Stránka 6 z 6

Napsal: 13 pro 2017, 13:12
od FHonza
Já experimentuji tady: Pražírna Holešovice. No a někdy to vyjde, někdy ne

Napsal: 13 pro 2017, 13:25
od Standa99
Ty ceny tam mají nějaké "moc dobré", to třeba jinde za to mají třetinové balení. Jenže tahle mi zrovna chutnala, jako by ji přehnojili velbloudím trusem, žádné příchutě "čajové růže, peckového ovoce nebo cukrové vaty" se opravdu nekonaly :D

Napsal: 13 pro 2017, 14:14
od FHonza
Za ty ceny to fakt prodávají :) Nejsem barista, kupuju jednodruhovou Arabicu tak nějak náhodně. Za ty cca tři roky co tam chodím nemám žádného favorita.

Napsal: 13 pro 2017, 17:40
od keemo
Ostravska Laura Coffee, jen zridka kdyz nam dojde tak narychlo nahradim nejakym balenim neceho maleho

Napsal: 14 pro 2017, 00:41
od vladimir
V dávných èasech jsem mìl spolupracovníka, který pøedtím pracoval v balírnách. Tam míchali pùvodní "Standart". Ukázal nám jak z mìj odstranit èastý problém tzv. "lišku". (hnusná pachu￾)
Vytøídìním všech nestandartních zrnek, se zmìnìnou barvou, zdeformovaných ,flekatých atd. v 50g balení jich bylo vadných 10-15. Potom se teprve kafe mlelo.
Nevím, ale na tohodle "Turka" vzpomínám s nostalgií.

Napsal: 14 pro 2017, 06:29
od konosuke
důležitá je ovšem i správná teplota, nesmí pálit hubu ale ani jak teplá kofola
pro někoho hotovej rituál, voda na kávu se musí vařit přesně 7 sekund, ani kracejc ani dýl a zalitím nahoře pěna má prej být

Napsal: 14 pro 2017, 08:46
od p32
Správně se má káva nasypat do vařící vody a těch 5-7 minut vařit a do hrníčku pak nalévat přes sítko.