Stránka 2 z 2

Napsal: 06 říj 2021, 11:50
od niko231
Já používám lihový lak z Barvy-laky obchodů.

Napsal: 08 říj 2021, 17:07
od mluno
Léta používám kalafunu v lihu. Co jsem četl, lepší je s acetonem, to jsem taky někdy měl (ze zbytku odlakovače na nehty, v té době acetonového), schne o něco rychleji.
Mám to už asi 20 let rozdělané v lahvičce od laku na nehty a i ten štěteček je na to velmi praktický (už si nevzpomenu, jak jsem se zbavil zbytků laku, asi s tím odlakovačem). Vždy jen přisypu kousek kalafuny nebo doleju líh, podle toho, co mám pocit, že tomu schází.

Jedinou nevýhodu to má, že při normální teplotě to schne strašně dlouho (několik dní a lepí to i po týdnech), dělával jsem, že jsem to dával ke světlu, kde byla 75W žárovka a to bylo za večer suché a nelepilo to (četl jsem někde návody na sušení v troubě, ale to mě přijde trochu moc). Poslední dobou toho dělám tak málo, že ani už nevim, jak jsem to naposledy udělal, nějak jsem musel improvizovat, to si pamatuju, protože 20W úsporka to prostě neohřeje. S tím acetonem by to mělo schnout rychleji, aceton mám, kupoval jsem ho nedávno kvůli barvě, ale té kalafuny v lihu mám rozděláno ještě hodně (několikrát jsem tu letitou lahvičku nemohl najít, tak jsem vyrobil náhradu).

Napsal: 08 říj 2021, 18:49
od workhard
Čistej aceton jsem taky zkoušel, ale je to flekatý a hnusný jako s lihem. S nitroředidlem je to jako z alabastru ;)

Napsal: 09 říj 2021, 09:57
od alxa
Rozpouštět kalafunu jsem za ta léta zkoušel ve všem možném. Ale nejvíc se mi osvědčil toluen. Sendy kde se dá koupit ten lak od MARMOTU v malém množství.

Napsal: 09 říj 2021, 10:12
od dobrman
mluno píše:.....té kalafuny v lihu mám rozděláno ještě hodně........
tak jen trochu přisladit a můžeš to nabízet jako kalafunový likér :D :D :D

Napsal: 09 říj 2021, 10:20
od Sendyx
MTS889 jsem vždycky bral v kanystru, maloprodej má myslím R a C Vonka, akorát že tu chemii asi postupně ruší.

Napsal: 09 říj 2021, 13:33
od hajeklubos
Jenom taková blbost.
Kalafunu rozpuštěnou ve skleničce od dětské výživy.
Víčko namáčknu přes mikrotenovej pytlík. Jde to vždy otevřít.
Celé to vložím do sklenice 0.7l od okurek a zavřu. Nesmrdí a neodpařuje se obsah.
Asi tak.