Sháním atyp "jehelníček" na napichování bůčku

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Uživatelský avatar
ZdenekHQ
Administrátor
Administrátor
Příspěvky: 25593
Registrován: 21 črc 2006, 02:00
Bydliště: skoro Brno
Kontaktovat uživatele:

Sháním atyp "jehelníček" na napichování bůčku

#1 Příspěvek od ZdenekHQ »

Když už je ta okurková sezóna, rozhodl jsem se oprášit některé svoje staré recepty. To na obrázku slouží k lepšímu vstřebání slané vody či marinády do bůčku. Pouze do bůčku. Proto nechci žádné "razítko" na steaky a podobné hrůzy, co mají hromadu jehel na malé ploše.

Tuhle "hračku" na obrázku si kdysi vyrobil můj děda, z druhé strany byly dvě ouška, aby to drželo na prstech. Svoji práci to udělalo, ale materiál bídný.

Já bych to chtěl z nerezi, ale nevím, jestli se dá něco pobnýho sehnat a upravit, nebo jestli to někdo z EB nedokáže vyrobit. Rozteč je 20mm, délka "jehel" 30mm. Klidně jich místo 4 může být 6, o to to bude delší.

Než začnu otravovat místní borce, co dělají s nerezí, nemáte nějakej nápad či přímo nabídku?

Dík.
Přílohy
jehelnicek.jpg
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]

Uživatelský avatar
Celeron
Příspěvky: 16140
Registrován: 02 dub 2011, 02:00
Bydliště: Nový Bydžov

#2 Příspěvek od Celeron »

Musí ta destička mít zahnutý okraje? Nerez plech 1,5 mm mám, ale drát na jehly ne. Oloupat nerezový svařovací elektrody asi nebude ideál materiál. Jak maj být tlustý jehly? Do cca 2,5 mm to vidím na nutnost zapájet stříbrem.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!

Uživatelský avatar
ZdenekHQ
Administrátor
Administrátor
Příspěvky: 25593
Registrován: 21 črc 2006, 02:00
Bydliště: skoro Brno
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od ZdenekHQ »

Ne, to může být rovný. Průměr u nerezu stačí 1.5mm, tohle byl snad nějakej hřebík.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]

Uživatelský avatar
piCZus
Příspěvky: 636
Registrován: 05 pro 2018, 01:00

#4 Příspěvek od piCZus »

Vyrobil bych si dřevěné držadlo, do něho navrtal pár děr s požadovanými roztečemi a natěsno do nich natloukl (případně zalepil) nerezové hřebíky bez hlavičky.

Uživatelský avatar
samec
Příspěvky: 3692
Registrován: 19 pro 2017, 01:00

#5 Příspěvek od samec »


Uživatelský avatar
dj_Paul
Příspěvky: 2294
Registrován: 19 zář 2004, 02:00
Bydliště: Laškov

#6 Příspěvek od dj_Paul »

https://www.spojto.cz/Stycnikova-deska- ... d36391.htm

píšou tam, že se dělají i z nerezi

Uživatelský avatar
ZdenekHQ
Administrátor
Administrátor
Příspěvky: 25593
Registrován: 21 črc 2006, 02:00
Bydliště: skoro Brno
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od ZdenekHQ »

Vidličku mám, dokonce i lepší. Ale to není ono.

Ta styčníková deska je zajímavá, jen ty hroty se mně zdají nějaký tlustý. A doufám, že ta nerez není pokovená zinkem, jak tam píšou.

Já ten bůček nechci rozbít, jen do něj za 3 dny dostat lák či marinádu. To funguje a je to vyzkoušený. I bez rychlosoli.

Mimochodem, jakej máte názor na zinkovaný povrchy u věcí, co přichází do styku s potravinama? Třeba zbastlenej rošt na gril. Prý je to pěkný svinstvo.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]

Uživatelský avatar
ZdenekHQ
Administrátor
Administrátor
Příspěvky: 25593
Registrován: 21 črc 2006, 02:00
Bydliště: skoro Brno
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od ZdenekHQ »

Kdyby chtěl někdo namítat, že za 3 dny to bez rychlosoli nejde, tak přikládám fotku z prvních pokusů před hromadou let. Je tam vidět, že ta příruční udírna ještě moc topila, ale to jsou klasický začátečnický chyby bez teploměru, když člověk zkouší vlastní postupy.

