Stránka 16 z 24

Napsal: 10 led 2012, 13:46
od rnbw
atlan: Naposledy cez tieto sviatky.

Napsal: 10 led 2012, 23:39
od helios
Hlavne netreba kupovať mletý, ten hov.no vydrží a rýchlo zhorkne. Ale občas je lotéria aj nemletý, naposledy sa dal kúpiť v Lidli na konci leta. Bol ešte v záruke, ale aj tak nekonzumovateľný. :?

Napsal: 11 led 2012, 00:08
od EKKAR
Atlan píše:Kontrolna otazka kedy ste naposledy jedli mak ? teda mak ktory nebol horky... dnes to uz prekrocilo vsetky medze skoncil v kosi. Tusim ze tohto roku si zasadime vlastny....
Mák se nesmí skladovat v teple - protože je silně olejnatý, v teple rychle žlukne = zhořkne. je to zdánlivě pitomost, ale je výborné si mák koupit přímo od pěstitele, doma několik hodin dosušit a pak ho dobře zatavený do fóliového pytlíku šoupnout do mrazáku. Díky vysokému obsahu tuku nezmrzne a naopak je chráněný proti žluknutí.

Napsal: 11 led 2012, 11:07
od vybihal
Ručně sklizený mák nemůže zhořknout ať se skladuje jakkoli.
U strojního sklízení dojde k poškození a olej, který vyteče ze zrníček žlukne.
Proto je dobré, jak píše EKKAR, kupovaný mák uskladnit vakuově a v mrazáku.

Napsal: 13 led 2012, 08:56
od ZdenekHQ
Potěšující zpráva pro ty, co vrčí na polívky v pytlíku, že tam jsou jen 3 porce místo 4 za stejnou cenu - Magi opět vylepšilo technologii, takže už vyrábí pytlíky jen se dvěma porcema. Brzy příjde čas, kdy na pytlíku za 30Kč bude jen přání dobré chuti s tím, že polívku si máte uvařit sami.

Napsal: 13 led 2012, 14:28
od Jirka
Miniaturizace pokračuje nejen v elektronice ...

Tohle už jste asi četli
http://komercni_odkaz_nepovolen.e15.cz/nekupujte-tyto- ... ole-seznam

Napsal: 13 led 2012, 18:44
od kejki
I s mákem od pěstitele se můžete spálit, stál 2x tolik co v obchodech a byla v něm lebeda, která běžným způsobem nejde oddělit, projde mlýnkem a mezi zuby vrže jako šutr.
Dnes už se v ČR dělají mašinky, které umí oddělit poškozená zrna od celých a i tu lebedu vyfoukají mimo.
Mletý, který jsem viděl obsahuje kolem 50% cukru.

Napsal: 26 led 2012, 14:50
od ZdenekHQ
ZdenekHQ píše:Potěšující zpráva pro ty, co vrčí na polívky v pytlíku, že tam jsou jen 3 porce místo 4 za stejnou cenu - Magi opět vylepšilo technologii, takže už vyrábí pytlíky jen se dvěma porcema.
Tak on to není problém jen Maggi, začal to být obecnej trend. Ti všiváci zkouší, co ovce vydrží a zaplatí, ale u mě teda mají smůlu. Zloději.

Napsal: 14 úno 2012, 15:07
od Crifodo
Čínská chemická polévka. Dobrou chuť.
http://www.novinky.cz/koktejl/259061-mi ... aveni.html

Ale znám pár lidí, co instantní polévky opravdu žerou...

Napsal: 14 úno 2012, 17:54
od pigeonit
Ono tam u té domácí stravy není poznat co to je ani na začátku, natož po dvou hodinách.....
Chtělo by to nějaký jiný testík. Čímž průmyslové žrádlo nijak neobhajuji.

Napsal: 14 úno 2012, 18:33
od Vogon
Tu kameru bych nechal spolknout Bearu Gryllsovi.

Napsal: 14 úno 2012, 18:55
od jandu
A to podmienky boli u oboch rovnaké? Nedajbože to je jeden žalúdok?
Takéto porovnania bez toho, aby bolo uvedené aspoň niečo o podmienkách, ma nevedia presvedčiť. Skôr naopak, zaváňa to manipuláciou.

Napsal: 14 úno 2012, 18:58
od Andrea
pigeonit píše:Ono tam u té domácí stravy není poznat co to je ani na začátku, natož po dvou hodinách.....
No ty domácí nudle jsou asi neviditelné a dobrovolník, co jedl ty instantní, je nejspíš vypil a ani jednou do nich nekousl. To se to pak srovnává.

Edit: Když tak koukám, co je v instantních nudlích, které používám při vaření, tak se fakt strašně bojím. Kromě mouky, oleje a soli je tam uhličitan sodný, guma guar, sójový lecitin a karboxymethylcelulosa. To v rohlíku z pekárny těch Eček bude 2x tolik. :roll:

Napsal: 14 úno 2012, 22:14
od Cust
Tak jsem v neděli měl polívku v jedné restauraci - sousedí s bývalým bufetem "U Smrada" a můžu říct, že jsem měl asi po letech to čemu se říká instantní polívka. Manželce z toho bylo celý den špatně. Bohužel jsme to dali i dceři (ta naneštěstí jedla jako první) a taky to pro ni bylo první "chemické" jídlo v životě. Večer byla celá osypaná a měla zarudlou kůži. Naštěstí do rána se jí to téměř ztratilo.
Lidi, nežerte ty sračky!

Napsal: 14 úno 2012, 22:17
od Andrea
Já rohlíky nejím, ale v chlebu to nebude o nic lepší, spíš horší, chleba je dneska taky instantní. :roll: