Vaříme při bastlení (odděleno, uzamčeno)
Moderátor: Moderátoři
A kdybys do šunkovaru naházel mimo masa i vařené vajco, tak by to šlo, ne? My teda dáváme vařená vajca do sekané, taky to není špatné.
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Do sekanej, do fašírky samozrejme. Ale to chutilo ako "zmixovaný" Ham and Eggs.
Napadlo ma rozmixovať údenú šunku a pridať do rztrepaných vajec (soľ, peper) a dať to do zaváraninovej fľaše a vložiť do rúry - či už v nádobe s vodou alebo samotne a zapiecť.
Len či niekto nepozná nejaký vyskúšaný recept.
Napadlo ma rozmixovať údenú šunku a pridať do rztrepaných vajec (soľ, peper) a dať to do zaváraninovej fľaše a vložiť do rúry - či už v nádobe s vodou alebo samotne a zapiecť.
Len či niekto nepozná nejaký vyskúšaný recept.
Elektronické súčiastky fungujú za pomoci dymu. Ak dym unikne, prestanú fungovať.
- ZdenekHQ
- Administrátor
- Příspěvky: 25593
- Registrován: 21 črc 2006, 02:00
- Bydliště: skoro Brno
- Kontaktovat uživatele:
Už ten recept ladím, musí se jít podobnou cestou jako u šunky, t.j. syrový pomletý maso + syrový vajíčka + koření + pasterizace. Šlo by to i v šunkovaru, ale já jsem to raději nacpal do umělých střívek 45mm. Ale jde to i v hrnku.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- hafca
- Příspěvky: 4401
- Registrován: 27 črc 2004, 02:00
- Bydliště: 25km na západ od Prahy
- Kontaktovat uživatele:
Rillettes aneb vepřové maso ve vlastní šťávě.
1 kg vepřového bůčku
1 kg krkovice nebo plecka
1 kg uzeného kolena nebo krkovice
4 cibule
200 g sádla (už vyškvařeného)
3 dcl suchého bílého vína
2 bobkové listy
pepř
sůl - jen velmi málo
Troubu rozehřejeme na 120°C.
Maso nakrájíme na velké kostky, neodstraňujeme ani kůži, ani kosti.
Všechno maso dáme do kastrolu, přidáme cibule, nakrájené na čtvrtky, bobkový list, zalijeme vínem a dvěma sklenkami horké vody. Opepříme, lehce osolíme, přiklopíme poklicí a dáme do trouby.
A teď nastává nejdůležitější pasáž – maso musí zůstat v troubě nejméně osm, lépe deset hodin. Každou hodinu se podíváme pod poklici, zamícháme. Po několika hodinách se maso začíná oddělovat od kostí.
Stále trpělivě mícháme. Odstraňujeme z kastrolu uvolněné kosti, které se oddělily od masa. Mícháme vidličkou. Po osmi až deseti hodinách je hotovo. Pořádně vybereme zbytky kostí a kůží, prostě vše co tam nepatří. Pečlivě rozmícháme vidličkou – maso pak tvoří krásná dlouhá vlákna.
Rozdělíme ještě horké do připravených vymytých sklenic, necháme vychladnout a umístíme do chladna.
Druhý den rozpustíme sádlo, zalijeme maso ve sklenicích a vrátíme do chladna. Takto zpracované nám vydrží v lednici několik týdnů.
My nedáváme uzené, místo něj přidáme krkovici nebo koleno. Zdálo se nám to moc navoněné po uzeném, chce to vyzkoušet. Nebojte se kůže, udělá pěkný sos. Neděláme to v troubě, ale v pomalém hrnci. Na menší výkon a také kolem osmi až deseti hodin. Prostě, až je to hotové. Sádlem, které jen tak tak tekoucí to polijeme hned, kdo má čekat do dalšího dne. To už peču chleba, chystám okurky a chuťové pohárky abych vyzkoušel novou várku.
Poznámka pro šťouraly, elektriky to při té teplotě moc nesežere. V pomalém hrnci je jí za cca 10,-Kč.
Je to volně podle Jeana Carmeta
1 kg vepřového bůčku
1 kg krkovice nebo plecka
1 kg uzeného kolena nebo krkovice
4 cibule
200 g sádla (už vyškvařeného)
3 dcl suchého bílého vína
2 bobkové listy
pepř
sůl - jen velmi málo
Troubu rozehřejeme na 120°C.
Maso nakrájíme na velké kostky, neodstraňujeme ani kůži, ani kosti.
Všechno maso dáme do kastrolu, přidáme cibule, nakrájené na čtvrtky, bobkový list, zalijeme vínem a dvěma sklenkami horké vody. Opepříme, lehce osolíme, přiklopíme poklicí a dáme do trouby.
A teď nastává nejdůležitější pasáž – maso musí zůstat v troubě nejméně osm, lépe deset hodin. Každou hodinu se podíváme pod poklici, zamícháme. Po několika hodinách se maso začíná oddělovat od kostí.
Stále trpělivě mícháme. Odstraňujeme z kastrolu uvolněné kosti, které se oddělily od masa. Mícháme vidličkou. Po osmi až deseti hodinách je hotovo. Pořádně vybereme zbytky kostí a kůží, prostě vše co tam nepatří. Pečlivě rozmícháme vidličkou – maso pak tvoří krásná dlouhá vlákna.
Rozdělíme ještě horké do připravených vymytých sklenic, necháme vychladnout a umístíme do chladna.
Druhý den rozpustíme sádlo, zalijeme maso ve sklenicích a vrátíme do chladna. Takto zpracované nám vydrží v lednici několik týdnů.
![Noste na stůl :chlupus:](./images/smilies/icon_chlupus.gif)
My nedáváme uzené, místo něj přidáme krkovici nebo koleno. Zdálo se nám to moc navoněné po uzeném, chce to vyzkoušet. Nebojte se kůže, udělá pěkný sos. Neděláme to v troubě, ale v pomalém hrnci. Na menší výkon a také kolem osmi až deseti hodin. Prostě, až je to hotové. Sádlem, které jen tak tak tekoucí to polijeme hned, kdo má čekat do dalšího dne. To už peču chleba, chystám okurky a chuťové pohárky abych vyzkoušel novou várku.
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
Poznámka pro šťouraly, elektriky to při té teplotě moc nesežere. V pomalém hrnci je jí za cca 10,-Kč.
Je to volně podle Jeana Carmeta
- Přílohy
-
- ril.jpg
- (35.92 KiB) Staženo 67 x
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Moje oblíbený:
sul
olej
cibule
slanina
fazolky
Osmahneme cibuli na oleji do sklovita. Poté přidáme nakrájenou slaninu nebo krkovici. Nakonec fazolky, osolíme a dusíme dokud nezměknou.
Rychlé, dobré a docela zdravé. Dá se to samozřejmě všelijak vylepšovat.
sul
olej
cibule
slanina
fazolky
Osmahneme cibuli na oleji do sklovita. Poté přidáme nakrájenou slaninu nebo krkovici. Nakonec fazolky, osolíme a dusíme dokud nezměknou.
Rychlé, dobré a docela zdravé. Dá se to samozřejmě všelijak vylepšovat.
Ježíš na kříži zaplatil za naše hříchy a tím nás osvobodil od věčné smrti. Platí i pro bastliře
.
![Smile :-)](./images/smilies/icon_smile.gif)
V Srbsku ma minule znami ponukli oskvarkami, volaju ich bonbony zo svine
Aj ked maso nejem, trochu som ochutnal, aby sa neurazili, ale keby som vedel, ze ma potom dva tyzdne bude ukrutne boliet brucho, radsej by som ich urazil
Netusim, co tam vsetko bolo, na SK mi z nich nikdy nic nebolo
Takze po zhliadnuti toho obrazku dzemu zo svine radsej odporucam vsetkym cestovatelom do Srbska, nech si dvakrat rozmyslia, ci ho budu skusat, alebo tie bonbony ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
![Shocked 8O](./images/smilies/icon_eek.gif)
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
- ZdenekHQ
- Administrátor
- Příspěvky: 25593
- Registrován: 21 črc 2006, 02:00
- Bydliště: skoro Brno
- Kontaktovat uživatele:
To musíš zapíjet Rakií, když na to nejseš zvyklej...
Moje ex dělala po vepřovým se sodovkou taky kotrmelce v posteli, srovnalo ji jedno pivo.
Moje ex dělala po vepřovým se sodovkou taky kotrmelce v posteli, srovnalo ji jedno pivo.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]