Vaříme při bastlení II

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Uživatelský avatar
hafca
Příspěvky: 4401
Registrován: 27 črc 2004, 02:00
Bydliště: 25km na západ od Prahy
Kontaktovat uživatele:

#346 Příspěvek od hafca »

Máme to stejně. Na zadělání a kynutí je to výborné, ale dál raděj už klasicky. Zkoušeli jsme v tom i koláčovou formu co k tomu byla a taky žádná hitparáda.
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.

Uživatelský avatar
ZdenekHQ
Administrátor
Administrátor
Příspěvky: 25593
Registrován: 21 črc 2006, 02:00
Bydliště: skoro Brno
Kontaktovat uživatele:

#347 Příspěvek od ZdenekHQ »

Třeba na knedlíky používám obyčejný nejlacinější kvasnice, ale zjistil jsem, že se musí metlou rozšlehat v nějaké tekutině, u mě v mlíce. Když jsem je jen drobil, nefungovalo to.

Takže extra teplý mlíko (trošku), mouka, špetka cukru, metla a pak nechat vzejít (to je za chvilku). Pak to naliju do pekárny, přidám zbytek ingrediencí a namíchám těsto.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]

Uživatelský avatar
Celeron
Příspěvky: 16140
Registrován: 02 dub 2011, 02:00
Bydliště: Nový Bydžov

#348 Příspěvek od Celeron »

Nojo, Zdenku, ale na míchání těsta stačí nějakej pomaloběžnej robot či mixér s hákem a nebo v nejhorším mísa s vařečkou, na to jsem nemusel kupovat pekárnu. :)
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!

Uživatelský avatar
kejki
Příspěvky: 2270
Registrován: 10 lis 2009, 01:00
Bydliště: u Velvar, mezi D8 a R7

#349 Příspěvek od kejki »

Záleží na kolik topíš, v chladu to kyne hůř. A nádoby většiny robotů se blbě mejou, nebo naplní půl myčky. Nádoba pekárny se dobře myje. A ještě se mi nestalo, aby nadrobené droždí nevzešlo a hrál jsem si s kváskem.
Jsou i různé programy podle značky. Mám tu Lidl, nějakou jako eta fiesta a poslední je číňan, který ale měl docela slušné hodnocení, protože se prodává na amazonu. A jednoprogramový Panasonic, sakra musím ten bordel začít likvidovat.

Uživatelský avatar
EKKAR
Příspěvky: 29689
Registrován: 16 bře 2005, 01:00
Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21

#350 Příspěvek od EKKAR »

Celeron píše:Nojo, Zdenku, ale na míchání těsta stačí nějakej pomaloběžnej robot či mixér s hákem a nebo v nejhorším mísa s vařečkou, na to jsem nemusel kupovat pekárnu. :)
Někdo má pohybový problémy a těsto nevymíchá a nevyválí, jsou lidi, který jsou nemocní (karpální potíže nebo "luskavý palce") a pak taky jsou lidi, který mají vrozenou tulení nemoc - občas se to prej dá léčit, údajně historicky dost dobře fungovala pažba Mauseru ´98k nebo gumoléčba VUMLem, v dnešní době netuším, jaký jsou účinný přípravky ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...

A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!

Uživatelský avatar
ZdenekHQ
Administrátor
Administrátor
Příspěvky: 25593
Registrován: 21 črc 2006, 02:00
Bydliště: skoro Brno
Kontaktovat uživatele:

#351 Příspěvek od ZdenekHQ »

V zimě to dávám kynout na akumulačky na špalky, abych to nepřipálil ( :D ) a to valí jak blázen.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]

Uživatelský avatar
Crifodo
Příspěvky: 14471
Registrován: 11 říj 2005, 02:00

#352 Příspěvek od Crifodo »

Rozmetáte někdo tuhle laskominu?
https://www.nakupsivnemecku.eu/Kerrygol ... -d4273.htm

Vyrobeno z irského pastvinového mléka a cenného řepkového oleje Lze rozmetat přímo z chladničky

Verze tohoto hnoje s řepkovým olejem se prodává v ČR vKauflandu v "kostkové" verzi v papíru, rovněž pouze s německým nápisem.

Na, asi to byt topra sdrafa maslo pro tschechische ochsenmaul.

