Stránka 1 z 4

Jeden z mých dopisů dříve slavné Vitaně

Napsal: 29 črc 2010, 18:32
od ZdenekHQ
Jen tak, abyste věděli, že ten můj "podpis" tady na fóru není jen tak a že jenom "nebastlím".... :?

Kód: Vybrat vše

Dobrý den,

který s prominutím vůl psal návod na Domácí guláš na vaše koření Guláš ? Proč toto českému národu děláte a tradiční značku Vitana vedete skutečně do pr****. Podle mě je to záměr, v tom případě gratuluji, další česká firma opravdu v pr****. Nesoudím takto z jednoho problému, nerad vám píši častěji, opakovaně a asi zbytečně.

1. píšete 500g hovězí maso - jaké, o tom ani slovo
2. píšete dusit zhruba 30 minut - za tuto dobu nezměkne ŽÁDNÉ hovězí maso s vyjímkou nejkvalitnějších druhů, ale ty stačí orestovat a je hotovo. Ovšem guláš to nebude.
3. píšete zahustiti moukou a důkladně promíchat - mouka se musí provařit a to docela dlouho. Když to zasypu moukou a promíchám, nebude to k jídlu.

Proč to prosím děláte ? Když tohle uvaří nějaká pipka, tak ji s tím její muž vyhodí a odejde do hospody či k rovnou k jiné ženské.

To vám to vážně není blbý, když jste či jste aspoň byli profíci ?

Napsal: 29 črc 2010, 19:05
od jezevec
Nic ve zlým, ale co asi udělají s takovým dopisem plným vulgarit i když nedopsaných? Myslím, že oficiální dopis i kritický by měl mít jinou formu.

Napsal: 29 črc 2010, 19:14
od EKKAR
Ono je to asi psané v momentě, kdy dotyčnému došla trpělivost. Zdeňku, nic ve zlém, ale tyhle "etiketové" recepty jsou něco podobného, jako Danykova elektronika - nedovařené, nedopečené, bezpečné (chutné) asi jako čerstvý pukavec. Já se Ti divím, že na ně reaguješ, protože každý kdo aspoň čuchl k plotně, noži a zástěře si musí jen poklepat na hlavu a stejně si udělá jídlo podle svého - ne podle blábolů nějaké blonďaté referentky z Vitany.

Napsal: 29 črc 2010, 21:27
od ZdenekHQ
Ano, býval jsem na ně slušnější, ale čím více si Vitana myslí, že zákazník je vepř, co všechno spase, tím více je třeba se bránit. A pokud nás bude více, třeba se to pohne někam jinam - vždyť podle průzkumů v EU jsme jedni z těch, co si nejvíc nechají sr*t na hlavu a mlčíme, maximálně nadáváme v hospodě.

Není to slušný dopis, stejně tak "slušný", jak se Vitana "zlepšuje".

Zahraniční firmě bych to nenapsal, tam je mě to jedno, ať si českou kuchyni prasí, jak chtějí, ale tady mě mrzí to, že Knorr či Maggi je jednoznačně přehrávají, přitom dřív neměli proti poctivé Vitaně šanci.

Napsal: 29 črc 2010, 22:30
od janousek
Je Vitana ještě naše?

Napsal: 29 črc 2010, 22:40
od jezevec
janousek píše:Je Vitana ještě naše?
Už dávno ne.
Citace ze stránek Vitany:
Společnost Vitana je moderní potravinářskou firmou, která je součástí norského nadnárodního koncernu Rieber & Son.

Napsal: 29 črc 2010, 22:48
od ZdenekHQ
Ono to má pokračování:

Kód: Vybrat vše

Vaše zpráva pro <vitana@vitana.cz> ze dne 29.07.2010 nemohla být doručena.
Zpráva je přiložena.

You message for <vitana@vitana.cz> from 2010/07/29 could not be delivered.
It's attached below.

Důvod / Reason:
---------------

554 smtp; 554 5.7.1 Service unavailable; Client host [77.75.76.43] blocked using spam.dnsbl.sorbs.net; Spam Received See: http://www.sorbs.net/lookup.shtml?77.75.76.43

Chyba transakce.
Transaction failed.
Takže z mail-adres Seznamu nejde psát na Vitanu. Hned zítra jim udělám ostudu a napíšu na Seznam.

Napsal: 29 črc 2010, 22:56
od rnbw
Pri freemailoch je pomerne bezne, ze su na spam blacklistoch...

Napsal: 29 črc 2010, 22:57
od bu2520
asi před dvěma roky jsem sháněl jejich koření Paella a tak jsem jim psal, ale neodpověděli, tak jsem se pak bavil se známou která dělá v potravinách a vitana prý s normálníma lidma vůbec nekomunikuje. Jenom s dealery. A že ještě nikomu neodepsali tak nevím.

Napsal: 29 črc 2010, 23:02
od ZdenekHQ
Mě odepsali - že super pálivý chilli v jejich koření je prý zázvor. Přitom zázvor používám běžně a má "citlivá" milá to sní i s talířem, zatímco při náznaku chilli prchá od stolu. Tehdy jsem jim napsal , že jejich "ochutnávač" nepozná potmě rajče od okurky či něco podobnýho a zřejmě od té doby asi blokli email.cz. Hnus, velebnosti...

Na tom chilli je nebezpečný to, že "vyleze" až po chvíli - když je jídlo horký a čerstvý, není skoro poznat, ale za 10 minut člověku (mě teda naštěstí ne) shoří pusa...

Napsal: 30 črc 2010, 06:33
od souba
Také by mě zajímalo ohledně bezlepkovosti jejich nabízených výrobků .
Muj syn musí dodržovat přísnou bezlepkovou dietu
Popřípadě Madeta také nabízí bezlepkové sýry.
Má s tímto někdo zkušenosti ?
Nechci z něho dělat pokusného králíka.

Napsal: 30 črc 2010, 10:03
od ZdenekHQ
Tak jsem to poněkud "zeslušnil", jak nepřímo navrhl Jezevec a poslal jsem jim to přímo přes webový formulář. Se Seznamem jsem si to taky "vyřídil" online a teď se uvidí...

Napsal: 30 črc 2010, 11:40
od kejki
souba píše:Také by mě zajímalo ohledně bezlepkovosti jejich nabízených výrobků .
Muj syn musí dodržovat přísnou bezlepkovou dietu
Popřípadě Madeta také nabízí bezlepkové sýry.
Má s tímto někdo zkušenosti ?
Nechci z něho dělat pokusného králíka.
Tak v sýrech by se obilná bílkovina neměla objevit samozřejmě, co dělá vitana nevím, ale jinak nezbude než pekárna a kukuřičná nebo rýžová mouka. Na tohle jsou dobré přímo stránky pro nemocné celiakií.

Napsal: 30 črc 2010, 11:55
od rnbw
Treba sa pozriet do zlozenia. Brat ma tiez bezlepkovu dietu a este navyse aj bezlaktozovu...takze ako prva vec pri novom vyrobku je este v obchode skontrolovat zlozenie.

Napsal: 30 črc 2010, 13:27
od ZdenekHQ

Kód: Vybrat vše

Dobrý den,

děkuji za informaci. Všechny naše recepty jsou vyzkoušené a prověřené
našimi kuchaři. Každy spotřebitel je zvyklý na guláš používat jiný druh
masa a někdo má rád maso tvrdší, jiný měkké, proto zde uvádíme hovězí maso
obecně, vařivost je pak odlišná. Doba vaření je pak také orientační, jak se
uvádí v receptu slovem zhruba. Nechceme nikoho nutit, aby vařil podle
našich receptů, každů si může koření použít podle svého zvyku.

Děkujeme za pochopení a přejeme Vám příjemné kulinářské zážitky se značkou
Vitana.
Tak, a teď mě řekněte, jestli si mám či nemám po takové odpovědi připadat jak blbec...