Stránka 5 z 7

Napsal: 17 úno 2021, 21:29
od p32
Hubert_79 píše:Obvod přímky? To jsou mi věci. Věděli byste třeba, kolik hodin má březen?
31x24=744? :lol:

Napsal: 17 úno 2021, 21:38
od Hubert_79
p32 píše:
Hubert_79 píše:Obvod přímky? To jsou mi věci. Věděli byste třeba, kolik hodin má březen?
31x24=744? :lol:
No a zakalkuloval jsi tam změnu SEČ -> SELČ? :P
Ale pravda, měl jsem tam napsat třeba březen roku 1998.

Napsal: 17 úno 2021, 21:42
od p32
Když chceš správnou odpověď, tak musíš dávat správnou otázku. 1 vejce se uvaří za 5 minut. Za jak dlouho se uvaří 5 vajec? To je blbá otázka a tak musí být odpověď rozvinutá, aby byla správná. Za 25 minut, pokud se budou vařit postupně nebo za 5 minut, když se budou vařit zaráz. :wink:

Napsal: 17 úno 2021, 21:47
od Hubert_79
Jo, to mi pak došlo. Že jsem to měl trošku přiblížit.

Napsal: 17 úno 2021, 21:50
od tomasjedno
p32 píše:Za jak dlouho se uvaří 5 vajec?
A to jsi nevzal v úvahu, že při vaření 5 vajec je mnohem větší pravděpodobnost, že nějaké rozkřápneš a uvaříš jenom 4 :D

Napsal: 17 úno 2021, 21:50
od Celeron
p32 píše: nebo za 5 minut, když se budou vařit zaráz. :wink:
Nojo, ale to je taky blbě. Jedno vejce se uvaří za 5 minut. Jenže pokud dáš do stejnýho množství vařící vody ve stejným hrnci na stejným zdroji tepla 5 vajec, tak to 5 minut nebude. Doufám, že víš proč. :wink:

Napsal: 17 úno 2021, 21:51
od Kremik
U těch vajec ještě musíš uvést objem vody v nádobě. 5 vajec společně trvá déle než jedno vejce, protože po vložení do hrnce vodu více ochladí. Jedině, že by přísun tepla byl takový, že by var neustal.
Edit: Aha, tak už jsem druhej :-)

Napsal: 17 úno 2021, 21:52
od tomasjedno
Nemluvě o tom, že se ti tam třeba nevejdou, a budeš je vařit na dvakrát :D

Napsal: 17 úno 2021, 21:52
od p32
Ale to přece každý ví, že je tam 10 l vařící vody a furt. :lol:

Napsal: 17 úno 2021, 21:54
od Hubert_79
Šmarjá, proč vařit pět vajec v deseti litrech vody? A je jedno, jestli v březnu :P

Napsal: 17 úno 2021, 21:57
od Celeron
Kremik píše: 5 vajec společně trvá déle než jedno vejce, protože po vložení do hrnce vodu více ochladí. Jedině, že by přísun tepla byl takový, že by var neustal.
Přesně tak, větší "studená hmota" vajec vodu ochladí. Navíc v hrnci stoupne hladina a bude přes bočmí stěny hrnce větší ochlazovací plocha. Synovec tohle dostal jako úkol na vejšce. Docela mu to dalo spočítat.

Napsal: 17 úno 2021, 22:09
od Kremik
Ale přemýšlel jsem, jestli rychleji vychladne vejce ve skořápce, nebo oloupané :-)

Napsal: 17 úno 2021, 22:42
od Kvicala_r
Hubert_79 píše:No a takový ing MBA v pozici manažera...
Už sem jednomu našemu kolegovi (programový magor) taky nabídl, ať zkoukne video 7 red lines, že se v tom určitě každý najdeme.
Ta serie The expert celkově stojí za to, výstižně to popisuje život technika/inženýra..

Napsal: 17 úno 2021, 23:06
od p32
Hubert_79 píše:Šmarjá, proč vařit pět vajec v deseti litrech vody? A je jedno, jestli v březnu :P
Špatná otázka (zase). Správná je: Kde jsi sehnal tak velký hrnec? :lol:

Napsal: 18 úno 2021, 01:13
od PotPalo
EKKAR píše:Obsah je normovanej výraz pro plochu rovinnýho obrazce ohraničenou obvodovýma úsečkama, u kterýho se předpokládá nulovej třetí rozměr.
Zaujímavé. Čo je potom plocha? Napríklad keď potrebujem vymaľovať nejakú plochu AxB, počítam plochu alebo obsah? A obsah konzervy s farbou sa počíta ako? Ako jej objem? Ale tá konzerva niečo obsahuje a nie objemuje. Obsah tej konzervy asi nebude mať nulový tretí rozmer. Ono tie označenia nejako pomotali, sa mi zdá... :? Logika asi mala dovolenku. :(