Navíc postupy, co nejspíš už vyzkoušela hromada lidí před ním a s úspěchem, jen o tom nemluví. Někteří to raději suší v udírně tak dlouho, že se to pak musí dovařit, přitom ten postup stačí otočit (ale nevařit).
Přílohy
rychlouzeni.jpg
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]

termit256
Příspěvky: 10071
Registrován: 06 pro 2007, 01:00

#9 Příspěvek od termit256 »

Netusim jak to ma fungovat, ale neco takoveho by pouzit neslo?
Pokud se ti zda jehel moc, neni snad problem jich par odstranit.
https://www.google.com/search?q=drzak+c ... 8&dpr=1.25

Uživatelský avatar
EKKAR
Příspěvky: 29689
Registrován: 16 bře 2005, 01:00
Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21

#10 Příspěvek od EKKAR »

ZdenekHQ píše:...
Mimochodem, jakej máte názor na zinkovaný povrchy u věcí, co přichází do styku s potravinama? Třeba zbastlenej rošt na gril. Prý je to pěkný svinstvo.
Zinek nebrat. Nerez, chrom, přinejhorším tvrdej elektrolytickej nikl. Zinek ne, "smejvá se" do jídla.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...

A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!

Uživatelský avatar
ZdenekHQ
Administrátor
Administrátor
Příspěvky: 25593
Registrován: 21 črc 2006, 02:00
Bydliště: skoro Brno
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od ZdenekHQ »

No, kdyby si na netu nepletli chromovou a chromovanou ocel, byl by si člověk taky jistější. Potřebuju "obracečku na ryby" a to je taky zážitek s tou nabídkou. Jenže já v tom dělám chlapský steaky a půlky kuřat.

@Termit - to stojí za zamyšlení. Hezká inspirace. Jen aby to po prvním použití nebylo olezlý a ohnutý... :)
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]

Uživatelský avatar
dj_Paul
Příspěvky: 2294
Registrován: 19 zář 2004, 02:00
Bydliště: Laškov

#12 Příspěvek od dj_Paul »

ZdenekHQ píše:Vidličku mám, dokonce i lepší. Ale to není ono.

Ta styčníková deska je zajímavá, jen ty hroty se mně zdají nějaký tlustý. A doufám, že ta nerez není pokovená zinkem, jak tam píšou.

Já ten bůček nechci rozbít, jen do něj za 3 dny dostat lák či marinádu. To funguje a je to vyzkoušený. I bez rychlosoli.

Mimochodem, jakej máte názor na zinkovaný povrchy u věcí, co přichází do styku s potravinama? Třeba zbastlenej rošt na gril. Prý je to pěkný svinstvo.
Jakej by dávalo smysl zinkovat nerez? Pokud to teda vůbec jde.

Uživatelský avatar
Celeron
Příspěvky: 16140
Registrován: 02 dub 2011, 02:00
Bydliště: Nový Bydžov

#13 Příspěvek od Celeron »

ZdenekHQ píše: Ta styčníková deska je zajímavá, jen ty hroty se mně zdají nějaký tlustý.
Ty hroty styčníků jsou tupý jak pr del. Jedině že bys to do bůčku mlátil velkým kladivem, na což je to vlastně určený. :lol:
Byl jsem před chvílí pro zavařovací víčka v místním kovomatu a nerezový hřebíky na rozdíl od vrutů nevedou. Na ty desky jsem se tam koukal a je to pozink, tedy nepoužitelný. A místní spojmat dnes zavíral už v 15 hodin.

Karle, zas si nemusíš kupovat zinek na podporu vitality a plodnosti v lékárně. :lol: A až se odrbe, tak to bude zase s přídavkem železa, ten je taky potřeba. :wink:
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!

Uživatelský avatar
dj_Paul
Příspěvky: 2294
Registrován: 19 zář 2004, 02:00
Bydliště: Laškov

#14 Příspěvek od dj_Paul »

Celeron píše:ty hroty se mně zdají nějaký tlustý.
není nic jednoduššího než si je nabrousit

nebo použít věc k tomu určenou
https://www.oriondomacipotreby.cz/tende ... aso-141419

Uživatelský avatar
samec
Příspěvky: 3692
Registrován: 19 pro 2017, 01:00

#15 Příspěvek od samec »


Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“