Jak TOMU říkáte doma?

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Uživatelský avatar
BOBOBO
Příspěvky: 18110
Registrován: 25 úno 2008, 01:00
Bydliště: Rychnovsko

Jak TOMU říkáte doma?

#1 Příspěvek od BOBOBO »


Uživatelský avatar
bu2520
Příspěvky: 4021
Registrován: 16 črc 2007, 02:00
Bydliště: u HK

#2 Příspěvek od bu2520 »

asi tak bývalému rumu se říká tuzemák, tak se pomazánkovému máslu bude říkat pomazánkové. Sice to jitří bývalé vzpomínky , ale upřímně já jsem rád když si koupím máslo a je v tom máslo, když koupím špekáček a je to špekáček a ne soja s kůží. Dříve u nás byly propracované normy a jakosti, dnes si člověk nemůže být jist co si koupil dokud neokusí. Tak že já vím a budu vědět co je tuzemák i pomazánkové a nemám s tím problém.

Uživatelský avatar
BOBOBO
Příspěvky: 18110
Registrován: 25 úno 2008, 01:00
Bydliště: Rychnovsko

#3 Příspěvek od BOBOBO »

Ale mně by nevadila ta změna , ale mechanizmus k ní . Stejně zatím dochází k znekvalitnění snad všeho s původní značkou , tak je snad i lepší tomu vzniklému bordelu jiné jméno dát .

Uživatelský avatar
Yarda1
Příspěvky: 2372
Registrován: 11 úno 2009, 01:00

#4 Příspěvek od Yarda1 »

Já to pomazánkové máslo občas kupuji v TESCu. A někdy sáhnu po tom co se prodává pod značkou TESCO. A v sousedním regálu je kelímek skoro stejný, akorát na něm není napsáno "pomazánkové máslo", ale "pomazánkový krém". A tam už máslo není, je tam místo toho cosi rostlinného. Slavná C. & K. Evropská ůnyje mne naučila studovat složení potraviny než si ji dám do vozíku.
V jednom obchodu mají na nákupních vozících lupy, aby kupující mohli přečíst miniaturní písmenka co jsou na obalech zboží.
Svět je divadlo, které se jen proto tak špatně hraje, abych já se měl čemu smát. Ladislav Stroupežnický

jandu
Příspěvky: 4509
Registrován: 06 úno 2007, 01:00
Bydliště: vých.slovensko

#5 Příspěvek od jandu »

Má to pomazánkové niečo s maslom, okrem slova "maslo" vôbec niečo spoločné? To čo sa u nás predáva s podobným názvom je totiž forma pokrmového tuku a s maslom nemá nič spoločné. Je to iba zavádzanie spotrebiteľa a budí v ňom domienku, že kupuje mliečny-maslový výrobok.
Elektronické súčiastky fungujú za pomoci dymu. Ak dym unikne, prestanú fungovať.

Uživatelský avatar
Yarda1
Příspěvky: 2372
Registrován: 11 úno 2009, 01:00

#6 Příspěvek od Yarda1 »

jandu píše:Má to pomazánkové niečo s maslom, okrem slova "maslo" vôbec niečo spoločné?
http://www.prozeny.cz/magazin/zdravi-a- ... a-jsou-nej
Svět je divadlo, které se jen proto tak špatně hraje, abych já se měl čemu smát. Ladislav Stroupežnický

jandu
Příspěvky: 4509
Registrován: 06 úno 2007, 01:00
Bydliště: vých.slovensko

#7 Příspěvek od jandu »

Aha, ja som mal na mysli balenie ako maslo, ale s názvom Masielko (a pod). Masielko nemá s maslom totiž nič spoločné.
http://peniaze.pravda.sk/spotrebitel/cl ... originaly/
Elektronické súčiastky fungujú za pomoci dymu. Ak dym unikne, prestanú fungovať.

Uživatelský avatar
MetalGod
Příspěvky: 6556
Registrován: 30 kvě 2006, 02:00
Bydliště: Seč

#8 Příspěvek od MetalGod »

Pomazánkový máslo, i když máslo neobsahuje, díky čemuž je název trochu zavádějící, je původní název, není důvod ho měnit, alespoň ne takovej, jako třeba u uzenin, co udírnu nikdy neviděly (namísto toho se koupaly v jakýsi pochybný lázni, jíž se říká kouřový aroma), jako třeba u "sýrů" z rostlinných tuků, stejně tak bych zakázal názvy úsporná žárovka, LED TV, LED žárovka, udávání výstupního výkonu podle PMPO a další.
Přílohy
200W.jpg
(26.02 KiB) Staženo 55 x
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill

Uživatelský avatar
ok1hga
Příspěvky: 11485
Registrován: 28 lis 2006, 01:00
Bydliště: Česká Třebová

#9 Příspěvek od ok1hga »

tady je vidět, k čemu vlastně tu "Evropu" máme !
zbytečně vyhozené peníze, které chybějí jinde !
. . . copak je tu všechno tak špatné ?

Uživatelský avatar
mtajovsky
Příspěvky: 3694
Registrován: 19 zář 2007, 02:00
Bydliště: Praha

#10 Příspěvek od mtajovsky »

bu2520 píše:ale upřímně já jsem rád když si koupím máslo a je v tom máslo, když koupím špekáček a je to špekáček a ne soja s kůží...
To já taky, ale tohle srovnání trochu kulhá. Zatímco se špekáček se sójou, kůžemi, dextrózou a ledem snaží tvářit jako pravý a je to hnus, tak pomazánkové "máslo" se jako pravé máslo tvářit nesnaží a není to ani jeho levná náhražka. Je to celkem kvalitní jiný výrobek, pouze s podobným jménem.

Uživatelský avatar
sambiliong
Příspěvky: 711
Registrován: 13 dub 2005, 02:00
Bydliště: Praha

#11 Příspěvek od sambiliong »

Šípkový čaj taky nemá nic společného s čajovníkem, pampeliškový med nikdy nebyl v úlu a, dámy prominou, větrové bonbony přeci nezpůsobují meteorismus. Tak proč vadí pomazánkové máslo?

p32
Příspěvky: 15069
Registrován: 13 led 2007, 01:00
Bydliště: Olomouc

#12 Příspěvek od p32 »

Nemáte někdo návod na domácí špekáčky ? Tak nějak bude zásoba masa a sádla, tak by se to hodilo. Díky. :wink:

Uživatelský avatar
MetalGod
Příspěvky: 6556
Registrován: 30 kvě 2006, 02:00
Bydliště: Seč

#13 Příspěvek od MetalGod »

Pé třicet dva: Tobě gůgl nefunguje? Třeba tenhle recept vypadá pěkně
A když se to povede, tady je recept od mýho kamaráda na utopence (jeho slovy):

Nálev:
1 litr vody
1 litr octa
smíchat, dát vařit, přidat pepř celý černý (20ks), nové koření (10ks), bobkový list (5ks), malinko tymiánu.
Vařit max 1 minutu. Nechat schladit, když to leješ do utopenců musí to být absolutně studený!!

Na 2 5l sklenice potřebuješ asi 12 špekáčků (kvalitní od řezníka, ne papírový z Kauflandu za 30 Kč kilo), nakrájet na osminy.
3-4 cibule nakrájet na půlkolečka
sklenici kysaného zelí (pokud možno domácí, hodně to ovlivní chuť)
chilli papričky

No a pak už jen do sklenic vkládáš jednotlivé ingredience a zaleješ nálevem (STUDENÝM!!), zavřeš sklenice a dáš na 2 týdny do lednice.

Po 2 týdnech to sežereš.


Pouze dodám, že za 15 minut jsme v šesti sežrali 2 pětilitrový sklenice, jak to bylo dobrý!
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill

Uživatelský avatar
bu2520
Příspěvky: 4021
Registrován: 16 črc 2007, 02:00
Bydliště: u HK

#14 Příspěvek od bu2520 »

jen bych doplnil pro zjemnění dát do nálevu tři lžíce oleje a svařit s nálevem cibulku na kroužky , špekáčky jen naříznu a do řezu máznu hořčici trošku pepře kroužek cibule z nálevu a proužek sterilované kápie :-)
Jo a to hlavní nezapomenout špekáčky důkladně oloupat

Uživatelský avatar
BOBOBO
Příspěvky: 18110
Registrován: 25 úno 2008, 01:00
Bydliště: Rychnovsko

#15 Příspěvek od BOBOBO »

Dělám to podobně jako ty , ale bez oleje , BU2520 , je jen problém vydržet tu dobu , až už sou ! :hungry: Stále plánuji to odříkání dle mtajovského , který nyní zkouší lidi na svarforu . :D To má možná z toho .

Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“