Stránka 24 z 27

Napsal: 25 říj 2022, 21:43
od hafca
Máme to stejně. Na zadělání a kynutí je to výborné, ale dál raděj už klasicky. Zkoušeli jsme v tom i koláčovou formu co k tomu byla a taky žádná hitparáda.

Napsal: 25 říj 2022, 21:52
od ZdenekHQ
Třeba na knedlíky používám obyčejný nejlacinější kvasnice, ale zjistil jsem, že se musí metlou rozšlehat v nějaké tekutině, u mě v mlíce. Když jsem je jen drobil, nefungovalo to.

Takže extra teplý mlíko (trošku), mouka, špetka cukru, metla a pak nechat vzejít (to je za chvilku). Pak to naliju do pekárny, přidám zbytek ingrediencí a namíchám těsto.

Napsal: 27 říj 2022, 16:39
od Celeron
Nojo, Zdenku, ale na míchání těsta stačí nějakej pomaloběžnej robot či mixér s hákem a nebo v nejhorším mísa s vařečkou, na to jsem nemusel kupovat pekárnu. :)

Napsal: 27 říj 2022, 20:21
od kejki
Záleží na kolik topíš, v chladu to kyne hůř. A nádoby většiny robotů se blbě mejou, nebo naplní půl myčky. Nádoba pekárny se dobře myje. A ještě se mi nestalo, aby nadrobené droždí nevzešlo a hrál jsem si s kváskem.
Jsou i různé programy podle značky. Mám tu Lidl, nějakou jako eta fiesta a poslední je číňan, který ale měl docela slušné hodnocení, protože se prodává na amazonu. A jednoprogramový Panasonic, sakra musím ten bordel začít likvidovat.

Napsal: 27 říj 2022, 23:24
od EKKAR
Celeron píše:Nojo, Zdenku, ale na míchání těsta stačí nějakej pomaloběžnej robot či mixér s hákem a nebo v nejhorším mísa s vařečkou, na to jsem nemusel kupovat pekárnu. :)
Někdo má pohybový problémy a těsto nevymíchá a nevyválí, jsou lidi, který jsou nemocní (karpální potíže nebo "luskavý palce") a pak taky jsou lidi, který mají vrozenou tulení nemoc - občas se to prej dá léčit, údajně historicky dost dobře fungovala pažba Mauseru ´98k nebo gumoléčba VUMLem, v dnešní době netuším, jaký jsou účinný přípravky ...

Napsal: 29 říj 2022, 14:10
od ZdenekHQ
V zimě to dávám kynout na akumulačky na špalky, abych to nepřipálil ( :D ) a to valí jak blázen.

Napsal: 30 čer 2023, 11:04
od Crifodo
Rozmetáte někdo tuhle laskominu?
https://www.nakupsivnemecku.eu/Kerrygol ... -d4273.htm

Vyrobeno z irského pastvinového mléka a cenného řepkového oleje Lze rozmetat přímo z chladničky

Verze tohoto hnoje s řepkovým olejem se prodává v ČR vKauflandu v "kostkové" verzi v papíru, rovněž pouze s německým nápisem.

Na, asi to byt topra sdrafa maslo pro tschechische ochsenmaul.

Napsal: 30 čer 2023, 16:15
od kejki
Flora se taky tváří, že stojí 100, za vaničku a to kolem másla ani nešla. Dokud to lidi kupujou...

https://www.stream.cz/luxus-na-taliri/r ... nka-278402

Napsal: 30 čer 2023, 16:29
od Crifodo
Lidi se dají různě stimulovat k nakupování toho nebo nenakupování onoho.
To si mohli taky říct v závodní kuchyni v Treblince, když vařili polévku ze shnilých brambor, dokud nám to ubytovaní žerou...
Máslo v nákupním košíku relativně leze nahoru a suma vyrobenýho tuzemskýho z mléčného tuku (máslo v původním významu) možná leze dolů, s tím jak se vyvíjejí stavy dobytka, cena krmiv, energií atd.
Jen by mě zajímalo jak by obstály na německém trhu výrobky značené pouze v češtině.

Napsal: 30 čer 2023, 16:43
od Cust
Já si na chleba/vaření kupuju máslo, ale nevidím nic špatného na rostliném tuku - ten tedy povětšinou používám v neztuženém stavu. No, třeba směsný tuk Zlatá Haná tuším byla taky v poho.
Jo, pokud tím nahrazuješ máslo a čekáš stejný výsledek, tak chápu, že nejsi spokojen.

Napsal: 30 čer 2023, 17:16
od rnbw
Nikdy som nechapal ten zvyk davat si na chlieb nejaky tuk, ci uz zivocisny alebo rastlinny...fuj.

Napsal: 30 čer 2023, 18:50
od Cust
tyjo, chleba, sádlo, sůl, pepř a cibule
přícházíš o kus gastronomických zážitků :lol:

Napsal: 30 čer 2023, 19:13
od Crifodo
Na chleba sádlo s kouskama studenýho bůčku, částečně v rosůlku.

Anglo sasíci si mažou na chleba arašídový "máslo". No, na chleba... na ty bílý vekoidní plátky.

Napsal: 30 čer 2023, 21:27
od kejki
Crifodo píše:Máslo v nákupním košíku relativně leze nahoru.
V Lidlu bylo Máslo z Vysočiny za 29,9 a určitě po dobu tří týdnů (Možná předtím od jiného výrobce). Teď má za 30, Penny tu svou značku, já s ní problém neměl. Bývá to polské.

Napsal: 30 čer 2023, 22:18
od EKKAR
Norma říká, že výrobek s označením "Máslo" musí obsahovat minimálně 82% mlíčnýho tuku - a to, co se může označovat jako "ČERSTVÉ MÁSLO" nesmí bejt zmrazovaný, tzn. že se to nesmí dlouhodobě skladovat. Většina toho, co se prodává jako normální "máslo" je vytažená ze státních potravinovejch "nedotknutelnejch zásob", často skopčáckejch, kde leží máslo zamražený na nějakejch -35°C nebo ještě hloub po dobu 10 let než projde garance kvality, následně je to přešlehaný průmyslovým mixérem aby se odstranila hrudkovitost získaná rozmrazením a znovu se emulgovala voda a vržený na trh "s akční cenou". Na první pohled se to tváří stejně, ale po namazání se PŘI SROVNÁNÍ projeví jiná chuť a jiná struktura = kdo nemá možnost položit to vedle "čerstvýho másla", obvykle rozdíl nepozná - a to ještě je to poznatelný jen za studena, namazaný, jako surovinu do pečení nebo vaření nikdo nemá šanci rozpoznat čerstvý máslo od dlouhodobě skladovanýho. Biologicky, výživově i chemicky je to máslo, akorát prostě kráva, která to mlíko kdysi v minulosti nadojila, už mezitím asi tak 3x prošla kolotočem teletník-kravín-jatky-kafilérka ... A samozřejmě, mluvím pouze o potravině, vyráběný čistě šleháním smetany z kravskýho mlíka, ne o nějakejch náhražkách vyráběnejch technologicky na bázi katalytický chemie z rostlinnejch a jinejch tuků.