Jsme to co jíme...

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Uživatelský avatar
kejki
Příspěvky: 2270
Registrován: 10 lis 2009, 01:00
Bydliště: u Velvar, mezi D8 a R7

#271 Příspěvek od kejki »

ZdenekHQ píše:Moje babička i prababička dávala do domácího kečupu i do rajské omáčky skořici...
Díky tomu máti tvrdila, že kečup nejíme, je ho ve špajzu dost :lol:


a s tím podílem rajčat je to nějaké divné, protože na 100g kečupu padne 160g rajčat. U těch lepších...

Uživatelský avatar
hafca
Příspěvky: 4401
Registrován: 27 črc 2004, 02:00
Bydliště: 25km na západ od Prahy
Kontaktovat uživatele:

#272 Příspěvek od hafca »

U těch lepších, u těch horších je to jinak. A průmyslově se kečup nedělá z čerstvých rajčat protože se špatně skladují. Z těch se udělá jakýsi protlak zbavený slupek a zrníček a ten se pak dá skladovat podstatně lépe a déle.
Rajčata se v rámci vydělávání nahrazují v lepším případě levnější jablečnou dření, mrkví nebo cibulí. Taky se to dá nahradit když se chce hodně ušetřit cukerným sirupem ze škrobu či modifikovaných škrobů.
V dTestu je toho o výrobě a fintách jak při ní ušetřit napsáno docela hodně.
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.

Jirka
Příspěvky: 2031
Registrován: 01 črc 2005, 02:00
Bydliště: zbídačený kraj
Kontaktovat uživatele:

#273 Příspěvek od Jirka »

Prosím vás, kolik je vanilky ve vanilkové zmrzlině?
http://aktualne.centrum.cz/ekonomika/na ... ?id=739741
*****

Uživatelský avatar
rnbw
Příspěvky: 32312
Registrován: 21 bře 2006, 01:00
Bydliště: Bratislava

#274 Příspěvek od rnbw »

Vo vacsine nie je ziadna. Ale ked je zamienka na zdrazenie, tak preco ju nevyuzit.

Uživatelský avatar
ZdenekHQ
Administrátor
Administrátor
Příspěvky: 25593
Registrován: 21 črc 2006, 02:00
Bydliště: skoro Brno
Kontaktovat uživatele:

#275 Příspěvek od ZdenekHQ »

kejki píše:
ZdenekHQ píše:Moje babička i prababička dávala do domácího kečupu i do rajské omáčky skořici...
Díky tomu máti tvrdila, že kečup nejíme, je ho ve špajzu dost :lol:
To je tak - mě nechutnají syrový rajčata. V poctivým domácím kečupu je cítím taky, takže u mě nemá moc úspěch. Takže rajčata říznutá jabkama a šrobem v komerčním kečupu jen uvítám, ale pokud se chuť posune tak, že mám pocit, že jím dětskou jablečnou výživu obarvenou na červeno, je to hnus. Ovšem ty komerční rajčata už nevoní (pro mě nesmrdí) jako rajčata, stejně tak jako meloun ve mě nevyvolává žádné pocity v oblasti žaludku, na rozdíl od dřívějších, pro někoho voňavých.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]

Uživatelský avatar
hafca
Příspěvky: 4401
Registrován: 27 črc 2004, 02:00
Bydliště: 25km na západ od Prahy
Kontaktovat uživatele:

#276 Příspěvek od hafca »

Jirka píše:Prosím vás, kolik je vanilky ve vanilkové zmrzlině?
http://aktualne.centrum.cz/ekonomika/na ... ?id=739741
U nás asi tolik jako pravé smetany. :cry:
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.

