Stránka 30 z 56
Napsal: 04 dub 2021, 16:13
od EKKAR
Napsal: 13 dub 2021, 12:17
od rnbw
Jastericka v obchode
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Napsal: 22 dub 2021, 21:06
od pepik9
Už vylejzají, a to byla docela kosa.
Napsal: 22 dub 2021, 21:50
od davemh
Poprosím o identifikaci, podle atlasu mi vychází opět pokoutník.
Napsal: 26 dub 2021, 09:41
od barnodaj
Vystrčili zobáčky, pokud dožijou dospělosti, tak to bude stát život tak tisícovku holubů, možná víc. Třetí várka z hnízda, od těchto rodičů, máma je z Německa.
Napsal: 26 dub 2021, 15:02
od konosuke
pepik9 píše:Už vylejzají, a to byla docela kosa.
není divu, na svatého Jiří (24.4.) vylézají hadi a štíři
(až na ranní teplotu dnes 0°C)
Napsal: 26 dub 2021, 16:52
od ok1hga
konosuke píše:není divu, na svatého Jiří (24.4.) vylézají hadi a štíři
. . . a motorkáři.
Napsal: 26 dub 2021, 16:55
od EKKAR
Můj nebožtík tchán se jmenoval Jiří - a o svým svátku vždycky říkal, že vylajzají hadi, štíři a pionýři ...
Napsal: 27 dub 2021, 11:15
od Celeron
No já jsem teda radši nevylezl. Ta zima mě už docela sejří.
Napsal: 29 dub 2021, 13:14
od dvorak
Dříve u nás bývala na Labi hejna racků, a to bylo Labe jedna velká stoka.
Dnes vidět racka je velká vzácnost. Asi se přemístili jinam ?
Napsal: 29 dub 2021, 13:31
od vasekpetr1
barnodaj píše:Vystrčili zobáčky, pokud dožijou dospělosti, tak to bude stát život tak tisícovku holubů, možná víc. Třetí várka z hnízda, od těchto rodičů, máma je z Německa.
Věříš, že jsme velice rádi, že je tady na komínu máme? Ty svině holubi nám tu serou hrozným způsobem, že máš někdy strach, do čeho v noci šlápneš. Hlavně na odlehlých místech, kam se chodí na pochůzku jednou za čas a nic je tam nevyplaší.
Ale teď se dívám podle toho okolí, že to není dukovanský ventilační komín, ale bude to jiná elektrárna ČEZu
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
.
Napsal: 09 kvě 2021, 15:45
od ZdenekHQ
Tak mám 4m od terasy na cedru holuba hřivnáče. Ale tenhle prý nesere, zato krásně čučí. Jo hrdličky, to byla kadence.
No měl jsem nějaký plány s prořezem a zase smůla. Přece jen je to hezkej půlkilovej pták.
Napsal: 30 kvě 2021, 13:24
od PotPalo
Napsal: 01 čer 2021, 00:07
od Celeron
Napsal: 01 čer 2021, 15:52
od ZdenekHQ
Ono to tak jednoduchý není. I to holoubě má poměrně tuhý maso, takže se připravuje spíš skoro "rare", aby bylo měkký, což ne každej zvládá. Pokusy o pečení končí velkým průšvihem. Je to stejný jak s bažantem, to je taky pěkná "potvora" na přípravu. Nejlepší je to semlet na fašírku.
Navíc holub se zabíjí tak, aby v něm zůstala krev, což je taky trošku výjimka.