Stránka 19 z 24

Napsal: 03 dub 2012, 15:10
od kejki
ZdenekHQ píše:Moje babička i prababička dávala do domácího kečupu i do rajské omáčky skořici...
Díky tomu máti tvrdila, že kečup nejíme, je ho ve špajzu dost :lol:


a s tím podílem rajčat je to nějaké divné, protože na 100g kečupu padne 160g rajčat. U těch lepších...

Napsal: 03 dub 2012, 17:09
od hafca
U těch lepších, u těch horších je to jinak. A průmyslově se kečup nedělá z čerstvých rajčat protože se špatně skladují. Z těch se udělá jakýsi protlak zbavený slupek a zrníček a ten se pak dá skladovat podstatně lépe a déle.
Rajčata se v rámci vydělávání nahrazují v lepším případě levnější jablečnou dření, mrkví nebo cibulí. Taky se to dá nahradit když se chce hodně ušetřit cukerným sirupem ze škrobu či modifikovaných škrobů.
V dTestu je toho o výrobě a fintách jak při ní ušetřit napsáno docela hodně.

Napsal: 03 dub 2012, 23:52
od Jirka
Prosím vás, kolik je vanilky ve vanilkové zmrzlině?
http://aktualne.centrum.cz/ekonomika/na ... ?id=739741

Napsal: 04 dub 2012, 08:35
od rnbw
Vo vacsine nie je ziadna. Ale ked je zamienka na zdrazenie, tak preco ju nevyuzit.

Napsal: 04 dub 2012, 10:02
od ZdenekHQ
kejki píše:
ZdenekHQ píše:Moje babička i prababička dávala do domácího kečupu i do rajské omáčky skořici...
Díky tomu máti tvrdila, že kečup nejíme, je ho ve špajzu dost :lol:
To je tak - mě nechutnají syrový rajčata. V poctivým domácím kečupu je cítím taky, takže u mě nemá moc úspěch. Takže rajčata říznutá jabkama a šrobem v komerčním kečupu jen uvítám, ale pokud se chuť posune tak, že mám pocit, že jím dětskou jablečnou výživu obarvenou na červeno, je to hnus. Ovšem ty komerční rajčata už nevoní (pro mě nesmrdí) jako rajčata, stejně tak jako meloun ve mě nevyvolává žádné pocity v oblasti žaludku, na rozdíl od dřívějších, pro někoho voňavých.

Napsal: 04 dub 2012, 15:16
od hafca
Jirka píše:Prosím vás, kolik je vanilky ve vanilkové zmrzlině?
http://aktualne.centrum.cz/ekonomika/na ... ?id=739741
U nás asi tolik jako pravé smetany. :cry:

Napsal: 05 dub 2012, 07:34
od Crifodo
"mi byl dán úkol vyrobit se sušeného odstředěného mléka dietní párky"

po ránu docela nápor na stabilitu žaludku: http://www.blisty.cz/art/62906.html

Napsal: 05 dub 2012, 08:19
od ZdenekHQ
Mě by zajímalo, jak je to s tou kvalitou vajec a výživovou hodnotou, údajně ty z klecí jsou na tom stejně jako vejce od babičky, barva žloutku nerozhoduje - jak obhajovala jakási dáma v pořadu p. Jílkové. Jestlipak taky dělali testy na zbytkové chemické látky proti všemožným nemocem....

Napsal: 05 dub 2012, 19:44
od Killroy
V produkci polomasa lze pořád ještě leccos "vylepšit", viz: http://www.novinky.cz/veda-skoly/263740 ... pi-se.html

Možná by se "TO" nakonec dalo třeba chovat i bez nohou.. :twisted:

.

Napsal: 06 dub 2012, 09:51
od Lukas-Peca
Dneska po ránu mě zase pobavilo Ha*é... věděli jste, že jahodová marmeláda může obsahovat 19 % jahod? Pomazánka Matěj ,,pro labužníky" zase chutnala a vypadala jako směs jablečného a mrkvového pyré dokořeněná chilli.

Napsal: 06 dub 2012, 11:06
od hafca
Tohle kdysi běhalo jako údajný hoax. Vzhledem k tomu, co občas odhalí inspekce a různé testy, tak přestávám věřit, že to byl jen hoax.

Recept na 100kg obyčejných párků
* 15 kg SEPARÁT
* 15 kg SÁDLO
* 26 kg KŮŽOVÁ EMULZE
* 10 kg A-GEL (chemie)
* 6 kg ŠKROB
* 22 kg LED (strouhaný pro spojení směsi, později zvodnatí)
* 1,9 kg SŮL
* 2 kg SÓJA
* 1 kg EMULGÁTOR
* 1,1 kg KOŘENÍ + BARVIVO
V psích konzervách je vlastně úplně to samé. Stačí osolit, hodit na pánev a chutná to úplně stejně. Akorát potom budete mít jestě hladkou hebkou srst, protože na rozdíl od párků obsahuje psí žrádlo vitaminy a minerály:o)))

Napsal: 17 dub 2012, 09:42
od ZdenekHQ

Napsal: 17 dub 2012, 16:02
od Hydrawerk
Se zákony je to podobné jako s párky. Je lepší, když nevidíme, jak se dělají.
(Měl by to být citát Otty Von Bismarcka.)

Napsal: 17 dub 2012, 16:32
od ZdenekHQ
Nebyla ta původní myšlenka taková, že každej zemědělec/řemeslník má dělat jednu věc a pořádně, nikoliv dvacet věcí a všechny blbě, jak to bývá v případě, že si člověk všechno dělá sám ? Nějak se nám to otočilo...

Napsal: 17 dub 2012, 20:39
od Jirka
Nene, původní myšlenka byla, že neviditelná ruka trhu zemědělece/řemeslníky vytřídí, a zbydou je ti, co to dělají pořádně.