Uživatelský avatar
kejki
Příspěvky: 2270
Registrován: 10 lis 2009, 01:00
Bydliště: u Velvar, mezi D8 a R7

#353 Příspěvek od kejki »

Flora se taky tváří, že stojí 100, za vaničku a to kolem másla ani nešla. Dokud to lidi kupujou...

https://www.stream.cz/luxus-na-taliri/r ... nka-278402

Uživatelský avatar
Crifodo
Příspěvky: 14471
Registrován: 11 říj 2005, 02:00

#354 Příspěvek od Crifodo »

Lidi se dají různě stimulovat k nakupování toho nebo nenakupování onoho.
To si mohli taky říct v závodní kuchyni v Treblince, když vařili polévku ze shnilých brambor, dokud nám to ubytovaní žerou...
Máslo v nákupním košíku relativně leze nahoru a suma vyrobenýho tuzemskýho z mléčného tuku (máslo v původním významu) možná leze dolů, s tím jak se vyvíjejí stavy dobytka, cena krmiv, energií atd.
Jen by mě zajímalo jak by obstály na německém trhu výrobky značené pouze v češtině.

Uživatelský avatar
Cust
Příspěvky: 5553
Registrován: 17 led 2007, 01:00
Bydliště: Husinec-Řež

#355 Příspěvek od Cust »

Já si na chleba/vaření kupuju máslo, ale nevidím nic špatného na rostliném tuku - ten tedy povětšinou používám v neztuženém stavu. No, třeba směsný tuk Zlatá Haná tuším byla taky v poho.
Jo, pokud tím nahrazuješ máslo a čekáš stejný výsledek, tak chápu, že nejsi spokojen.

Uživatelský avatar
rnbw
Příspěvky: 32312
Registrován: 21 bře 2006, 01:00
Bydliště: Bratislava

#356 Příspěvek od rnbw »

Nikdy som nechapal ten zvyk davat si na chlieb nejaky tuk, ci uz zivocisny alebo rastlinny...fuj.

Uživatelský avatar
Cust
Příspěvky: 5553
Registrován: 17 led 2007, 01:00
Bydliště: Husinec-Řež

#357 Příspěvek od Cust »

tyjo, chleba, sádlo, sůl, pepř a cibule
přícházíš o kus gastronomických zážitků :lol:

Uživatelský avatar
Crifodo
Příspěvky: 14471
Registrován: 11 říj 2005, 02:00

#358 Příspěvek od Crifodo »

Na chleba sádlo s kouskama studenýho bůčku, částečně v rosůlku.

Anglo sasíci si mažou na chleba arašídový "máslo". No, na chleba... na ty bílý vekoidní plátky.

Uživatelský avatar
kejki
Příspěvky: 2270
Registrován: 10 lis 2009, 01:00
Bydliště: u Velvar, mezi D8 a R7

#359 Příspěvek od kejki »

Crifodo píše:Máslo v nákupním košíku relativně leze nahoru.
V Lidlu bylo Máslo z Vysočiny za 29,9 a určitě po dobu tří týdnů (Možná předtím od jiného výrobce). Teď má za 30, Penny tu svou značku, já s ní problém neměl. Bývá to polské.

Uživatelský avatar
EKKAR
Příspěvky: 29689
Registrován: 16 bře 2005, 01:00
Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21

#360 Příspěvek od EKKAR »

Norma říká, že výrobek s označením "Máslo" musí obsahovat minimálně 82% mlíčnýho tuku - a to, co se může označovat jako "ČERSTVÉ MÁSLO" nesmí bejt zmrazovaný, tzn. že se to nesmí dlouhodobě skladovat. Většina toho, co se prodává jako normální "máslo" je vytažená ze státních potravinovejch "nedotknutelnejch zásob", často skopčáckejch, kde leží máslo zamražený na nějakejch -35°C nebo ještě hloub po dobu 10 let než projde garance kvality, následně je to přešlehaný průmyslovým mixérem aby se odstranila hrudkovitost získaná rozmrazením a znovu se emulgovala voda a vržený na trh "s akční cenou". Na první pohled se to tváří stejně, ale po namazání se PŘI SROVNÁNÍ projeví jiná chuť a jiná struktura = kdo nemá možnost položit to vedle "čerstvýho másla", obvykle rozdíl nepozná - a to ještě je to poznatelný jen za studena, namazaný, jako surovinu do pečení nebo vaření nikdo nemá šanci rozpoznat čerstvý máslo od dlouhodobě skladovanýho. Biologicky, výživově i chemicky je to máslo, akorát prostě kráva, která to mlíko kdysi v minulosti nadojila, už mezitím asi tak 3x prošla kolotočem teletník-kravín-jatky-kafilérka ... A samozřejmě, mluvím pouze o potravině, vyráběný čistě šleháním smetany z kravskýho mlíka, ne o nějakejch náhražkách vyráběnejch technologicky na bázi katalytický chemie z rostlinnejch a jinejch tuků.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...

A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!

Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“