Jsme to co jíme...
Moderátor: Moderátoři
- pocitujlasku
- Příspěvky: 1757
- Registrován: 12 pro 2005, 01:00
Vypadá naprosto skvěle. Hned bych se do něj zakousl. Já jsem před chvílí upatlal těsto z tvýho receptu, naprosto přesně a je to podle mně moc řídký. Tipnul bych si, že ten poměr piva by měl být menší. Mohlo by stačit 3 deci, no uvidím. Jen nevím, jestli se to má před pečením nějak nechat uležet, nebo jestli je možný to hned píct. Dal jsem to píct hned. Jestli se to aspoň trochu povede, teda chuťově, tak v pondělí kupuju pekárnu. Teď to peču v remosce.
- hafca
- Příspěvky: 4401
- Registrován: 27 črc 2004, 02:00
- Bydliště: 25km na západ od Prahy
- Kontaktovat uživatele:
Byl dělaný přesně podle receptu. Záleží i na mouce, jak moc je naschlá. Někdy je vlhká a mohlo by stačit i míň, ale to se mi nikdy nepovedlo. Většinou byla dost suchá a ten sáček vážil míň i o 50g. Nic se nenechává odležet, peče se hned. Tomu droží by se odležení moc nelíbilo. To bys ho musel nasypat na mouku a ne do piva. Pak to jde i na odložený strat.
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
- ZdenekHQ
- Administrátor
- Příspěvky: 25593
- Registrován: 21 črc 2006, 02:00
- Bydliště: skoro Brno
- Kontaktovat uživatele:
Na večerní steak jsem zkusil steakovou omáčku podle Pohlreicha a zatím je nepřekonatelná - jen ta příprava není na minutu, spíš na den.mtajovsky píše:Pozdně večerní steak zásadně bez ničeho - nanejvýš s francouzským dresinkem a možná malou okurkou.
Uvaří se demi-glace (víno, protlak, zelenina, kosti), pak se v hrnci zredukuje brandy (ale jde i rum), přidá demi-glace a celý zelený pepř a uvaří do měkka. Omáčka se zředí smetanou a dochutí pár kostkama másla a nechá se v ledničce zchládnout - jinak je řídká nebo po zchládnutí zas moc tuhá.
Zkrátit se to dá tak, že manželce ukradnete trochu dobrýho vývaru z masa či kostí, přidáte (to není ale to správný slovo) víno, protlak, tymián, celý zelený pepř, navaříte toho kotel a po částech zamrazíte. Pak stačí jen rozpustit, přidat do redukovanýho brandy, čerstvý mletý pepř, provařit, smetana (lze i ve spreji, ale musí to být smetana), máslo, hotovo.
P.S. Je to hrozný, ale s tou smetanou ve spreji to má díky chemickýmu ztužovadlu lepší konzistenci. Zdenál by mě za tohle zabil....
Naposledy upravil(a) ZdenekHQ dne 01 dub 2011, 23:14, celkem upraveno 1 x.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Tak samosebou že v pekárně to kyne, dokonce dvakrát. Uhňácat a upéct je postup pro třené těsto třeba s práškem do pečiva.stasek píše:Vypadá naprosto skvěle. Hned bych se do něj zakousl. Já jsem před chvílí upatlal těsto z tvýho receptu, naprosto přesně a je to podle mně moc řídký. Tipnul bych si, že ten poměr piva by měl být menší. Mohlo by stačit 3 deci, no uvidím. Jen nevím, jestli se to má před pečením nějak nechat uležet, nebo jestli je možný to hned píct. Dal jsem to píct hned. Jestli se to aspoň trochu povede, teda chuťově, tak v pondělí kupuju pekárnu. Teď to peču v remosce.
- pocitujlasku
- Příspěvky: 1757
- Registrován: 12 pro 2005, 01:00
Tohle je dobré shrnutí témat - http://kvalitapotravin.webnode.cz/mleko ... e-vyrobky/
Ja si myslím, že dobré zhrnutie toho, čo žereme, je aj napr.: http://www.stream.cz/?search_text=Ano%2 ... e&a=search ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)