Taky vám pořád rostou ruce?
Moderátor: Moderátoři
- feliz_navidad
- Příspěvky: 591
- Registrován: 15 říj 2009, 02:00
- ZdenekHQ
- Administrátor
- Příspěvky: 25593
- Registrován: 21 črc 2006, 02:00
- Bydliště: skoro Brno
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem to zkusil týden žít jen o polívkách a zeleninovým salátu a po pěti dnech jsem salát nemilosrdně proložit dvěma poctivýma špekáčkama a byl konec....
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- hafca
- Příspěvky: 4401
- Registrován: 27 črc 2004, 02:00
- Bydliště: 25km na západ od Prahy
- Kontaktovat uživatele:
Už jen při představě, že bych měl vystačit jen se zeleninovými saláty celý den se mi dělá slabo. A kuřecí? To je kapitola sama pro sebe. To, co se dá běžně koupit vyrostlo za 6 týdnů. Čím to asi krmí? To ovšem ve větší či menší míře platí i o ostatním mase. Snad u skopového to nebude tak hrozné, ale kdo ví.
Jinými slovy, všeho s mírou a pokud to jde a je z čeho a pak za co, tak si vybírat. Pak se ten život dá přežít.
Jinými slovy, všeho s mírou a pokud to jde a je z čeho a pak za co, tak si vybírat. Pak se ten život dá přežít.
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Pánové a dámo, nevím kolik vám je, já jsem ročník 55 a mám bezpečně odpozorované, že bez řízků, moravského vrabce, ptáčků, minutek, klobás, salámů a jiných masových jídel je mi lépe. Co se masa týče, vystačím si s rybami, a sem tam vařená drůbež. Občas se člověk zapomene nebo jsou okolnosti, jako výlet s kamarády a hospoda, ale to pak o sobě spolehlivě dají vědět zažívací orgány.
Přesně tak, mladej člověk může žrát deset, dvacet let nejhorší humus, než si propálí kotel, pak už se musí hlídat.
ZdHQ to žene z extrému do druhého extrému, absence masa neznamená výhradně zeleninové saláty. Ještě tu jsou luštěniny, vajíčka, sladkosti, pečivo, obilniny, řasy...
na druhou stranu, vynechat červené maso a cpát se enzymovou drůbeží a rybama z delty Mekongu, syntetizovaným mlékem a máslem, chlebem s emulgátorama...
ZdHQ to žene z extrému do druhého extrému, absence masa neznamená výhradně zeleninové saláty. Ještě tu jsou luštěniny, vajíčka, sladkosti, pečivo, obilniny, řasy...
na druhou stranu, vynechat červené maso a cpát se enzymovou drůbeží a rybama z delty Mekongu, syntetizovaným mlékem a máslem, chlebem s emulgátorama...
Já někde četl, že je to i závislé na krevní skupině - třeba "nulky" jsou ve vysokém % dost vyhranění masožrouti, zatímco třeba "béčkům" maso zase až tolik nechybí, pokud se rozhodnou ho z jídelníčku vyloučit nebo když jsou k tomu okolnostmi donuceni. Má to mít údajně původ v evolučním vývoji, kdy nejdříve neměla krev žádné "skupiny" antigenů, tedy všichni naši předci prý byli "nula" a teprve postupně a asi i vlivem geografického odlišení různých vývojových větví se vytvořily skupiny A, B a AB. Nepamatuju si přesně pramen této povědomosti, tak mne nekamenujte, pokud jsem něco zkreslil - nebylo to to úmyslně.
A Crifodo - ad ten "chleba s emulgátorama" - uvědomuješ si, že emulgátor naprosto přírodního původu je třeba i vaječný žloutek?
A Crifodo - ad ten "chleba s emulgátorama" - uvědomuješ si, že emulgátor naprosto přírodního původu je třeba i vaječný žloutek?
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě !!!
A kutilmile - nelituju tě !!!
Ekkare, uvědomuju si že žádný europekař 21. století nebude dobrovolně do těsta přidávat na jeden bochník bílek z jednoho vajíčka. Nechce přece dělat vánočku. Aby to nebylo jak u těch vykrádaných jitrnic ze Švejka zalepovaných izolačkou
Kuřecí stehna, bleděmodrá, hydratizovaná, antibiotikama podepřená, masokombinátní moučkou vykrmená...
a co teprve v Kentucky grilovaná, třetí den udržovaná. Když ho opatrně vezmeš, aby nesklouzlo maso z kosti, můžeš si ho klidně namazat na chleba příborovým nožem, jak je jemně vláčné.
Hlavně k tomu nečichat!
Kuřecí stehna, bleděmodrá, hydratizovaná, antibiotikama podepřená, masokombinátní moučkou vykrmená...
a co teprve v Kentucky grilovaná, třetí den udržovaná. Když ho opatrně vezmeš, aby nesklouzlo maso z kosti, můžeš si ho klidně namazat na chleba příborovým nožem, jak je jemně vláčné.
Hlavně k tomu nečichat!
Tak nejdostupnější emulgátor je sojový lecitin, ale chleba už jsme probrali před pár stránkami.
Pokud budou lidi kupovat ty příšerné kyselé saláty, špekáčky z kůží, ztužené tuky míchané s vodou, tak se to nezmění.
Když chtějí dovézt pizzu za 80 i s krabicí, dopravou a nápojem zdarma, tak tam mozzarela nebude, to prostě nejde.
V hypermarketech vidíte ten cenový skok mezi "rohlíky pro masovou spotřebu" a "běžným pečivem" Tři bulky se semínky stojí jako bochník obyč. chleba. A zase lepší chléb stojí podle druhu o 70-150% víc. Máme svobodné právo si vybrat. Když si vzpomenu na placaté šátečky s řepovou marmeládou z předlistopadových dob, tak nebylo všechno růžové.
Pokud budou lidi kupovat ty příšerné kyselé saláty, špekáčky z kůží, ztužené tuky míchané s vodou, tak se to nezmění.
Když chtějí dovézt pizzu za 80 i s krabicí, dopravou a nápojem zdarma, tak tam mozzarela nebude, to prostě nejde.
V hypermarketech vidíte ten cenový skok mezi "rohlíky pro masovou spotřebu" a "běžným pečivem" Tři bulky se semínky stojí jako bochník obyč. chleba. A zase lepší chléb stojí podle druhu o 70-150% víc. Máme svobodné právo si vybrat. Když si vzpomenu na placaté šátečky s řepovou marmeládou z předlistopadových dob, tak nebylo všechno růžové.