže tam mega mohlo bejt. Tu jsem si vzal na Silvestra k chilli klobáse, protože se mi zdála moc dětská. A jak jsem to do sebe sypal, ostatní mi nevěřili, že by to mohlo tak pálit. Donesl jsem jim lžičky, ať si naberou na špičku. Sotva mi stačili pochválit dochucení, jak to pomalu nabíhá, tak najednou hekání a hned nato křik, pláč, dávení, slinění, tahání jazyka po koberci :D
Ale všude si ho nedávám, jen k masu ;)

Napsal: 10 dub 2020, 10:56
od forbidden
Sport (převážně horský kolo) u mě funguje i jako zdroj radosti, prostě mě baví v lese řádit, nemusím se do toho nutit. Ale každej to má asi jinak.
K pálivýmu jsem už taky rezistentnější, na záchodě o tom už vůbec nevím. Mám právě rád pálivý třeba marmelády, sýry, ty jogurty, prostě všechno možný. Ale zase se nepotřebuju cítit po každým jídle jak po operaci střev drátěným kartáčem. :D Maso už skoro nejím, takže tam si ho nedávám. Co jsem už víc jak měsíc na HO, tak jsem maso neměl vůbec, když nepočítám tři párky. Nechybí mi to, ale dnes si dám k večeři tresku, ryby mají výjimku.
Pěstování čehokoliv jsem už ale vzdal, jediná možnost je balkón a ten se na jaře mění v pekelnou výheň, dnes ráno tam bylo už 32 °C, v létě to spálí všechno. Ani rajčata nevydržely a to prý mají slunko rády.

Napsal: 10 dub 2020, 13:51
od Mysteri
Keď som mal pred 4 rokmi veľmi zlé výsledky na cholesterol a na prášky som sa vyprdol, pomohlo: natrieť si na chlieb syr a na to vytlačiť 2-3 strúčky cesnaku, zároveň zapíjať mliekom (kvôli stlmeniu pálenia a aj ,,smradopachuti"). Pred spaním som si do sirupovej vody dal dve čajové ližičky extra panenského olivového oleja (ten zo španielska, predáva sa v Kauhle za cca 6 - 7€). Toto všetko raz za deň asi po dobu dvoch mesiacov. Výsledky na cholesterol, ktoré som absolvoval po pol roku boli už v norme. A aj tak celkovo som sa lepšie cítil. Ten cesnak však neodporúčam aplikovať v lete, keď sa viac potíme. Je to skôr jarná kúra....

Napsal: 10 dub 2020, 14:13
od kutilmil
Mysteri neber to ako vyvyšovanie ale ja trebars cesnak lubim ale môžem si ho dať jedine v piatok alebo sobotu. keby som si ho dal cez tyžden tak by mi cela kancelaria smrdela. mne teda nie ale tým, čo by prišli kumne.

Napsal: 11 dub 2020, 08:42
od kejki
A ten vitamin C bereš jen tak, ne askorbát? Mně rozhasí pajšl obyčejný s prodlouženým účinkem.

Napsal: 11 dub 2020, 10:07
od MetalGod
Se žaludkem nic nemám, takže nevím, jestli Ti to pomůže, prostě rozpustím lžičku (~6g) alespoň v litru čaje (nebo dvoulitrovce tonicu) a vypiju během dne. Kyselost je pak mírná až nepatrná.

Napsal: 11 dub 2020, 22:44
od mirku
MetalGod píše: ... koupit flašku slunečnicovýho lecitinu (koncentrace 60-80%, zbytek olej) ... litrovka tekutýho (>60%) mě stála 150kč ...
je nějaký funkční rozdíl mezi slunečnicovým a sójovým lecitinem?
práškový 98% (bez oleje) je lepší?

... díky ...

Napsal: 11 dub 2020, 23:30
od MetalGod
U sójovýho je o dost větší pravděpodobnost alergický reakce, ale jestli Ti sója nevadí, můžeš i sójovej.
Práškovej je čistší, ale o dost dražší. Nevím, jak je na tom chuťově, jestli se dá jíst samotnej, nebo jestli zalepí hubu jak sušený mlíko, přijde mi příští tejden. On se totiž hodí i na pečení do těsta.

Napsal: 17 dub 2020, 08:59
od Pikofarad
Kupoval jsem lecitin tady a mohu doporučit.Cena přijatelná,kvalita dobrá

Napsal: 17 dub 2020, 23:18
od Mysteri
Nebilet, Norvasc, Valsacor, Cynt 0,3, Fernet Bitter, Amigo biele, Amigo červené. Potrebujem tiež aj Lecitín? :lol: