Stránka 5 z 6

Napsal: 16 říj 2016, 21:09
od mtajovsky
Kávu nepiju žádnou, neb mi nechutná. :|

Napsal: 16 říj 2016, 23:30
od Celeron
Jimmi2 píše:Vápník z mlíka zpravidla neškodně vychčijeme.
Na vápník v kostech je nejlepší kvalitní čokoláda s ořechy. A několik dalších podobných poživatin.
Na příjem vápníku není vůbec potřeba se příliš fedrovat vápníkem ale vitamínem D3, kterej způsobí, že tělo začne intenzivně vyzobávat ze žrádla vápník a ukládat ho v kostech. Jsou to kapky, název Vigantol. Obvoďák ho ale nemůže psát, pouze geriatricko-metabolická klinika. Osobní zkušenost.

Napsal: 16 říj 2016, 23:51
od hafca
Máme stejnou zkušenost a medikaci, jen lékaře jiné.

Napsal: 17 říj 2016, 17:39
od MetalGod
Protože kosti nejsou jen vápník, ale fosforečnan vápenatej + kolagen + osteoblasty, pak je potřeba ještě fosfor a kolagen. Proto tvrdím, že bůček, především halal bůček, je základ! :pravnik:

Napsal: 17 říj 2016, 17:56
od PixelOrgy
Amen!

Napsal: 17 říj 2016, 20:41
od Jimmi2
Celeron píše: ...není vůbec potřeba se příliš fedrovat vápníkem ale vitamínem D3, kterej způsobí, že tělo začne intenzivně vyzobávat ze žrádla vápník a ukládat ho v kostech...
Většina podobných tělu potřebných látek má podobné podmínky využití. Proto ty jednoduché rady typu pijte mléko, nebo žerte podobné výrobky vápníkem obohacené apod. jsou většinou k ničemu.

Napsal: 17 říj 2016, 21:20
od Radovan_79
Halal bůček poněkud zavání oxymóronem :-)

Napsal: 17 říj 2016, 22:23
od MetalGod
Kalciferoly, tedy i D3, si umíme v jistý míře vyrobit sami, taky je v mlíku (čím víc tuku, tím ho tam je víc), tak nevím, co by mělo vstřebávání Ca bránit. Jestli nečerpáte informace z bulvárních článků začínajících na "Vědci/experti/výživový specialisti říkali...".

Jo, halal bůček samozřejmě je oxymorón stejně tak, jako mírumilovnej islám.

Napsal: 17 říj 2016, 22:47
od EKKAR
Já nevím, jak si myslíte, že se odlišuje halál porážka od tý u nás obvyklý na hromadnejch porážkovejch jatkách - tím, že halál se dělá podříznutím krkavic bez předchozího omráčení?

To byste museli aspoň jednou v životě navštívit porážku na libovolnejch jatkách... Tam se to omračování minimálně u vepřovýho taky nijak nepřehání, prase se sice má napřed podrobit elektrickýmu šoku ze zdroje impulsů s napětím přibližně 100-110V aplikovanýmu pomocí "omračovacích kleští" ve směru hlava-hrudní koš, kterej by mu měl zastavit srdce a tím by mělo ztratit vědomí = další úkony spočívající v pověšení za nohu na řetěz, vytažení do svislý polohy nad vykrvovacím roštem a podříznutí krkavice by už prase podle norem nemělo vnímat, ale šedá je teorie a zelenej nejen starej salám za výlohou řeznictví ... kolikrát to jejich vřískání umlčí až vykrvácení právě nad tou vykrvovací jímkou - bez prdele.

To akorát dospělý hovězí se musí opravdu omráčit vstřelovacím trnem, protože neomráčenej kus hovězího vážící od půl tuny vejš je doslova životu nebezpečnej ...

Takže když odhlídneme od toho, že bůček je maso z živočicha muslimákům nesympatickýho, i my ho často jíme halál poražený - a ani o tom nevíme ...

Napsal: 17 říj 2016, 23:28
od Celeron
MetalGod píše:Kalciferoly, tedy i D3, si umíme v jistý míře vyrobit sami, taky je v mlíku (čím víc tuku, tím ho tam je víc), tak nevím, co by mělo vstřebávání Ca bránit. Jestli nečerpáte informace z bulvárních článků začínajících na "Vědci/experti/výživový specialisti říkali...".
.
Kdybys čet co jsem napsal, tak to rozhodně není bulvár ale osobní zkušenost. Rok jsem se s tím krmil a rovnal odvápěný kosti a funguje to.
A není to Kalciferol ale Cholekalciferol. :wink:
0,5 mg Cholekalciferolu = 20 000 I.U. vitamínu D3, praví fy Merck KGaA, Darmstadt, Německo. (opsáno z lékovky Vigantolu) :lol:
V mlíku je ho jen stopový množství, tohle je raketa, proto ho můžeš brát jen pod dozorem specialisty s častejma kontrolama na odběru, jednou týdně 10 kapek, jinak to s tebou švihne. :roll:

Napsal: 17 říj 2016, 23:50
od kejki
Takže od kafe k vitaminu D, slabší se dá koupit.

Napsal: 20 říj 2016, 01:22
od helios
Vigantol predpisujú aj detskí lekári deťom do jedného roka, lebo vraj v tomto veku deti majú nedostatok vitamínu D.

Napsal: 22 říj 2016, 00:25
od weed_smoker
Turka,2 lžičky bez cukru.

Napsal: 13 pro 2017, 11:22
od starecd
Někdy loni měli v Kaufu extra kávu na zkoušku jsem jeden pytlík koupil a byla fakt dobrá. Ovšem od té doby měli v létě něco extra-vyrobeno pro Německo s podobným obalem a to je teda utrejch. Musím to mixovat s dobrou 1:2, druhý pytlík asi někomu šoupnu.

Napsal: 13 pro 2017, 13:09
od ok1hga
starecd píše:Musím to mixovat s dobrou 1:2, druhý pytlík asi někomu šoupnu.
. . . takto to dopadlo i u nás.
ve Vídni jsme si v devadesátejch koupili echt rakouský kafe a nakonec si ho odnesl instalatér po akci . . .
. . . od té doby k nám nechodí.