Uživatelský avatar
Crifodo
Příspěvky: 14471
Registrován: 11 říj 2005, 02:00

#277 Příspěvek od Crifodo »

"mi byl dán úkol vyrobit se sušeného odstředěného mléka dietní párky"

po ránu docela nápor na stabilitu žaludku: http://www.blisty.cz/art/62906.html

Uživatelský avatar
ZdenekHQ
Administrátor
Administrátor
Příspěvky: 25593
Registrován: 21 črc 2006, 02:00
Bydliště: skoro Brno
Kontaktovat uživatele:

#278 Příspěvek od ZdenekHQ »

Mě by zajímalo, jak je to s tou kvalitou vajec a výživovou hodnotou, údajně ty z klecí jsou na tom stejně jako vejce od babičky, barva žloutku nerozhoduje - jak obhajovala jakási dáma v pořadu p. Jílkové. Jestlipak taky dělali testy na zbytkové chemické látky proti všemožným nemocem....
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]

Uživatelský avatar
Killroy
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 4147
Registrován: 08 pro 2007, 01:00
Bydliště: Plzeňsko

#279 Příspěvek od Killroy »

V produkci polomasa lze pořád ještě leccos "vylepšit", viz: http://www.novinky.cz/veda-skoly/263740 ... pi-se.html

Možná by se "TO" nakonec dalo třeba chovat i bez nohou.. :twisted:

.
Na SZ a maily od uživatelů se žádným přínosem pro toto fórum zásadně neodpovídám a mažu je bez přečtení…

Lukas-Peca
Příspěvky: 3886
Registrován: 06 kvě 2007, 02:00
Bydliště: Zlín
Kontaktovat uživatele:

#280 Příspěvek od Lukas-Peca »

Dneska po ránu mě zase pobavilo Ha*é... věděli jste, že jahodová marmeláda může obsahovat 19 % jahod? Pomazánka Matěj ,,pro labužníky" zase chutnala a vypadala jako směs jablečného a mrkvového pyré dokořeněná chilli.

Uživatelský avatar
hafca
Příspěvky: 4401
Registrován: 27 črc 2004, 02:00
Bydliště: 25km na západ od Prahy
Kontaktovat uživatele:

#281 Příspěvek od hafca »

Tohle kdysi běhalo jako údajný hoax. Vzhledem k tomu, co občas odhalí inspekce a různé testy, tak přestávám věřit, že to byl jen hoax.

Recept na 100kg obyčejných párků
* 15 kg SEPARÁT
* 15 kg SÁDLO
* 26 kg KŮŽOVÁ EMULZE
* 10 kg A-GEL (chemie)
* 6 kg ŠKROB
* 22 kg LED (strouhaný pro spojení směsi, později zvodnatí)
* 1,9 kg SŮL
* 2 kg SÓJA
* 1 kg EMULGÁTOR
* 1,1 kg KOŘENÍ + BARVIVO
V psích konzervách je vlastně úplně to samé. Stačí osolit, hodit na pánev a chutná to úplně stejně. Akorát potom budete mít jestě hladkou hebkou srst, protože na rozdíl od párků obsahuje psí žrádlo vitaminy a minerály:o)))
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.

Uživatelský avatar
ZdenekHQ
Administrátor
Administrátor
Příspěvky: 25593
Registrován: 21 črc 2006, 02:00
Bydliště: skoro Brno
Kontaktovat uživatele:

#282 Příspěvek od ZdenekHQ »

Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]

Uživatelský avatar
Hydrawerk
Příspěvky: 7678
Registrován: 13 pro 2011, 01:00
Bydliště: Earth

#283 Příspěvek od Hydrawerk »

Se zákony je to podobné jako s párky. Je lepší, když nevidíme, jak se dělají.
(Měl by to být citát Otty Von Bismarcka.)

Uživatelský avatar
ZdenekHQ
Administrátor
Administrátor
Příspěvky: 25593
Registrován: 21 črc 2006, 02:00
Bydliště: skoro Brno
Kontaktovat uživatele:

#284 Příspěvek od ZdenekHQ »

Nebyla ta původní myšlenka taková, že každej zemědělec/řemeslník má dělat jednu věc a pořádně, nikoliv dvacet věcí a všechny blbě, jak to bývá v případě, že si člověk všechno dělá sám ? Nějak se nám to otočilo...
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]

Jirka
Příspěvky: 2031
Registrován: 01 črc 2005, 02:00
Bydliště: zbídačený kraj
Kontaktovat uživatele:

#285 Příspěvek od Jirka »

Nene, původní myšlenka byla, že neviditelná ruka trhu zemědělece/řemeslníky vytřídí, a zbydou je ti, co to dělají pořádně.
*****

Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“