Vaříme při bastlení (odděleno, uzamčeno)

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
Zpráva
Autor
Uživatelský avatar
konosuke
Příspěvky: 9483
Registrován: 18 pro 2006, 01:00
Bydliště: Český Těšín tam v pohraničí

#421 Příspěvek od konosuke »

Mikuláši už pečou...ale jenom pro ty hodné, zlobivé ne.
Přílohy
and fire in the sky.JPG
(19.74 KiB) Staženo 39 x
Mikuláš.jpg
(21.98 KiB) Staženo 47 x
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)

Uživatelský avatar
Venda
Příspěvky: 431
Registrován: 22 bře 2006, 01:00
Bydliště: Na soutoku Labe a Orlice

#422 Příspěvek od Venda »

Stejky silný jako palec u nohy mě vždycky potěší, jako třeba dneska.
Přílohy
Dnešní_oběd2.JPG
(103.85 KiB) Staženo 34 x
Dnešní oběd.jpg
(169.84 KiB) Staženo 46 x

Uživatelský avatar
vrky
Příspěvky: 1738
Registrován: 28 lis 2004, 01:00
Bydliště: pod Black Mount

#423 Příspěvek od vrky »

Neznáte recept na dobré utopence?

Uživatelský avatar
EKKAR
Příspěvky: 29689
Registrován: 16 bře 2005, 01:00
Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21

#424 Příspěvek od EKKAR »

Musí se nechat odležet pěkně tejden pod břehem mezi puškvorcovýma oddenkama...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...

A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!

Uživatelský avatar
hafca
Příspěvky: 4401
Registrován: 27 črc 2004, 02:00
Bydliště: 25km na západ od Prahy
Kontaktovat uživatele:

#425 Příspěvek od hafca »

Zkus tyhle, jednotlivé vrstvy špekáčků prokládám cibulí a paprikami. Nakonec zaliji vlažným nálevem. Horký by vytáhnul tuk a nevypadalo by to hezky.
4 cibule střední velikosti
1 zelená a červená paprika
750 ml vody
350 ml octa
5-6 lžic cukru
2 lžičky soli
30 kuliček pepře
14 kuliček Nového koření
1 čerstvý nebo 2 sušené bobkové listy
2 chilli paričky střední pálivosti

Ocet s vodou, cukrem, solí a kořením převařit, nechat mírně prochladnout.
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.

Uživatelský avatar
ZdenekHQ
Administrátor
Administrátor
Příspěvky: 25593
Registrován: 21 črc 2006, 02:00
Bydliště: skoro Brno
Kontaktovat uživatele:

#426 Příspěvek od ZdenekHQ »

Jeden super recept přímo od mistra : https://www.youtube.com/watch?v=pq5CQiFnTyo
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]

Uživatelský avatar
gepard
Příspěvky: 1690
Registrován: 05 úno 2007, 01:00
Bydliště: Liberec - tam na severu Čech

#427 Příspěvek od gepard »

vrky píše:Neznáte recept na dobré utopence?
Vrky, posílám ti náměty na ty utopence ... (Beanova utopencovo-hermelínová kuchařka)
http://leteckaposta.cz/763656804
-- Gepard --

Uživatelský avatar
ZdenekHQ
Administrátor
Administrátor
Příspěvky: 25593
Registrován: 21 črc 2006, 02:00
Bydliště: skoro Brno
Kontaktovat uživatele:

#428 Příspěvek od ZdenekHQ »

U utopenců se nebojte soli. Člověk by řekl, že dominantní má být ocet, ale ten slanej nálev je chuťově daleko zajímavější. Zdravý to beztak není, o to je to lepší, takže řešit přebytek soli nemá smysl.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]

Uživatelský avatar
Sendyx
Příspěvky: 12118
Registrován: 05 čer 2005, 02:00
Bydliště: Ostrava

#429 Příspěvek od Sendyx »

Zásadní problém s utopenci mám v nalezení přijatelných vuřtů, které nešednou a nebobtnají. Několik receptů mám, kdyby byl zájem, ale musel bych pohledat. Standartně jsme špekáčky krájeli napodél, a sypalo se to hrubě drceným novým kořením a pepřem, a plátek cibule.

Uživatelský avatar
EKKAR
Příspěvky: 29689
Registrován: 16 bře 2005, 01:00
Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21

#430 Příspěvek od EKKAR »

Když teda odbočím od utonulejch, na zejtra mám v mrkvově-celerovým "pácu" s novým kořením, tymiánem a bobkovým listím naloženej kus hovězího ořechu na svíčkovou, hezky ho nechám v troubě pod poklicí dvě-tři hodinky pomaličku podusit, než to celý scedím a zaleju smetanou. Dětičky už prohlásily, že mám s dušením začít hned ráno, aby byla ta svíčková hotová ještě před obědem...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...

A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!

Uživatelský avatar
Celeron
Příspěvky: 16140
Registrován: 02 dub 2011, 02:00
Bydliště: Nový Bydžov

#431 Příspěvek od Celeron »

Tak jsme si na Novej dali obligátní knedlo-vepřo-zelo. Protože v jedný flašce zbylo dvě deci šampáňa, tak jem ho frknul pod bůček do pekáče.
Bože, to bylo žrádlo, vřele doporučuju!!
Jirka

Uživatelský avatar
Michal22
Příspěvky: 7655
Registrován: 28 bře 2012, 02:00
Bydliště: Brno

#432 Příspěvek od Michal22 »

U nás stylově kočka na kyselo- že prý čím víc kočky sníš, tím víc dukátů pak budeš mít. Moc tomu nevěřím, ač mám kočku rád, mívám z ní akorát prd(y)...
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...

Uživatelský avatar
hafca
Příspěvky: 4401
Registrován: 27 črc 2004, 02:00
Bydliště: 25km na západ od Prahy
Kontaktovat uživatele:

#433 Příspěvek od hafca »

To samý, bude po ní jak za Trabantem. :lol:
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.

Uživatelský avatar
Cust
Příspěvky: 5553
Registrován: 17 led 2007, 01:00
Bydliště: Husinec-Řež

#434 Příspěvek od Cust »

Tak před pul hodinkou dodělaný gulášek...
Lidi nezalévejte to maso vodou, ale vývarem - dnes jsem použil krůtí.
:chlupus:

Uživatelský avatar
ZdenekHQ
Administrátor
Administrátor
Příspěvky: 25593
Registrován: 21 črc 2006, 02:00
Bydliště: skoro Brno
Kontaktovat uživatele:

#435 Příspěvek od ZdenekHQ »

Já už vidím, jak v řeznictví kupuju kilo kližky a půlku krůty... :D

Guláš by měl být sám sobě vývarem, ale proti gustu nelze nic namítat.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]

Zamčeno

Zpět na „Nezařaditelné“