Stránka 1 z 4

Až mě jednou někdo pořádně naštve...

Napsal: 12 led 2012, 15:02
od ZdenekHQ
Dneska jsem přivezl z pálenice skoro 30l 55° (po naředění) slivovice, která vytekla z pouhých necelých 250l kvasu ze švestek "pozdní sběr" a bez přidaného cukru (kromě asi 1/2 kg/100l na vršek kvůli plísním, než se nastartuje kvašení). Nechtěly dolů, potvory, poslední jsem dosypával do jednoho sudu koncem listopadu a moc se mu to nelíbilo.

Ale až mě jednou někdo pořádně naštve : http://www.novinky.cz/koktejl/256002-mu ... hisky.html

:D

Napsal: 12 led 2012, 16:09
od Hydrawerk
Je více než pravděpodobné, že sud s 50 000 litry kvalitní whisky přijde nazmar.
Podle mě si ten chlap té whisky moc neužil, utopení je celkem rychlé... Lepší je se uchlastat k smrti po vzoru (??) osvoboditele J. V. Stalina.

Napsal: 12 led 2012, 16:40
od Habesan
I tak máš na rok čtyři malý panáky denně, když nikomu nedáš ochutnat. To už by na dobrou náladu, když není špatná, mohlo stačit.

Chtěl jsem napsat dva velký, ale pak jsem si uvědomil, že by to bylo míň a ty "malý velký" europanáky neuznávam.
---
Stejně myslim, že ti američani pár kubíků odčerpaj do ostatních nádrží, utopit se dá i v louži.

Další příklad toho jak je nesmyslné udávát množství nad deset kubických metrů v litrech.

Napsal: 12 led 2012, 16:48
od ZdenekHQ
Myslím, že tohle množství jedna mrtvola neovlivní a i kdyby, tak se to dá předestilovat. Kolik mrtvých červíků je ve švestkách a jaká je z toho pak slivovička...

Napsal: 12 led 2012, 17:02
od ZdenekHQ
Habesan píše:I tak máš na rok čtyři malý panáky denně, když nikomu nedáš ochutnat.
Moje milá se na mě podívala a prohlásila : "Doufám, že Ti to vydrží aspoň do Velikonoc". A začala plánovat, komu to rozdáme...

Napsal: 12 led 2012, 18:10
od mtajovsky
Hydrawerk píše:...Lepší je se uchlastat k smrti po vzoru (??) osvoboditele J. V. Stalina.
Stalin se spíš ukouřil než uchlastal. Edit: zkráceno

Napsal: 12 led 2012, 18:18
od BOBOBO
Ale Zdendo , 55 je moc , opravdu těch 50 je akorát , to zkousnou i baby . Samotnému mi už 55ka nejede .

Napsal: 12 led 2012, 18:26
od ZdenekHQ
To odvětrá aspoň o 2° a protože tam není žádnej přidanej cukr, tak to ani nepálí. Byly časy , kdy jsme svorně popíjeli 60% .

V originálu vyteklo 68% , docela mazec na čistý ovoce.

Napsal: 13 led 2012, 06:20
od BOBOBO
Já jedu 2x , tedy 70 no problem , destilka to zachraňuje . Mám doma již více než 20letou žbirku . Nejvíc s tím zahýbala přestavba baráku . :cry: No ale chutnala .

Napsal: 13 led 2012, 11:24
od MetalGod
Ideál je 51 - 52%.

Napsal: 13 led 2012, 11:32
od EKKAR
S kamarádem jsme jednou jako klukovinu sestavili opravdový laboratorní destilátor a "prohnali" jsme jím lahev slivovice zcizené jeho tatíkovi. Vzhledem k tomu, že jsme do baňky s výchozím nápojem nejdřív nasypali nehašený vápno, z chladiče nám vykapal skoro čistý líh. Po zapálení na lžičce z něj nic nezbylo - muselo to mít přes 80%, dost možná i 90%... Pít se to samozřejmě nedalo i když to stále vonělo jako dobrá slivovice.

Napsal: 13 led 2012, 12:17
od ZdenekHQ
Každá pálenice má svoji chuť. V té místní se topí dřevem, a dostat se nad 65° je docela výkon. Na druhou stranu vždycky poznám svoje ovoce. Když člověk vypije frťana a za dvě hodiny si čichne k prázdnýmu panáku a cítí povidla, je spokojenej. Alespoň teda já.

Napsal: 13 led 2012, 12:37
od BOBOBO
Já abych na sebe pravdu prásk , mám raději jabkovici . :D I proto , že nejsem dvakrát cítit . :lol:

Napsal: 13 led 2012, 13:56
od ZdenekHQ
Jabka tady letos vůbec nebyly. Jsou pravidelně jednou za dva roky a letos je zrovna ten špatnej rok. Zato čtyři švestky(stromy) plus jeden smeták (protože tomu se švestka říkat nedá) daly letos asi 35l slivovice, a to jsem je chtěl už před léty skácet, že nejsou k ničemu.

Napsal: 13 led 2012, 13:59
od Andrea
Vy už jste měli letos švestky? 8O Nechlastej tolik nebo ti to do těch Velikonoc nevystačí. :twisted: