Fast food ještě rychleji

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Návštěvník

#46 Příspěvek od Návštěvník »

ZdenekHQ píše:No jo, ale ten párek v Tescu musí uživit dopravce,prodejce a ještì dvacet manažerù, u zdroje je vždycky levnìji.
To ten z lidlu taky. A máš na mysli u zdroje tìch lidl/tesco párkù nebo u øezníka? Já jen, jestli to neodporuje tomu, co napsal Crifodo, páè Crifodo má vždycky pravdu.

Uživatelský avatar
Crifodo
Příspěvky: 14471
Registrován: 11 říj 2005, 02:00

#47 Příspěvek od Crifodo »

tesco nesonduju, ale Kostelecké uzeniny k nám do krámku vozí Jemné párky za 80,- složení je tuším 55% vepřové + 17 % hovězí, lidi to moc nekupujou protože je to drahé :D
I nějaká rakouská firma vozí BIO párky s ještě fajnovějším složením a cena je pod 100.
Oni ti manažeři asi fakt udělají hodně.
A hlavně REKLAMA.

Klobásy jsou jiná munice, tam je cena víceméně potvrzující rituální hodnotu, asi jako u archivního vína. Levné člověku kazí požitek z exkluzivity.

Uživatelský avatar
ZdenekHQ
Administrátor
Administrátor
Příspěvky: 25593
Registrován: 21 črc 2006, 02:00
Bydliště: skoro Brno
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od ZdenekHQ »


V Polsku se lidem prodávaly 26 let staré konzervy ze Švédska

Okolo dvou stovek tun švédských masových konzerv vyrobených před 26 lety bylo distribuováno do obchodů a dokonce i mateřských škol v Polsku. Kontroloři údajně přehlédli na konzervách datum výroby, informovala ve čtvrtek polská média. Maso mohlo být podle expertů jedovaté.

« Zpět na článek

Názor s nejvíce souhlasnými hlasy :


Nedavno jsem si cetl clanek, jak se k nam a do Polska dovazi nejhorsi potraviny z cele Evropy, aby je Kaufland, Lidl a podobni mohli prodavat za "vybornou" cenu... nedivil bych se, kdyby podobne maso nebylo i na nasich regalech, treba namlete do parku, spekacku,....


Našel jsem kdysi na půdě za trámem válečnej lančmít, mohl mít tak 40 let. Po otevření voněl, ovšem záleží na tom, čím byl vlastně konzervovanej.

zdroj
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]

Uživatelský avatar
kevin_mitnick
Příspěvky: 1724
Registrován: 20 kvě 2007, 02:00

#49 Příspěvek od kevin_mitnick »

Cemu se divite.

Ja spis nechapu jak je mozne, ze se jeste nestal nejaky pruser vetsich rozmeru (treba 50-100 mrtvych) po tom co se tady prodava.

Pokud mas trochu insider informaci, musis se nutne zhrozit.To co se provali je jen hodne malinkata spicka ledovce.

Oskrabavani plisne ze syru, drhnuti ryzakem, maceni salamu v slanem nalevu, obcerstvovani zeleneho masa ve smesi dusitanu, michani starych a novych salatu primo na prodejne ja se nedavno provalilo u Meinla, to vse je jen malickost v porovani s prusery u dodavatelu...

Vis treba, ze:
- kurata kolem kila nabizena asi pred 2 lety za par drobnych v akci Lidlu pochazela z Azijskych chovu ktere vybili kvuli ptaci chripce. Maso bylo sterilizovano davkou gama zareni a slo sem do Ceska, Polska a na Slovensko?

- Veprove maso prodavane asi pred rokem v akcii v Tescu za cenu kolem 80 korun pochazelo z obnovy krizovych zasob Bundeswehru a bylo 10-15 let v mrazaku?

- Retezce jsou plne Italskych vin s obsahem dietylenglykolu, ktere hygiena v domovske zemi naridila vylit do kanalu?

- Loni v Madarsku odhalila policie provoz, kde se zvazelo maso a drubez po uplynuti doby trvanlivosti z Rakouskych a Nemeckych prodejen Lidl, Kaufland a Billa, maso bylo koupano v ruznych solich pro odstraneni sedozelene barvy a zapachu a nasledne bylo baleno, etiketovano a distribuovano v prodejnach zminenych retezcu v Cesku a na Slovensku?

