Až si budete chtít někdy udělat hezkou grilovačku, tak se určitě vyhněte uhlí od tohoto výrobce :
http://www.grill-impex.com.pl/
Jak jsem nafasoval (v mém případě měl pytel červenou barvu s hrdým nápisem Our Best Grill), tak jsem zapálil, přidal dřevo, aby se litina vespod grilu rychleji roztopila, jak dřevo shořelo, dal jsem tam steaky, načež to celý zhaslo, maso se přilepilo na rošt a byl konec.
Po půlhodinové resustitaci jsem bez problémů nad uhlím 10 vteřin udržel ruku, to už se ale maso dělalo potupně na plotně v pivním těstíčku.
Obsahuje černé kamení a kousky cihel a nehořlavé cosi, co má být dřevěné uhlí. Před tím bylo samozřejmě celou dobu skladováno v suchu.
Z toho Polska snad nejde koupit nic poctivýho, ještě že u nás na benzinkách mají normální český hořlavý dřevěný uhlí.