Stránka 6 z 24

Napsal: 30 led 2010, 22:15
od keemo
hehe povodom som Bratislavcan :D no poznam to tam len z videnia lebo po tej ceste chodime k babke.a myslim ze aj okolo "kocky" chodime.

Napsal: 30 led 2010, 23:54
od MAJO39
Ja som si bol dnes mlieko nacapovat z toho automatu pri kocke, lebo v PT-cku sa im akurat pokazil. :) Pri kocke je ten automat vonku, takze mozes ist na mlieko kludne aj v noci. :D

Napsal: 30 led 2010, 23:58
od EKKAR
Děte už do (_!_) s tím mlíkem, furt...!!!

Kdybyste radši řekli, kde se dá načepovat borovička nebo slivka, to by byla věc!

Napsal: 31 led 2010, 07:29
od kevin_mitnick
Jo, tak slivka nebo borovicka.

Tak budto si ji muzes koupit v kazdym suprmarketu a na rozdil od mlika dokonce i u pumpy, nebo kdyz chces kvalitu tak muzes teoreticky skombinovat medeny kotel a nekolik vhodne tvarovanych a propojenych medenych trubek... :wink:

Napsal: 31 led 2010, 07:51
od Crifodo
Ekkare, u nás mají čepovaný rum a ještě nějaké patoky, za cenu která už zdálky signalizuje "kvalitu"... je to malý krámek se vším možným. Otázka je, jak se tím řeší kolkování...
O čepovaném vínu v různých prodejnách zeleniny ovoce škoda mluvit, z hlediska kvality.
Kolik té slivovice vypiješ, že tak trojčíš? :twisted: mně stačí lahev nebo dvě na rok, zčásti jako meducína. Dostanu ji uzavřenou, do procesu mezi palírnou a mnou nikdo nevleze :roll:

Napsal: 31 led 2010, 08:07
od JirkaH1
Ekkare, automat na pivo máš na cyklostezce z UO do Letohradu :-)

Napsal: 31 led 2010, 08:28
od EKKAR
No konečně se tahle diskuse začíná ubírat bastlířsky správným směrem... :arrow: :!: :idea: :!:

Napsal: 31 led 2010, 13:54
od Zirafka
Tož mě by spíše zajímalo, kde je automat na sejra nebo součástky :-)

Vhodím minci, vložím co chci a z automatu vypadne pytlík s kvalitními součástkami za pár korun :-)

No nic, asi mi měkne mozek...

Napsal: 31 led 2010, 13:57
od rnbw
To by sa hodilo - niekedy potrebujem nejaku suciastku v sobotu o jedenastej vecer :D

Napsal: 01 úno 2010, 16:31
od ZdenekHQ
Dlouho nebyla řeč o mlíku... :D

Před časem tady rozváželi domácí mlíko od krávy, jenže najednou bum a začali do toho dávat nějakou antibakteriální sračku, že z toho nešel udělat jogurt, i když se přidal metrák živý kultury. Když jsem se zeptal, co v tom je, nikdo nevěděl. V tu chvíli jsem je poslal do pr*ele, že neznámý antibiotika konzumovat nebudu. Tak aby tak brzo nedopadly i ty výdejní automaty na čerstvé mléko, až se v létě trošku oteplí...

P.S. Já kašlu na jogurty, jen jsem se chtěl propracovat k domácímu uzenýmu sýru....

Napsal: 01 úno 2010, 20:57
od kejki
K sýru přes jogurt? na to se používá syřidlo, ne?

Napsal: 02 úno 2010, 10:06
od ZdenekHQ
Ne na všechny, ale na ten, co jsem plánoval já, tak samozřejmě ano.

Napsal: 07 úno 2010, 21:21
od kejki

Napsal: 18 pro 2010, 15:56
od pajosek2
Oživuju tohle téma,protože mám problémy s bramborákem. Nevím už co vymyslet,protože se nám nedaří udělat fakt dobrý. Chuťově není problém,ale ta struktura.Už jsem vyzkoušel všechno,co mne napadlo.Strouhal jsem část na hrubém,část na jemném struhadle,kombinoval jsem syrové i uvařené brambory,přidával nastrouhané jabko a furt je to po krajích vysušené a tvrdé.Krůůůci,šak když někde koupím hotový bramborák,tak ho mají vláčný jak mladou babu,ale já nic.
Nevíte někdo nějakou fintu,aby byl po celé ploše stejně usmažený? dělám na plynu. Recept klasický zemáky,vajíčko,mouka,česnek,majoránka,pepř,sůl.

Napsal: 18 pro 2010, 17:25
od ok1hga
místo hladké mouky zkus hrubou mouku, to je taky dobrý.

a tvrdá kůrčička na okraji je pouze u čerstvých bramboráčků . . . .
když je necháš do druhého dne v lednici a pak ohřeješ, bude to přesně jak
popisuješ . . . .