Jsme to co jíme...

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Uživatelský avatar
rnbw
Příspěvky: 32312
Registrován: 21 bře 2006, 01:00
Bydliště: Bratislava

#226 Příspěvek od rnbw »

atlan: Naposledy cez tieto sviatky.

Uživatelský avatar
helios
Příspěvky: 2914
Registrován: 08 srp 2007, 02:00
Bydliště: Tryskáčovo na Záhorí.

#227 Příspěvek od helios »

Hlavne netreba kupovať mletý, ten hov.no vydrží a rýchlo zhorkne. Ale občas je lotéria aj nemletý, naposledy sa dal kúpiť v Lidli na konci leta. Bol ešte v záruke, ale aj tak nekonzumovateľný. :?
Keď Vám hodia pod nohy polená, zakúrte s nimi.

Uživatelský avatar
EKKAR
Příspěvky: 29693
Registrován: 16 bře 2005, 01:00
Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21

#228 Příspěvek od EKKAR »

Atlan píše:Kontrolna otazka kedy ste naposledy jedli mak ? teda mak ktory nebol horky... dnes to uz prekrocilo vsetky medze skoncil v kosi. Tusim ze tohto roku si zasadime vlastny....
Mák se nesmí skladovat v teple - protože je silně olejnatý, v teple rychle žlukne = zhořkne. je to zdánlivě pitomost, ale je výborné si mák koupit přímo od pěstitele, doma několik hodin dosušit a pak ho dobře zatavený do fóliového pytlíku šoupnout do mrazáku. Díky vysokému obsahu tuku nezmrzne a naopak je chráněný proti žluknutí.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...

A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!

Uživatelský avatar
vybihal
Příspěvky: 297
Registrován: 04 čer 2007, 02:00
Bydliště: Suchý

#229 Příspěvek od vybihal »

Ručně sklizený mák nemůže zhořknout ať se skladuje jakkoli.
U strojního sklízení dojde k poškození a olej, který vyteče ze zrníček žlukne.
Proto je dobré, jak píše EKKAR, kupovaný mák uskladnit vakuově a v mrazáku.
VyBiSu

Uživatelský avatar
ZdenekHQ
Administrátor
Administrátor
Příspěvky: 25593
Registrován: 21 črc 2006, 02:00
Bydliště: skoro Brno
Kontaktovat uživatele:

#230 Příspěvek od ZdenekHQ »

Potěšující zpráva pro ty, co vrčí na polívky v pytlíku, že tam jsou jen 3 porce místo 4 za stejnou cenu - Magi opět vylepšilo technologii, takže už vyrábí pytlíky jen se dvěma porcema. Brzy příjde čas, kdy na pytlíku za 30Kč bude jen přání dobré chuti s tím, že polívku si máte uvařit sami.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]

Jirka
Příspěvky: 2031
Registrován: 01 črc 2005, 02:00
Bydliště: zbídačený kraj
Kontaktovat uživatele:

#231 Příspěvek od Jirka »

Miniaturizace pokračuje nejen v elektronice ...

Tohle už jste asi četli
http://komercni_odkaz_nepovolen.e15.cz/nekupujte-tyto- ... ole-seznam
*****

Uživatelský avatar
kejki
Příspěvky: 2270
Registrován: 10 lis 2009, 01:00
Bydliště: u Velvar, mezi D8 a R7

#232 Příspěvek od kejki »

I s mákem od pěstitele se můžete spálit, stál 2x tolik co v obchodech a byla v něm lebeda, která běžným způsobem nejde oddělit, projde mlýnkem a mezi zuby vrže jako šutr.
Dnes už se v ČR dělají mašinky, které umí oddělit poškozená zrna od celých a i tu lebedu vyfoukají mimo.
Mletý, který jsem viděl obsahuje kolem 50% cukru.

Uživatelský avatar
ZdenekHQ
Administrátor
Administrátor
Příspěvky: 25593
Registrován: 21 črc 2006, 02:00
Bydliště: skoro Brno
Kontaktovat uživatele:

#233 Příspěvek od ZdenekHQ »

ZdenekHQ píše:Potěšující zpráva pro ty, co vrčí na polívky v pytlíku, že tam jsou jen 3 porce místo 4 za stejnou cenu - Magi opět vylepšilo technologii, takže už vyrábí pytlíky jen se dvěma porcema.
Tak on to není problém jen Maggi, začal to být obecnej trend. Ti všiváci zkouší, co ovce vydrží a zaplatí, ale u mě teda mají smůlu. Zloději.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]

Uživatelský avatar
Crifodo
Příspěvky: 14471
Registrován: 11 říj 2005, 02:00

#234 Příspěvek od Crifodo »

Čínská chemická polévka. Dobrou chuť.
http://www.novinky.cz/koktejl/259061-mi ... aveni.html

Ale znám pár lidí, co instantní polévky opravdu žerou...

Uživatelský avatar
pigeonit
Příspěvky: 320
Registrován: 18 črc 2009, 02:00
Bydliště: Pha Smíchov

#235 Příspěvek od pigeonit »

Ono tam u té domácí stravy není poznat co to je ani na začátku, natož po dvou hodinách.....
Chtělo by to nějaký jiný testík. Čímž průmyslové žrádlo nijak neobhajuji.

Uživatelský avatar
Vogon
Příspěvky: 1618
Registrován: 14 kvě 2009, 02:00
Bydliště: Brno

#236 Příspěvek od Vogon »

Tu kameru bych nechal spolknout Bearu Gryllsovi.

jandu
Příspěvky: 4509
Registrován: 06 úno 2007, 01:00
Bydliště: vých.slovensko

#237 Příspěvek od jandu »

A to podmienky boli u oboch rovnaké? Nedajbože to je jeden žalúdok?
Takéto porovnania bez toho, aby bolo uvedené aspoň niečo o podmienkách, ma nevedia presvedčiť. Skôr naopak, zaváňa to manipuláciou.
Elektronické súčiastky fungujú za pomoci dymu. Ak dym unikne, prestanú fungovať.

Andrea
Příspěvky: 9340
Registrován: 07 zář 2007, 02:00

#238 Příspěvek od Andrea »

pigeonit píše:Ono tam u té domácí stravy není poznat co to je ani na začátku, natož po dvou hodinách.....
No ty domácí nudle jsou asi neviditelné a dobrovolník, co jedl ty instantní, je nejspíš vypil a ani jednou do nich nekousl. To se to pak srovnává.

Edit: Když tak koukám, co je v instantních nudlích, které používám při vaření, tak se fakt strašně bojím. Kromě mouky, oleje a soli je tam uhličitan sodný, guma guar, sójový lecitin a karboxymethylcelulosa. To v rohlíku z pekárny těch Eček bude 2x tolik. :roll:

Uživatelský avatar
Cust
Příspěvky: 5553
Registrován: 17 led 2007, 01:00
Bydliště: Husinec-Řež

#239 Příspěvek od Cust »

Tak jsem v neděli měl polívku v jedné restauraci - sousedí s bývalým bufetem "U Smrada" a můžu říct, že jsem měl asi po letech to čemu se říká instantní polívka. Manželce z toho bylo celý den špatně. Bohužel jsme to dali i dceři (ta naneštěstí jedla jako první) a taky to pro ni bylo první "chemické" jídlo v životě. Večer byla celá osypaná a měla zarudlou kůži. Naštěstí do rána se jí to téměř ztratilo.
Lidi, nežerte ty sračky!

Andrea
Příspěvky: 9340
Registrován: 07 zář 2007, 02:00

#240 Příspěvek od Andrea »

Já rohlíky nejím, ale v chlebu to nebude o nic lepší, spíš horší, chleba je dneska taky instantní. :roll:

Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“