Stránka 5 z 17

Napsal: 12 dub 2010, 18:35
od rnbw
U tych nasich (Sedita) som si zmenu velkosti nejako nevsimol - ale to moze byt tym, ze to nekupujem a nejem. Ale zacali robit (pred par mesiacmi) horsie piskoty, uz su skoro take zle ako Opavia (sypky humus)...

U nas Honda asi velmi nejde, rovno Mercedes, Audi, Porsche a pod...

Napsal: 12 dub 2010, 21:24
od helios
Momentálne Sedita ide cestou zmenšovania hrúbky, lebo zmena DxŠ by bola nápadnejšia. A mikropísmom je uvedené, že vážia 37g namiesto 50.

Kikiny v polotraktoroch sú iná liga, väčšinou poriadne nevidia dopredu, ani dozadu, vidno to najviac pri parkovaní (systémom škrrrk, škrrrk, prásk). :lol:

Napsal: 12 dub 2010, 21:29
od pocitujlasku
ale ono je to vsetko uplne inak. Vsetci ti vyrobcovia vedia, ze vela sladkodsti skodi a preto vyrabaju cim dalej tym mensie keksiky. Ide im len o nase zdravie. :lol:

Napsal: 12 dub 2010, 21:36
od EKKAR
Někde jsem slyšel, že Opavia tu negativní změnu hmotnosti Tatranek zdůvodnila ne zájmem o zdraví mlsalů, ale tím, že u zmenšeného dezertku se snáz zachovává nízká cena, na kterou si pamětníci vzpomenou - tenkrát Tatranka stála 1,60Kčs a vážila 60g. Ta dnešní je chuťově pouhým odvarem té historické, pod "búra" stojí jen když ji nějaký hyperbordel umístí do slevové akce a váží 3/4 té původní... Pokud by tedy vážila dál 60g, stála by cca 10Kč mimo akční slevu - což si myslím, že by se dalo i šrajtoflově ukočírovat... Takže zakopanej Azor bude asi někde jinde...

Napsal: 12 dub 2010, 21:49
od kbulda
EKKARe,
pivo stálo taky 1,60 Kč.
1/2 litru ho je pořád, ale kde je cena.

Napsal: 12 dub 2010, 22:05
od Crifodo

Napsal: 12 dub 2010, 22:15
od janousek
U piva bychom si zmenšení objemu všimli. :beer:

Napsal: 12 dub 2010, 22:19
od bu2520
jen pro zajímavost, nedávno jsem mluvil s kamarádem zemědělcem a vykládal mi jak poláci od něho skoupili všechno krmné obilí a rovnou od něho ho odvezli několik kilometrů vedle do mlýna, kde ho obratem prodali jako potravinářské. V podstatě byli všichni spokojení až na toho koncového zákazníka.

Napsal: 12 dub 2010, 22:21
od Crifodo
a co z toho, když si nevšimneš nahrazení chmele extraktem odněkud z delty Mekongu a pozavírání pivovarů :twisted:

u potravin se bohužel nikdo nezabývá přepočítáváním na jednotkovu cenu, smetánkům roste dno kelímku nahoru a u tavených sýrů časem zmutovala ta kulatá krabička do 1cm rantlu u obvodu, aby se zdála v původní výšce, zatímco trojúhelníčky leží na zvýšeném přízemí v doutřetinové výšce :D

Napsal: 12 dub 2010, 22:24
od rnbw
kbulda píše:EKKARe,
pivo stálo taky 1,60 Kè.
1/2 litru ho je poøád, ale kde je cena.
To skor Kès - a platy boli ake?

Napsal: 12 dub 2010, 22:25
od Crifodo
bu2520 píše:jen pro zajímavost, nedávno jsem mluvil s kamarádem zemědělcem a vykládal mi jak poláci od něho skoupili všechno krmné obilí a rovnou od něho ho odvezli několik kilometrů vedle do mlýna, kde ho obratem prodali jako potravinářské. V podstatě byli všichni spokojení až na toho koncového zákazníka.
já před pár lety mluvil s kamarádem zemědělcem, potravinářský ječmen mu účelově zařadili do krmného a naznačili, že ostatní laboratoře na které by se obrátil učiní totéž, takže si buď může obilí natlačit do kecek nebo prodat za polovic. Místo za 3500,- s výdělkem tak prodal pod náklady nebo jen tak tak a o dalším osudu toho "krmného" ječmene si mohl tak nechat zdát... nejspíš o kus dál skončil v pivovaru už zas jako potravinářský s OK parametry.

Napsal: 12 dub 2010, 23:32
od kbulda
rnbw píše:
kbulda píše:EKKARe,
pivo stálo taky 1,60 Kč.
1/2 litru ho je pořád, ale kde je cena.
To skor Kčs - a platy boli ake?
10,- až 12,- Kčs / h

Napsal: 13 dub 2010, 00:24
od Mysteri
kbulda píše:EKKARe,
pivo stálo taky 1,60 Kč.
1/2 litru ho je pořád, ale kde je cena.
Čo cena :!: Ale, kde je tá pôvodná CHUŤ :twisted:

Napsal: 13 dub 2010, 00:32
od Vogon
Chuť?
Myslíš tu hutnou kyselou pachuť kalný slivky co smrdí špinavýma trubkama?
Nebo myslíš ten kouřový zákvas zkaleného patoku s neidentifikovatelným sedimentem na dně láhve a výrazným ocasem po myšině?

Napsal: 13 dub 2010, 00:40
od PeteBurns
:lol: To bolo dobré :lol: ale teraz vážne, netuší niekto, ako sa kedysi robila vianočka? Za komoušov bola neskutočne dobrá, nikdy som sa jej nevedel dožrať, dnešná vianočka sa jej podobá iba vzhľadom...to hnusné suché cesto bez chuti ju nepripomína ani náhodou :( skúšal som si ju vyrobiť sám doma podľa nejakého receptu, ale vzhľadom k mojim kuchárskym schopnostiam to tak aj dopadlo :lol: