Nepatřím mezi ty, co by si potřebovali něco odpírat, co by se do něčeho nutili, jsem holt paličatej a pohodlnej. Jiný si třeba řeknou, že tohle a tamto je nezdravý, tak budou žrát tofu, brokovnici, semínka a bobule, nebo když zmérčej, že maj půl kila nadváhu, tak si jdou dělat puchejře a kurit klouby běháním, přitom se potit a smrdět jak hokejová šatna. Ze sportu mi stačí, že si občas zahraju se psem fotbal, kterej miluje, ale to neznamená, že mám hroznou fyzičku, do kopce nechrochtám, schody vyběhnu, vylezl jsem od Štrbskýho Plesa na Predné Solisko (ale dolů to nešlo, od patnácti mám KO klouby a čéšky bez chrupavky, takže se mi zadřely
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
- ale musel jsem se skutálet aspoň k lanovce, blížila se bouřka).
Prášků se ale tímhle zbavuju, zbavil jsem se Cinarizinu (lecitin), antidepresiv (MgCl₂ - 3 roky antidepresiva neberu) a minimalizoval šanci, že budu muset brát antibiotika (kyselina L-askorbová AKA vitamín C; beru ho kolem 6g denně (Pauling bral i desítky gramů, takže…) a nevím, co je nachlazení a pořádně nevím, co je zánět (tak jsem se po 13 letech obstřiků zbavil bolestivýho a omezujícího chronickýho zánětu ulnární mediální epikondylitidy po opakovaným natržení šlach, následujícím zánětem a nakonec nekrózou s kalcifikací, kterou vyřešila operace). Teď nemusím brát zhola nic a je mi fajn.
Chilli úplně miluju, jen jsem vůči kapsaicinu čím dál víc rezistentnější, už mě ani prdel nepálí. Dřív byl pro mě extrém Habanero, taky mi rozbouřilo žaludek (respektive jsem si myslel, že záda, bolí to stejně). Teď už mi nic nedělaj, maj skvělou chuť a relativně střední pálivost (feferónky necejtím), taky si ho teď pěstuju ve třech barvách, bílý, žlutý a červený, ALE, a nevím, jestli bys to mohl, Trinidad Scorpion Moruga (TSM) ve žlutý a červený barvě - to je asi 2x pálivější jak Bhut Jolokia a prej to musej sklízet v rukavicích
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
Loni jsem dělal chilli omáčku, zčásti Habanero, k tomu rajčata, česnek, ocet, cukr, sůl a koření, ale z druhý poloviny pasta z TSM, takže tam mega mohlo bejt. Tu jsem si vzal na Silvestra k chilli klobáse, protože se mi zdála moc dětská. A jak jsem to do sebe sypal, ostatní mi nevěřili, že by to mohlo tak pálit. Donesl jsem jim lžičky, ať si naberou na špičku. Sotva mi stačili pochválit dochucení, jak to pomalu nabíhá, tak najednou hekání a hned nato křik, pláč, dávení, slinění, tahání jazyka po koberci
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Ale všude si ho nedávám, jen k masu
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)