Stránka 55 z 65

Napsal: 29 srp 2014, 11:44
od Habesan
Ano, tam kde o tom vím, se to vyskytuje také v povrchových studnách v hloubce cca 4 metry.
Nejvíc na tom prodělali ti, kteří předtím měli jen pár metrů a chtěli ji trochu prohloubit...

Napsal: 29 srp 2014, 12:54
od jiriS
Tady a teď vysychají hluboký vrty, povrchové studny mají vody v posledních letech dost. Ale taky je poměrně dost srážek přes léto, v devadesátých jsme byli bez vody i 3 měsíce (od půlky srpna).
Předchozí majitel tu původní "kaluž" na necelý 1m vykopal, protože v okolí se udělaly meliorace a byl bez vody.
Jirka

Napsal: 29 srp 2014, 16:06
od ZdenekHQ
jiriS píše:... k tomu roste celkově spotřeba vody (dlouhodobě).
Jirka
No, ona se ta spotřeba spíš přesouvá na trávníky a do bazénů. Podle doporučených tabulek z Bruselu a měření v panelácích jsme údajně spíš prasata....

Mimochodem, už se spekuluje o tom, že cena vody pro bazény a zahradu by měla mít na konci o jednu nulu víc. Zas bude veselo...

Napsal: 29 srp 2014, 16:26
od milous2
No a, že těch "modrejch kádí" na zahradách přibývá. Mapy,ty satelitní samosebou jsou toho důkazem :lol:

No a dnes tahle podpásovka. Asi třešnička na dortík.
http://www.novinky.cz/finance/346475-eu ... drazi.html

Napsal: 07 zář 2014, 02:43
od Hydrawerk
To se někdo má.

Napsal: 09 zář 2014, 21:29
od ZdenekHQ
No nevím. Neuvádí k té ženské totiž ani spotřebu, ani provozní vlastnosti, ani žádné benefity spojené s pořízením na leasing (kdy člověk platí a vůbec neví, za co), tudíž to může být jen naleštěný Trabant, který má spotřebu jako Boeing... :D

Napsal: 09 zář 2014, 23:57
od Hydrawerk
http://revue.idnes.cz/michal-david-cyj- ... idicky_zar
Ale hlavní informace zazní v diskuzi.
http://revue.idnes.cz/diskuse.aspx?iddi ... idicky_zar
tudíž to může být jen naleštěný Trabant, který má spotřebu jako Boeing...
Vzhledem k nově objevené fotce na tom něco bude.

Napsal: 10 zář 2014, 00:00
od Hydrawerk
Jinak je to jakási zpěvačka Petra Abrahámová. https://www.facebook.com/page.petra
http://www.youtube.com/watch?v=QQ_ce5RUGd4

Napsal: 10 zář 2014, 15:01
od Hydrawerk
Já bych všecky ty reklamy zakázal.

Napsal: 10 zář 2014, 15:56
od hafca
Protože nic nevidím, tak už je asi zakázáno. :lol:

Napsal: 11 zář 2014, 13:21
od Celeron
Ten co to psal musel být úplně blbej a nebo nalitej. Od kdy se z žita a pšenice vaří pívo? :roll: A od kdy se ze sladovýho ječmene peče chleba?
Jirka

Napsal: 11 zář 2014, 14:00
od Habesan
Má to podobnou logiku jako, že se v Africe rodí miliony Mozartů, jenom nemaj klavír. Nejprve by se na tom poli musel zasít ječmen, ale to je součást toho tragického příběhu.

Mimochodem z pšenice se pivo vaří, a prý to bývalo v našich zemích běžnější než z ječmene.
Žitný chléb už je dnes méně obvyklý, protože velkokapacitní pekárny mají technologii na pšenici (a brambory).

Napsal: 11 zář 2014, 14:36
od traxxxdata
Habesan píše: Žitný chléb už je dnes méně obvyklý, protože velkokapacitní pekárny mají technologii na pšenici (a brambory).
Tou technologiou myslis chemiu? :D

Napsal: 11 zář 2014, 14:38
od hafca
Bez žitné mouky to není chleba, ale bílá veka. V "normálním" chlebu je většinou 1/3 až 1/2 žitné mouky. Ze samotné žitné nic poživatelného neupečeš, protože nemá lepek, který podporuje kynutí.
A pšeničné pivo se dělá normálně, třeba to v odkazu.

Napsal: 11 zář 2014, 18:37
od Celeron
Kdysi jsem nesměl solit, tak jsem si pekl chleba v domácí pekárně z pšeničný a žitný chlebový mouky. Ze samotný žitný se opravdu nedá. I půl na půl je naprd, ideál je 2p+1ž. Teda řeknu vám, bez soli to je hrozný. Určitě platí "sůl nad zlato" :)
Jirka