Stránka 14 z 17

Napsal: 14 led 2011, 12:41
od mtajovsky
Tak to já maso, zejména vepřové, hovězí a jiné červené, pokud možno, nejím vůbec. Ani uzeniny. Už asi 3 roky. Sice se to prodraží, zeleninový salát v hospodě je standardně okolo 120 Kč, ale mám po takových starostech.

Napsal: 14 led 2011, 13:22
od feliz_navidad
Tak to ti nezávidím, protože to maso je proti zelenině (a ovoci) na tom ve finále ještě nejlíp...

Napsal: 14 led 2011, 13:27
od ZdenekHQ
Já jsem to zkusil týden žít jen o polívkách a zeleninovým salátu a po pěti dnech jsem salát nemilosrdně proložit dvěma poctivýma špekáčkama a byl konec....

Napsal: 14 led 2011, 13:35
od hafca
Už jen při představě, že bych měl vystačit jen se zeleninovými saláty celý den se mi dělá slabo. A kuřecí? To je kapitola sama pro sebe. To, co se dá běžně koupit vyrostlo za 6 týdnů. Čím to asi krmí? To ovšem ve větší či menší míře platí i o ostatním mase. Snad u skopového to nebude tak hrozné, ale kdo ví.
Jinými slovy, všeho s mírou a pokud to jde a je z čeho a pak za co, tak si vybírat. Pak se ten život dá přežít. :D

Napsal: 14 led 2011, 13:44
od rnbw
Urcite lepsie zeleninovy salat a kuracie maso ako udeniny...

Napsal: 14 led 2011, 13:51
od Andrea
Počkejte vy vybíravci, až dojde na scénář ze sci-fi od Fredericka Pohla, k snídani budete mlsat kvasinky vyrobené z ropy, ovšem jestli nějaká do té doby zbyde. :D

Napsal: 14 led 2011, 13:51
od BOBOBO
Chlapi já vím , že se mám na oběd těšit ... :D

Napsal: 14 led 2011, 14:43
od mtajovsky
Pánové a dámo, nevím kolik vám je, já jsem ročník 55 a mám bezpečně odpozorované, že bez řízků, moravského vrabce, ptáčků, minutek, klobás, salámů a jiných masových jídel je mi lépe. Co se masa týče, vystačím si s rybami, a sem tam vařená drůbež. Občas se člověk zapomene nebo jsou okolnosti, jako výlet s kamarády a hospoda, ale to pak o sobě spolehlivě dají vědět zažívací orgány.

Napsal: 14 led 2011, 15:09
od Crifodo
Přesně tak, mladej člověk může žrát deset, dvacet let nejhorší humus, než si propálí kotel, pak už se musí hlídat.
ZdHQ to žene z extrému do druhého extrému, absence masa neznamená výhradně zeleninové saláty. Ještě tu jsou luštěniny, vajíčka, sladkosti, pečivo, obilniny, řasy... :twisted:
na druhou stranu, vynechat červené maso a cpát se enzymovou drůbeží a rybama z delty Mekongu, syntetizovaným mlékem a máslem, chlebem s emulgátorama... :puke:

Napsal: 14 led 2011, 23:27
od PeteBurns
No ja mäso nejem už roky rokúce, nechýba mi ani náhodou, a predsa sa na obed vždy teším :wink: :lol: Inak je to celkom zaujímavé, kedysi som zbožňoval napríklad kuracie stehná, dnes mi je z nich na vracanie 8O

Napsal: 14 led 2011, 23:50
od EKKAR
Já někde četl, že je to i závislé na krevní skupině - třeba "nulky" jsou ve vysokém % dost vyhranění masožrouti, zatímco třeba "béčkům" maso zase až tolik nechybí, pokud se rozhodnou ho z jídelníčku vyloučit nebo když jsou k tomu okolnostmi donuceni. Má to mít údajně původ v evolučním vývoji, kdy nejdříve neměla krev žádné "skupiny" antigenů, tedy všichni naši předci prý byli "nula" a teprve postupně a asi i vlivem geografického odlišení různých vývojových větví se vytvořily skupiny A, B a AB. Nepamatuju si přesně pramen této povědomosti, tak mne nekamenujte, pokud jsem něco zkreslil - nebylo to to úmyslně.

A Crifodo - ad ten "chleba s emulgátorama" - uvědomuješ si, že emulgátor naprosto přírodního původu je třeba i vaječný žloutek?

Napsal: 14 led 2011, 23:59
od Crifodo
Ekkare, uvědomuju si že žádný europekař 21. století nebude dobrovolně do těsta přidávat na jeden bochník bílek z jednoho vajíčka. Nechce přece dělat vánočku. Aby to nebylo jak u těch vykrádaných jitrnic ze Švejka zalepovaných izolačkou :twisted:

Kuřecí stehna, bleděmodrá, hydratizovaná, antibiotikama podepřená, masokombinátní moučkou vykrmená... :chlupus:
a co teprve v Kentucky grilovaná, třetí den udržovaná. Když ho opatrně vezmeš, aby nesklouzlo maso z kosti, můžeš si ho klidně namazat na chleba příborovým nožem, jak je jemně vláčné.
Hlavně k tomu nečichat!

Napsal: 15 led 2011, 00:01
od PeteBurns
Ekkare tiež som to voľakde čítal, ťažko povedať, koľko pravdy na tom je, práve ja som nulka :lol:

Napsal: 15 led 2011, 18:20
od kejki
Tak nejdostupnější emulgátor je sojový lecitin, ale chleba už jsme probrali před pár stránkami.
Pokud budou lidi kupovat ty příšerné kyselé saláty, špekáčky z kůží, ztužené tuky míchané s vodou, tak se to nezmění.
Když chtějí dovézt pizzu za 80 i s krabicí, dopravou a nápojem zdarma, tak tam mozzarela nebude, to prostě nejde.
V hypermarketech vidíte ten cenový skok mezi "rohlíky pro masovou spotřebu" a "běžným pečivem" Tři bulky se semínky stojí jako bochník obyč. chleba. A zase lepší chléb stojí podle druhu o 70-150% víc. Máme svobodné právo si vybrat. Když si vzpomenu na placaté šátečky s řepovou marmeládou z předlistopadových dob, tak nebylo všechno růžové.

Napsal: 15 led 2011, 19:20
od Jirka
Jak můžete přežít bez masa? To bych půl hodiny po jídle měl zase hlad.

Raději poraďte, jestli už jste přišli na to, jak jednoduše z klobás a čabajek oloupat takové to "papírové" střívko, co se stále trhá.