Zaváraniny-slzí pod víčkami-čo s tým.

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Uživatelský avatar
EKKAR
Příspěvky: 29689
Registrován: 16 bře 2005, 01:00
Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21

#46 Příspěvek od EKKAR »

rnbw píše:
EKKAR píše:benzoan
Toto svinstvo si tam ludia davaju aj doma? Myslel som, ze sa to dava len do najlacnejsej velkovyroby (v slusnejsich vyrobkoch to nie je).
Je to normální konzervant a pokud ho nežereš kilo denně, máš asi tak 1 000 000% šance, že umřeš dřív následkem pádu meteoritu než z benzoanu ... Kdyby to bylo tak jo extra škodlivý, nedávalo by se to už desítky let do směsí typu "DEKO" nebo "DEKO STERIL". Nesmíš tolik žrát ty chemtrailový zprávy, hochu ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...

A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!

Uživatelský avatar
BOBOBO
Příspěvky: 18110
Registrován: 25 úno 2008, 01:00
Bydliště: Rychnovsko

#47 Příspěvek od BOBOBO »

Ale ono to škodlivé prostě je . No ale nedej si i jiné životní požitky stravovacího řádu , které jsou dnes vespolek nějak jedovaté ....

Uživatelský avatar
rnbw
Příspěvky: 32312
Registrován: 21 bře 2006, 01:00
Bydliště: Bratislava

#48 Příspěvek od rnbw »

Uhorky si radsej kupim bez tohoto svinstva.

P.S. V tych najlacnejsich su aj spominane umele sladidla.

Uživatelský avatar
BOBOBO
Příspěvky: 18110
Registrován: 25 úno 2008, 01:00
Bydliště: Rychnovsko

#49 Příspěvek od BOBOBO »

Víš , rnbw , začal jsem zavářet s cukrem , potom jsem nechtěl kalorie , tak jsem sypal sacharin a po Zálivu přišel zpět cukr .... Tak si vyber . :D

Uživatelský avatar
BOBOBO
Příspěvky: 18110
Registrován: 25 úno 2008, 01:00
Bydliště: Rychnovsko

#50 Příspěvek od BOBOBO »

Cukr je dnes skupinami nazýván bílý jed a část společnosti si přeje , aby obaly s cukrem byly označeny pozor jed .

Uživatelský avatar
kutilmil
Příspěvky: 3801
Registrován: 01 lis 2008, 01:00
Bydliště: Skalica

#51 Příspěvek od kutilmil »

Ja som na uhorky vždy varil nálev. V poslednej dobe a hlavne kvoli deckám robím nasledovne: Do pohára 4 polievkove ližice cukru, 4 polievkove lyžice octu a 1,5 čajovej ližičky deka. Takto to všetkým vyhovuje.

Uživatelský avatar
BOBOBO
Příspěvky: 18110
Registrován: 25 úno 2008, 01:00
Bydliště: Rychnovsko

#52 Příspěvek od BOBOBO »

Deko=benzoan , co včil ?
PS taky jedu Deko , co lepšího ? Na chuť !!!!

Uživatelský avatar
EKKAR
Příspěvky: 29689
Registrován: 16 bře 2005, 01:00
Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21

#53 Příspěvek od EKKAR »

BOBOBO píše:Ale ono to škodlivé prostě je . No ale nedej si i jiné životní požitky stravovacího řádu , které jsou dnes vespolek nějak jedovaté ....
- tahle reakce není na Bořka, ale jako na narážku na "rnbw" - Fskutku - žereš hořčici? Kečup? Ne domácí, ale někde na trhu u stánku, kupovanej ... Žereš? Nelži že nežereš! To bys musel bejt kvadruplegik přivázanej k posteli a nesměl bys nikdy vyjít na ulici!!! No tak ve všem průmyslově dělaným pochutivu včetně majolky a tatarky spolu s podílem biologický složky (vejce, olej, mletý hořčičný sémě nebo drcený rajčiny) žereš i ocet a k němu i ten benzoan, kterej prostě průmyslový konzervárny do výrobků dávají, aby tutově dosáhly u všech svejch výrobků minimální trvanlivosti 2 roky od data výroby. Bez benzoanu by muselo bejt víc soli, víc cukru, víc octa. Vyber si.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...

A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!

Uživatelský avatar
rnbw
Příspěvky: 32312
Registrován: 21 bře 2006, 01:00
Bydliště: Bratislava

#54 Příspěvek od rnbw »

Na ulici nezeriem, tam predavaju vzdy ten najhorsi odpad.

Pred nakupom v obchode citam zlozenie. Horcica aj kecup bez chemickej konzervacie sa da bez problemov kupit. Je to v regali vedla seba - jeden vyrobok je z tovarne na potraviny, druhy asi z chemickej tovarne.

Uživatelský avatar
BOBOBO
Příspěvky: 18110
Registrován: 25 úno 2008, 01:00
Bydliště: Rychnovsko

#55 Příspěvek od BOBOBO »

Já tomu říkám ze Semtína . Proto jsem co se dá omezil masné výrobky . Tam je horší šmejd , dusitan sodný . No a když si přečteš papíry od sekaných , paštik , uzenin , tak je ta srágora všade . Tak se alespoň snažím koupit syrové maso a uvařím ve vodě . Mám vývar a trochu zdravější maso . Ono ja zase lepší neznat složení krmných směsí . Sám jsem dělal ve výrobě carbadoxu v Semtíně , byl to růstový hormon pro zvířata .... Pak si jednu nedej .... Byla moda kuřecího , to jsme měli malé kluky , tak jsem přesvědčil bejvalku abychom měli kuracinu co nejméně . Je to číslo od čísla stejný .

Uživatelský avatar
EKKAR
Příspěvky: 29689
Registrován: 16 bře 2005, 01:00
Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21

#56 Příspěvek od EKKAR »

To sis nevybral. Hovězí zas mělo ustájení natřený hyperodolnou barvou, kterou neoloupaly ani rohy, ani močka, jen ji krávy strašně rády olízávaly. V tý barvě byly jako plastifikátor použitý PCB neboli polychlorovaný bifenyly ... Dneska se takovej kravín musí strhnout buldozerem, bo je PCB rozlezlý desítky metrů okolo ....
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...

A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!

Uživatelský avatar
kejki
Příspěvky: 2270
Registrován: 10 lis 2009, 01:00
Bydliště: u Velvar, mezi D8 a R7

#57 Příspěvek od kejki »

Docela mě zajímá osud sklenic s okurkama v mrazáku. Pokud to mrazí rychle, nemůže ta flaška vydržet. Pokud to mrazí pomalu, stoupla teplota pro ostatní uskladněné věci...
Na přerostky je dobrá "policejní čalamáda", kolečka se nechají posolená pustit vodu, všechny ty zbytečné vitamíny a minerály se zcedí a přidá se ocet, cukr a pikantní koření. A steriluje se to.

Uživatelský avatar
tiktak1953
Příspěvky: 3302
Registrován: 11 říj 2010, 02:00
Bydliště: SK

#58 Příspěvek od tiktak1953 »

[quote="kejki"]Docela mě zajímá osud sklenic s okurkama v mrazáku.
--------------------
Kejky ,tie prerastene,vacsie nakrajane uhorky sa davaju do olastovych sackov,a tak do mrazaku!Nie vo flaskach.

Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“