- Kava bezne prodavana pod znackou retezcu (Tesco Value a pod.) je v podstate odpad z praziren, ktery se pred otevrenim vychodoevropskych trhu resil spalovanim ?

- Mleko prodavane pod znackou retezcu nema se skutecnym mlekem spolecne snad nic krome barvy? Z mleka od zemedelcu se odstrani veskery tuk (zustane jen zelena voda s mlecnou bilkovinou) do ktere se nasledne prida rostlinny tuk a asi tucet Ecek pro barvu a chut.

- Lidl loni o vanocich nabizel v akci kakao. Slozeni ? Kakaovy prasek 20%. Zbytek byla izoglukoza, barvivo a krida...

- O jogurtech za 5 korun z lidlu prohlasil pocitacovy analyzer v Madete "nebyla nalezena mlecna bilkovina"? Slozeni? Skrob, arabska guma, umele sladidlo a tucet Ecek na barvu vuni a chut...


Jako castecny insider (mam pribuzny v dost vysoke pozici v Kauflandu a Tescu) rikam s plnou vaznosti, ze za 30% zbozi ktere je v regalech nasich marketu by obchodni inspekce kdekoli na jih nebo zapad od Rozvadova zavrela nejdriv prodejnu a pak managery...

Uživatelský avatar
kevin_mitnick
Příspěvky: 1724
Registrován: 20 kvě 2007, 02:00

#50 Příspěvek od kevin_mitnick »

Jenze vite kdo za to muze? MY VSICHNI. My - Cesi. Spotrebitele kteri chteji jen levne, jeste levnejsi nez levne a hlavne hoooooooodne...

Co se prvni proda z regalu? Spekacky za 99,- /kilo ktere jsou z masa nebo opekacky a "kouzlo taboraku" v akci za 49,90? Dokud budou lidi kupovat radsi ctvrt kila "sunky" s 15% masa "jen za 70,-" misto 10 deka 100% sunky, nezmeni se nic. Az kdyz z regalu jako prvni zmizi vyrobky z masa a sajrajt z umely hmotu zusatne lezet, az pak si manageri uvedomi co lidi chteji...

Matematika proste nepusti. Pokud stoji kilo veprovyho 100-150 korun, tak sunka nebo klobasa z masa muze jen stezi stat mene nez tech 200 za kilo. Ale pokud socka radeji koupi dve kila "parku" za pade a za usetrene penize basu "piva" Lahvac po 5 za flasku na splachnuti polystyrenove chuti, co budou nabizet markety ???

Uživatelský avatar
Carel
Příspěvky: 572
Registrován: 16 lis 2006, 01:00
Bydliště: Šumava

#51 Příspěvek od Carel »

Naprostá pravda,kevine-mitniku,ale může někdo doporučit např.nějakou solidní uzeninu,i za vyšší cenu,která by se dala na ohníčku opéci a chutnala jako před léty?Já ještě na žádnou nenarazil.Je toho svinstva v prodeji stovky druhů,ale ani jeden tovar se nevyrovná dřívějšímu obyčejnému špekáčku.Když jsem kdysi pobýval v USA,kde místní uzeniny byly podobné těm našim dnešním a navíc všechny byly sladké,pomyslel jsem si,že alespoň něco v ČSSR jsme měli dobrého.Jenže tam se daly koupit dobré trvanlivé importované uzeniny,sýry italské či švýcarské.

Uživatelský avatar
ZdenekHQ
Administrátor
Administrátor
Příspěvky: 25593
Registrován: 21 črc 2006, 02:00
Bydliště: skoro Brno
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od ZdenekHQ »

Až na to, že kilo vepřovýho od řezníka ve formě vepřové půlky stojí kolem 50Kč. Čili i ty poctivý (téměř) stoprocentní špekáčky či klobásy z masa se dají vyrobit za 50Kč, protože se víceméně zužitkuje "odpad" s nižší cenou, jako jsou zbytky špeku atd. a k tomu jsou v podstatě taky původně určený. Dneska mají některý blíž spíš k rohlíku než k buřtu.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]

Návštěvník

#53 Příspěvek od Návštěvník »

to jste ještì nevidìli, co dìlají s kuøaty pro KFC
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“